Godsdienst in Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

De meest voorkomende godsdienst in Nieuw-Zeeland is het Christendom. Zo'n 67% van alle Kiwi's noemt zich Christelijk. Een kwart van de bevolking is aanhanger van de Anglicaanse kerk, 18% van de Presbyteriaanse kerk en 15% is Rooms-Katholiek. Verder zijn er Protestantse, Methodistische en Mormoonse kerkgenootschappen en wonen in Nieuw-Zeeland Jehova's Getuigen, Islamieten, Joden, Hindoes en Boeddhisten.

Veel Maori zijn door de zendingsdrift van missionarissen toegetreden tot diverse Protestantse genootschappen, maar een grote groep hangt de Maori-vormen van het Christendom aan: Ratana en Ringatu. Het eerste geloof is opgericht door Tahupotiki Wiremu Ratana. Aanhangers zijn ook in de Nieuw-Zeelandse politiek te vinden.

Ringatu is gesticht door Te Kooti - een belangrijk Maori-leider uit de 19e eeuw - die een aantal verschijningen had gezien. Zo'n 20% van de Kiwi's hangt geen geloof aan. Je bent in principe altijd welkom bij een kerkelijke dienst of mis. Deze worden meestal zondagochtend gehouden en bij alle Visitor Information Centres kun je hierover informatie vinden.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Nieuw-Zeeland.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Specialisten Nieuw-Zeeland
Reizen Nieuw-Zeeland
Meer Reizen
Sponsors
Meer Nieuw-Zeeland.nl
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Nieuw-Zeeland kenner
Reis van de maand
Vroegboekactie Nieuw Zeeland Maui - va € 1725
reis-vd-maand-nieuw-zeeland-wtc.jpg

Deze camperreis is dé klassieke route van het Noorder- naar het Zuidereiland. Na aankomst in Auckland staat er een luxe uitgevoerde camper van Maui op je te wachten. 

  • Bezoek de indrukwekkende Bay of Islands en Coromandel
  • Neem een bezoekje aan het geothermische wonder van Rotourua en Taupo
Bekijk reis