Tijd en tijdsverschil Nieuw-Zeeland

Als je naar Nieuw-Zeeland reist, houd dan rekening met een flink tijdsverschil. Het is er, afhankelijke van de zomertijd in beide landen, tien tot twaalf uur later dan in Nederland.

Tijdens de winter- of standaardtijd is er een tijdsverschil van elf uur tussen Nieuw-Zeeland en Nederland en België. Dit komt slechts voor wanneer in geen van beide landen zomertijd geldt: tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in oktober.

Tijdens de noordelijke zomertijd (eind maart tot eind oktober) is het tijdsverschil één uur minder. Het in Nieuw-Zeeland dan dus tien uur later dan hier.

In onze winter (eind oktober tot eind maart) geldt in Nieuw-Zeeland zomertijd. Het tijdsverschil wordt dan een uur groter waardoor het tijdens deze periode in Nieuw-Zeeland twaalf uur later is dan in Nederland en België.

Door het tijdsverschil is er kans dat je last krijgt van een jetlag. Doe het voor de zekerheid de eerste dag rustig aan. Als je naar het oosten afreist, is het verschil vaak heftiger. Je reist dan tegen de tijd in en mist zo een deel van de dag. Vermoeidheid en desoriëntatie zijn voorbeelden van symptomen die optreden bij een jetlag.

Om dit te voorkomen is het het beste om voor vertrek zo min mogelijk te eten en je bij aankomst gelijk aan het dag- en nachtpatroon van je bestemming aan te passen. Ga dus pas slapen als het nacht wordt. Als je een dag rustig aan doet, zal je snel acclimatiseren en zal de jetlag meevallen.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Nieuw-Zeeland.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Specialisten Nieuw-Zeeland
Reizen Nieuw-Zeeland
Meer Reizen
Sponsors
Meer Nieuw-Zeeland.nl
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Nieuw-Zeeland kenner
Reis van de maand
Vroegboekactie Nieuw Zeeland Maui - va € 1725
reisvdmaand-NZ-feb.jpg

Deze camperreis is dé klassieke route van het Noorder- naar het Zuidereiland. Na aankomst in Auckland staat er een luxe uitgevoerde camper van Maui op je te wachten. 

  • Bezoek de indrukwekkende Bay of Islands en Coromandel
  • Neem een bezoekje aan het geothermische wonder van Rotourua en Taupo
Bekijk reis