kiwi campingreisgidskostenwild kamperenkampeerspotswist je datcolumn

Nieuwsbrief editie 32 : Kiwi camping


KIA ORA!
Dol op kamperen? Dan is Nieuw-Zeeland jouw campingparadijs. Door het hele land liggen diverse kampeerspots variërend van back to basic tot luxe tourist flats. Dit alles wordt omgeven door de briljant mooie Nieuw-Zeelandse natuur. In deze Nieuw-Zeeland.nl nieuwsbrief lees je meer over kamperen in Kiwi-style, wild kamperen en geven we je tips over de mooiste campings.

 
KAMPEREN MET KIWI'S
Dé manier voor de Kiwi's 'to get away from it all' is te logeren in een tentje middenin de natuur. Kamperen met familie en vrienden is in Nieuw-Zeeland al tijden favoriet tijdens vakanties en in het weekend. Vooral in de zomer (december - februari) trekken de Kiwi's er met tent, slaapzak en gasbrandertje op uit. Het 'buitenland' is voor hen nogal een eind weg en hun eigen land waanzinnig mooi, dus waarom niet?

Dankzij deze kampeerdrift zijn de campings in Nieuw-Zeeland over het algemeen van hoge kwaliteit. Er wordt wel gezegd dat dit de beste van de wereld zijn. Vooral de DOC-campings worden hoog aangeschreven. Deze liggen niet alleen prachtig, de plekken zijn er groot en de faciliteiten goed. De eigenaars zijn niet altijd aanwezig en vertrouwen op jouw eerlijkheid door je te laten betalen in de speciale 'honesty box'.

naar boven
 

 
WIN EEN REISGIDS!
Ga je binnenkort naar Nieuw-Zeeland en wil je goed voorbereid op reis? Doe dan mee aan de Nieuw-Zeeland.nl prijsvraag! Want wij belonen het genie met het juiste antwoord op deze vraag met de ultieme Nieuw-Zeeland Capitool reisgids!

Pak je encyclopedie erbij, reis af naar Nieuw-Zeeland, gebruik een hulplijn of doorzoek gewoon Nieuw-Zeeland.nl om te winnen... succes!

Deze reisgids wordt je aangeboden reisboekhandel De Zwerver, dé webshop voor reisgidsen en landkaarten.

Meedoen aan deze prijsvraag? Kijk snel op onze site!

naar boven
 
HOE DUUR?
In Nieuw-Zeeland heb je verschillende kampeer- mogelijkheden. Campings worden er 'holiday parks' of 'motor camps' genoemd. Ga je er met je tent staan, dan betaal je tussen de NZD 3 en NZD 14 per nacht. Een camper met elektriciteit plus twee volwassenen kost je zo'n NZD 20 - 35 per nacht.

Goedkoper en met nog meer respect voor de natuur slaap je op de DOC-campings. Deze campings bevinden zich middenin natuurparken en reservaten en zijn vaak de helft goedkoper dan normale campings, en soms zelfs gratis! Check onze site voor enkele gratis kampeerplekken.

Meer comfort? Huur dan een cabin. Dit is een klein eenvoudig huisje met een matras, handdoeken, tafel, stoel en keukenspullen. Je hebt geen stromend water of een wc, dus het is eigenlijk een houten tent. Hiervoor betaal je ongeveer NZD 30 - 50 per cabin. Er zijn ook campings met backpackers lodges waar je met meerdere personen in een kamer slaapt. Een prima alternatief voor een hostel! Meer luxe krijg je in een´tourist flat´ waar wel een toilet en een keuken in zit. Hiervoor betaal je tussen de NZD 50 - 65 per nacht.

naar boven
 
WILD KAMPEREN
Heb je al je budget erdoorheen gejaagd maar ben je nog altijd in het bezit van een tent? Thumbs up voor Nieuw-Zeeland want er zijn diverse plekken waar je gratis kunt kamperen. Wild kamperen houdt in dat je ergens kampeert dat officieel geen camping is en wordt gedaan in parken, reservaten, bossen, bergen en op het strand. Soms waan je je helemaal alleen op de wereld en ga je compleet back to nature aangezien er geen faciliteiten zijn.

In tegenstelling tot Australië kan dit niet overal. Elke regio heeft verschillende regels waar je wel en niet je tentje mag opzetten of je camper parkeert. Informeer hierover bij de lokale Visitor Centres. De Kiwi's controleren vaker, dus het kan je gebeuren dat je ‘s nachts wordt weggestuurd en je een ander plekje moet opzoeken. Over het algemeen wordt er niet zo moeilijk gedaan als je het netjes houdt en geen overlast veroorzaakt.

Hoe idyllisch wild kamperen ook kan zijn, het nadeel is dat de soms nodige sociale controle er niet is. De overval op het Nederlandse paar dat eind 2006 op het Noordereiland wild kampeerde, ligt iedereen nog vers in het geheugen. De Nieuw-Zeelandse autoriteiten benoemden deze gebeurtenis echter wel als "zeer ongewoon'', maar pas dus wel op.

naar boven
 
DE MOOISTE KAMPEERPLEKKEN
Nieuw-Zeeland kent veel prachtige kampeerplekken en de mooiste zul je wellicht zelf ontdekken wanneer je er met de auto op uit trekt. Hier enkele tips. Het Abel Tasman National Park is een prachtig gebied om te wandelen én te kamperen. Hier bevindt zich een groot aantal kampeerplaatsen en hutten langs de wandelpaden. In de buurt ligt de Kenepuru Sound, een rustige zeearm met verborgen inhammen in de Marlborough Sounds. Hier kun je heerlijk kamperen, wandelen en vissen.

Op het Noordereiland kun je geweldig kamperen aan het lange zandstrand van Orewa, vlak ten noorden van Auckland. Hier vind je wat meer luxe met een tv- en spelletjesruimte, een zwembad en een café met uitzicht over zee. Een mooie DOC-camping ligt aan een rivier midden in het indrukwekkende Waipoua Forest met bomen die ruim 1000 jaar oud zijn. Het is hier echt prachtig! Je kunt er een cabin huren met warme douches en een keuken.

Heb jij tips? Mail ons!

naar boven
 
WIST JE DAT...
... Kiwi's zo dol zijn op kamperen dat ze thuis slapen zelfs 'indoor camping' noemen?

... er in Nieuw-Zeeland in tegenstelling tot Australië geen enge en levensbedreigende beesten rondlopen, -zwemmen of -vliegen? Wees dus niet bang voor slangen, spinnen of stingray's, je wordt er misschien alleen wakker gehouden door een stel blatende schapen.

... reserveren voor je kampeerplek is in Nieuw-Zeeland niet echt nodig. Maar in het hoogseizoen is het voor populaire gebieden aan te raden. Een telefoontje een dag van tevoren is in principe voldoende.

naar boven
 
JASPERS COLUMN
Onze columnist Jasper is een groot Nieuw-Zeeland fan! Iedere maand vertelt hij vol enthousiasme over de bijzonderheden van het land en de reden waarom je het niet mag missen.

Deze maand is hij echter minder enthousiast. Sterker nog, hij raadt het je zelfs af om te gaan. Want wie eenmaal van de 'verboden' vrucht geproefd heeft...

Lees in Jaspers nieuwste column over de prijs van het paradijs!

naar bovenlees de column
ga naar de columnsectie
 
REISVERHAAL VAN DE MAAND
Het reisverhaal van de maand is dit keer een uitgebreid verslag van Jaap Verbeek.

"De camping ligt zo'n 200meter van het strand. Dit strand is net als de bekende zwarte ijzerhoudende zandstranden die je hier veel ziet. Op de kliffen langs Muriwai Beach, direct naast de camping, kun je de Jan-van-gentskolonie bewonderen. Vanaf een pad langs de rand van de kliffen konden we de vogels goed zien nestelen op de rotsen..."

Heb jij ook een mooi reisverhaal (max 4000 woorden, in Word of textfile, het liefst met foto's)? Mail het ons! Wordt je verhaal geplaatst, dan storten wij een beloning van 5 euro op je rekening!

naar bovenlees het reisverslag v/d maand
mail je reisverslag naar Nieuw-Zeeland.nl
 
Afmelden
 

Travel deals


Traveldeals.nl
Fly & Drive Afwisselend Zuidereiland va EUR 1399

Djoser Reizen
24 dgs rondreis Nieuw-Zeeland va EUR 2895

Nieuwzeeland Online
Individuele Nieuw-Zeeland reizen

Kuoni
Maak de 20 dgs Nieuw-Zeeland Compleet camperreis

Barron Travel
24 dgs selfdrive op het Noordereiland va EUR 3010

Wereldcontact
Comfortabel en voordelig kam- peren met United Campervans

Travel Home
5% korting op een Apollo camper voor de vroege vogels!

Dutch Downunder
Huur al een campervan va EUR 19 per dag!

HAT-Reizen
Scherp geprijsde camperspecials en complete individuele reizen!

Boomerang Reizen
Maak de 21 dgs Best of New Zealand begeleide rondreis

Fivesenses
Camperreis Nieuw-Zeeland van Auckland naar Christchurch

Pacific Island Travel
32 dgs Flydrive Nieuw-Zeeland va EUR 1835

Masters of Downunder
8 dgs Hiking in Nieuw-Zeeland va EUR 1416

Traveldeals.nl
Hotelrondreis Highlights van het Noordereiland va EUR 2215

Djoser Reizen
Vraag nu de gratis brochure aan!

Nieuwzeeland Online
Bouwstenen Nieuw-Zeeland en Fiji

Kuoni
Maak de bijzonder mooie Walvisexcursie in Kaikoura!


Australie.nl  -  Indonesie.nl  -  Nieuw-Zeeland.nl  -  Zuid-Afrika.nl  -  Egypte.nl