Nieuw-Zeeland.nl : d� Vakantie & Informatie site over Nieuw-Zeeland
Alle bestemmingen Nieuw-Zeeland
nieuwsbrief Australie
navigate by map Nieuw-Zeeland
Partners Nieuw-Zeeland
liever naar...
tips Nieuw-Zeeland
win Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland.nl nieuw-zeeland.nl  streken  noordereiland  northland nieuw-zeeland  bay of islands nieuw-zeeland  

Nieuw-Zeeland.nl - Bay of Islands

Meer northland nieuw-zeeland...

De mooiste gouden zandstranden, schitterende baaien, groene eilandjes omgeven door warm aquamarijn water in een subtropisch klimaat, dat is de Bay of Islands. Hier maak je de foto's waarmee je achtergebleven familie en vrienden zwaar jaloers kunt maken.

In het noorden van het Noordereiland vind je deze grillige baai met zijn prachtige eilandjes, die je beslist niet mag overslaan tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland. Dat doen ook maar weinig reizigers, waardoor het een van de meest bezochte bestemmingen van het land is.

De baai zelf is 16 kilometer lang en ligt aan de oostkust van het Nieuw-Zeelandse Northland. Verschillende armen rijken landinwaarts, en staan bekend als 'inlets'. Bekende inlets zijn de Waikere Inlet, de Keri Keri Inlet en de Te Puna Inlet. De belangrijkste plaatsen in de buurt, Keri Keri, Paiha, Waitangi en Russell, zijn tegenwoordig behoorlijk toeristisch en zijn een goede uitvalsbasis om de baai en de eilanden te bezoeken. Je kunt de Bay of Islands bereiken via de Highway 11 die je weer via de Highway 1 kunt bereiken. Vanuit Auckland gaan er dagelijks vluchten naar het nabijgelegen Kerikeri en rijden er bussen tussen Auckland en Paihia.

Naast ontspanning ook inspanning

Op de 144 eilandjes in de Bay of Islands kun je natuurlijk relaxen, van de zon genieten en met een cocktail in de hand staren naar al dit moois wat Moeder Natuur heeft gecreëerd, maar de Bay of Islands heeft nog meer te bieden. Je kunt hier schitterende cruises maken, zeilen, zwemmen, duiken, zeevissen, fietsen, wandelen, paardrijden, kajakken, parasailen en zwemmen met dolfijnen! Genoeg te doen dus.

Voor al deze activiteiten zijn er bij de Bay of Islands verschillende touroperators met diverse mogelijkheden om de eilanden op jouw manier te bezoeken en te beleven. Zo kun je kiezen uit de meest uiteenlopende cruises en zeiltochten langs de eilanden die je een geweldig mooie introductie van de eilanden geven.

Historisch belang

De Bay of Islands betekent niet alleen maar ongekende natuurlijke schoonheid, maar deze baai is van groot historisch belang. Dit is namelijk de plek waar de eerste kolonisten uit Engeland zich permanent vestigden. Het Treaty House op de Waitangi Treaty Grounds is de woning van de eerste Britse inwoner van Nieuw-Zeeland en na 1840 vonden hier belangrijke politieke gebeurtenissen plaats.

De baai werd voor de komst van de Britten al bewoond door verschillende Maori stammen, die in eerste instantie goed met de Europese kolonisten leken te kunnen samenleven. Er werd zelff hier en daar handel gedreven. Uiteindelijk werd in Waitangi in 1840 het Verdrag van Waitangi getekend: een overeenkomst tussen de Engelse regering en de Maori waarmee de Maori, zonder dat ze het eigenlijk begrepen, hun land aan Queen Victoria verkochten.

Het verdrag zou onherroepelijk tot problemen leiden, zodra de Maori er achter zouden komen waar ze eigenlijk voor getekend hadden. Vele opstanden volgden, waarvan misschien wel de bekendste bekend staat als de Flagstaff War, die duurde van 11 maart 1845 tot 11 januari 1846. De oorlog kreeg zijn naam door het omhakken van de vlaggenpaal op Flagstaff Hill in Kororareka, nu beter bekend als Russell. Maori stamhoofd Hone Heke beklom de berg en hakte de paal om die de Maori zelf als vriendschappelijk gebaar aan de Britten hadden gegeven.

In het Bay of Islands bezoekerscentrum kun je een audiovisuele presentatie en andere informatie rond dit verdrag zien en horen. Tot op de dag van vandaag wordt de dag waarop het Verdrag van Waitangi werd getekend gevierd en herdacht, met veel dubbele gevoelens bij de inwoners van Nieuw-Zeeland.

Paihia en Keri Keri

Naast al het natuurschoon kun je in de Bay of Islands ook terecht voor cultuur in een van de leuke stadjes in de omgeving. Keri Keri, Paiha, Waitangi en Russell zijn de bekendste plaatsen in de baai, met ieder hun eigen charmes. Door de lange aanwezigheid van de Maori's zijn de invloeden van het oorspronkelijke Nieuw-Zeelandse bewoners hier nog bijzonder sterk.

Kerikeri

Kerikeri heeft een kleurrijke geschiedenis. Het lieflijke plekje neemt je mee naar het Nieuw-Zeeland van voor de komst van de Europeanen. Breng een bezoek aan Rewa Maori Village, het gerecontrueerde Maoridorp, waar je met eigen ogen kunt zien hoe de Maori leefden. Kerikeri staat bekend om de vele kunstgalerijen en cafeetjes, lekker en bijzonder eten en wijngaarden. Het plaatsje is vooral populair onder kunstenaars en artiesten, die hun werk verspreid over het dorpje tentoon stellen, wat de plek een hele fijne, relaxte 'vibe' geeft.

Kerikeri is ontstaan als missiepost, een plek van waaruit zendelingen hun werk deden, en werd later door John Butler verder uitgebouwd. Butler bouwde in Kerikeri onder andere 'The Stone Store', het oudste gebouw van Nieuw-Zeeland. The Stone Store wordt vandaag de dag gebruikt als souvenirwinkel. Van achter de Stone Store begint ook de historische wandeling door Kerikeri, die je in slechts 10 minuten langs de belangrijkste historische plekken brengt. Meer tijd? Stap op de stoomboot en vaar op je gemak over de rivier langs historische gebouwen en mooie plekjes.

Paihia

Ooit was Paihia een onbeduidend gat helemaal in het noorden van Nieuw-Zeeland. Het is gesticht door dominee Henry Williams die er in 1923 een missiepost van maakte. Maar sinds er een verbindingsweg is met de bewoonde wereld loopt het hier storm vanwege het subtropische klimaat en de geweldige ligging ten opzichte de prachtige Bay of Islands. Het barst hier dan ook van de touroperators, hostels, bed and breakfasts, souvenirwinkels en restaurants.

Toch is het een prettig stadje om te verblijven en is er een leuke jachthaven waar altijd een gezellige en laid-back sfeer hangt. Van historische betekenis is de Church if Saint Paul's uit 1926. Het is de vierde kerk die op deze plek is gebouwd. De eerste stamt uit 1823 en was daarmee de eerste kerk van Nieuw-Zeeland en zeven jaar later werd hier het eerste gemengde huwelijk tussen een Engelse smid en een Maori-meisje gesloten. Lees hier verder over Paihia.


terug | home
Meer northland nieuw-zeeland...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Nieuw-Zeeland.nl leuk op Facebook


Pacific Island Travel...dé specialist in op maat gemaakte reizen naar Nieuw-Zeeland.
Nieuw-Zeeland ontdekken per camper? Travelhome is de nr.1 specialist in campervakanties.
Bekijk voor vertrek naar Nieuw-Zeeland de handige gezondheidstips en informatie over gezondheidsrisico’s op gezondopreis.nl
Werken en reizen in het buitenland? Activity International helpt je bij het organiseren.
Bouw je eigen Nieuw-Zeeland reis met de reisspecialisten van nieuwzeelandonline.nl
Actieve groepsrondreizen naar Nieuw-Zeeland. Djoser, met oog voor de wereld.
Word lid van onze maandelijkse nieuwsbrief en profiteer van aantrekkelijke Nieuw-Zeeland.nl kortingen.
Op een leuke manier je reis vastleggen? Creëer een persoonlijk reisdagboek met verhalen, foto's en routekaarten!

reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Nieuw-Zeeland
pacific island travel - nieuw-zeeland  
Pacific Island Travel
Specialist
info | website
tel nr (klik)
nieuw zeeland <i>online</i> - nieuw-zeeland  
Nieuw Zeeland Online
Je eigen
Nieuw-Zeeland
info | website
tel nr (klik)
djoser - nieuw-zeeland  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
activity international - nieuw-zeeland  
Activity International
Werkvakanties
info | website
tel nr (klik)
travel home - nieuw-zeeland  
Travel Home
Campers
info | website
tel nr (klik)
nbbs - nieuw-zeeland  
NBBS
Maatwerk in
verre reizen
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - nieuw-zeeland  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
fivesenses - nieuw-zeeland  
Fivesenses
Luxe reizen
info | website
tel nr (klik)
campers down under - nieuw-zeeland  
Campers Down Under
Come and
Say G’day!
info | website
tel nr (klik)
travel active - nieuw-zeeland  
Travel Active
Werkvakanties
info | website
tel nr (klik)
snp natuurreizen - nieuw-zeeland  
SNP Natuurreizen
Reizen, beleven,
ontdekken
info | website
tel nr (klik)
sawadee - nieuw-zeeland  
Sawadee
Groepsreizen
info | website
tel nr (klik)
travel essence - nieuw-zeeland  
Travel Essence
Kennis van
de Locals
info | website
tel nr (klik)
kuoni - nieuw-zeeland  
Kuoni
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
schipholtickets - nieuw-zeeland  
SchipholTickets
Direct naar de
laagste prijs
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - nieuw-zeeland  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)


Valuta omrekenen

EUR

NZD


liever naar...
Partners Nieuw-Zeeland.nl:

OHRA Reisartikelen.nl GWK Travelex
© Nieuw-Zeeland.nl