Reviews Nieuw-Zeeland

Reviews Nieuw-Zeeland

9,1
9,4 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,2 Veilig
9,9 Natuur
8,9 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 457
  • Aantal waarderingen: 307

7 weken rondtrekken in Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Marjan De Roo op 09 december 2018

Nieuw-Zeeland is te groots voor een kort review. Je moet het ervaren. Een aantal kernwoorden zijn:
Enorm vriendelijke, behulpzame mensen; een waanzinnig mooie natuur. Een ervaring om nooit te vergeten. Het maakt niet uit of je rondreist met een camper, auto of backpackt; je voelt je er veilig alsof je thuis bent.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Iedereen is erg relaxed.

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Nieuw-Zeeland is niet goedkoop.
Ultieme tip: Reis met STRAY. Een bus organisatie die je het land laat zien. Hop-on-hop-of bussen die een route over beide eilanden rijden. wij waren als 60= meer dan welkom.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw Zeeland, een land zó mooi! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jacqueline Ermens op 07 december 2018

Heel afwisselend met de stranden, bergen, gletsjers en regenwouden. Soms zo bizar dat je na twee dagen verder reist terwijl je jezelf op dat moment in het paradijs waant. Ik ging voor de natuur heb niet zoveel met de steden en hun gebouwen. Terrasjes zijn daar ook minimaal. Vooral in het buitengebied zie je ze nauwelijks. Gewoon heerlijk met de camper langs prachtige stranden rijden en stoppen wanneer jij zin hebt in een bakkie.
Cape Palliser is een mooie kustlijn met honderden zeehonden. Bij Kaikoura kun je zelfs met zeehonden zwemmen maar nog gaver met dolfijnen.
Ook voor de vogelliefhebbers zijn er prachtige tochten. Muriwai heeft achter de camping een Jan van Genten kolonie. Leuker om deze tocht met de platte kar te maken bij Hasting.
Bij Dunedin is een Royal Albatros kolonie en Ulva Island is een must als je vogels wilt spotten. En wat denk je van een witte reiger kolonie in Whataroa? Eerst een tocht met de jetboat om er te komen en dan die witte reigers met jong in de bomen te zien zitten, geweldig.
Stranden in allerlei variaties. Witte, zwarte, roze en bij Hot Water Beach in de Coromandel schep je bij eb je eigen hot pool. En als je dan toch in de Coromandel bent is Cathedral Cove een bezienswaardigheid. Vlakbij is er ook een small spoor. “Driving Creek Railway”.

Piha beach, Curio Bay, Castle Point, Hokitika, Kinloch en Spirits Bay zijn de meest favoriete stranden van mij. Andere plekken waar ik meerdere keren ben geweest zijn Mt. Cook, Fox Glacier en de Franz Josef Glacier. Heerlijk gewandeld maar het zijn tochten waar je een beetje achter de kudde aanloopt. Abel Tasman Park is ook zeker een aanrader en Arthurs Pass waar je heerlijk doorheen kunt rijden met af en toe een stop om de Kea vogel te zien.
Nieuw Zeeland een prachtig land, meer dan 18.000 km hier vandaan. Een land met vele mogelijkheden, en waar je welkom bent.
Groetjes Jacqueline Ermens

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • veilig gevoel
  • geen enge beesten
  • natuur
  • aardige mensen
  • netheid
Ultieme tip: Cape Palliser, weinig toeristen en een prachtige ruwe kustlijn met honderden zeehonden. Ga de uitdaging aan om de 572 trapjes te beklimmen van de vuurtoren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bezoek Te Papa museum en camperplaats (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Anita Kip op 04 december 2018

Een bezoek aan Te Papa nationaal museum te Wellington is een must bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Reis je met de camper dan kun je op de parkeerplaats van het museum, uiteraard tegen parkeerkosten- een nacht overnachten.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Super vriendelijke mensen en een prachtige natuur. Het biedt je bergen
  • zee
  • stoom
  • geysers
  • vulkanen gletsjers
  • en wild in zee :-)

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen minpunten
Ultieme tip: Als de eerste parkeerplaats vol is, even door rijden omdat er nog een 2e kleinere parkeerplaats achter ligt. Tevens kun je zo de boot voor het Zuidereiland mooi op tijd aan rijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken reizen in nieuw zeeland (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Annita Poorthuis op 30 november 2018

Heel veel mooie plekken, zoveel om te zien. Vliegtijd is betrekkelijk als je ziet wat voor geweldige ervaring. Mijn tip is om op een eiland te blijven als je voor 3-4 weken gaat. Auto is het handigst om zelf te bepalen welke highlights je wilt zien.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtig natuur
  • vriendelijke mensen
  • kiwi-dip

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • treinvervoer is minder
Ultieme tip: Super tip!!! Sterren kijken vanuit een hotpool bij lake tekapo. Bijzonder!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi land! (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Saskia Logeman op 29 november 2018

1 van mijn mooiste reizen die ik gemaakt heb. Super mooi om te hiken, cultuur te happen, te kamperen maar vooral te genieten van het mooie landschap, de mensen, de natuur en alles wat het land te bieden heeft! I’m in love

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • hiken
  • locals
  • bergen
  • meren
  • cultuur
  • kamperen
Ultieme tip: Bezoek zoveel mogelijk plekken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat was het gaaf! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Mirjam Kraan op 28 november 2018

Wij waren er half oktober/half november 2018. Wat was het gaaf. Eerst het Noordereiland. Pahia, met de boot dolfijnen spotten en langs de "Hole in the Rock", Coromandel met zijn hotwaterbeach. En Roturua, naar de "Lady Knox Geyser, de kolkende modderpoelen, kraters en waar het ruikt naar zwavel.
Het Zuidereiland, Met het uitgestrekte "Abel Tasman", de Gletsjers bij o.a. Fox Glacier, Lake Matheson, Wanaka, het geweldige Dunedin met zijn Albatrossen, pinguins en zeehonden bij het schiereiland Otago. En niet te vergeten het indrukwekkende Christchurch.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooie natuur
  • goede wegen
  • vriendelijke mensen.
Ultieme tip: Zorg dat u op tijd bent voor de boor naar Ford Milfordsound. Wij kwamen te laat. De reis naar Te Anau, voor 1 nacht, gaf niet de gelegenheid er heen te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kia Ora New Zealand (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Wilma Keijzer op 28 november 2018

Nieuw Zeeland blijft trekken als een sterke magneet. Dan neem je voor lief dat je heel lang in het vliegtuig zit. Maar zodra je geland bent is alles anders, de geluiden, de kleuren, het licht.
Goed uitkijken bij het stoplicht met state highway 1, overigens het laatste stoplicht dat je in dagen zult zien en gaan...
Je kunt Nieuw Zeeland ontdekken met elk budget; lekker goedkoop van backpacker naar backpacker rijden, of je pakt de meest luxueuze hotels en private huizen die je maar kunt vinden. Maar daar zit natuurlijk heel veel tussenin.
Het landschap is onveranderlijk adembenemend, na elke bocht in de weg komt er weer een ansichtkaart voorbij. En zo afwisselend, waar maak je dat mee dat je in een paar uur tijd steppen. Alpinegebergte met gletsjers die bijna tot de zee lopen, palmenstranden en regenwouden voorbij ziet komen.
Voordeel is ook de toegankelijke natuur. Je loopt zo de wildernis in, zonder bang te zijn voor gevaarlijke beesten.
De highlights: de sounds in Fiordland in het zuidwesten van SI. De grote meren op het SI, met o.a. world adventure capital Queenstown, de westkust voorbij de Haastpass met de bekendste gletsjers. Wel insmeren voor de sand fly. Daarna de nationale parken in het noorden van SI. Op het SI woont nog niet een kwart van de totale bevolking. Ongeveer 1 miljoen mensen op een gebied van 4 keer Nederland. Steek je over naar het NI kan je Wellington natuurlijk niet overslaan. Langs de westkust van het NI kom je vanzelf bij Tongariro NP met de 3 Lord of the Rings vulkanen. Voorbij dit fantastische park kom je vanzelf in geothermisch Rotarua., waarna je langs de noordoostkust naar o.a. Coromandel kunt gaan. Auckland voor wanneer je van de dynamiek van de grote stad houdt. Voorbij Auckland wordt het weer wat rustig. Als je nog een keer terugkomt blijft er altijd nog wat nieuws te ontdekken: Taranaki, Hawks Bay, Otago Peninsula, Kaikoura (walvissen en dolfijnen), Banks Peninsula. Stewart Island, Catlins, om er maar een paar te noemen.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Iedereen heeft het naar zijn zin en is ontspannen: no worries mate
  • ontzettend veelzijdige natuur
  • Engelstalig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Ver weg maar daardoor niet te druk
  • sandflies
Ultieme tip: Tussen Queenstown en Wanaka kom je - als je de pass neemt - door het ski-oord Cardrona. Heel gezellig en intiem. Hier hangt nog de sfeer van de goudzoekers en pioniers.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Trip door Nieuw Zeeland (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Lieke Teunisse op 28 november 2018

Nieuw Zeeland is helemaal geweldig! I reisde alleen. Soms huurde in een camper met een andere reiziger, maar ik heb ook veel gelift. Dit was volkomen veilig! De mensen in Nieuw Zeeland zijn heel gastvrij en vriendelijk.
Verder heb ik op verschillende plekken vrijwilligerswerk gedaan. Hierdoor kom je ook echt in contact met de lokale mensen. Ze hebben me de mooiste plekken van het land laten zien! Een echte aanrader!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Vriendelijke en gastvrije mensen.
  • prachtige natuur!

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Het kan duur zijn.
Ultieme tip: Ga Liften! Huur een campervan! Ga couchsurfen :D
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Iris Meijer op 26 november 2018

Dat ik naar Nieuw-Zeeland mocht gaan was het gaafste dat ik ooit mee heb kunnen maken. Ik had net mijn Havo-diploma in de pocket en had gekozen voor een tussenjaar. Om mijn plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan te kunnen verwezenlijken, ben ik super veel gaan werken. Vervolgens ben ik op 31 Oktober op het vliegtuig gestapt naar Auckland en 31 januari weer op het vliegtuig terug naar Schiphol. Ik kan Nieuw-Zeeland echt aan iedereen aanraden! Het land is zo ontzettend gevarieerd; van ruig weer en landschap aan de westkust van het zuideiland tot lieflijk en tropisch in het noorden van het Noordeiland. Voor mij was Nieuw-Zeeland echt 100% top! Ik houd zelf enorm van buiten lekker actief zijn en nieuwe mensen ontmoeten en dit land is daar echt perfect voor, ze noemen het daarom ook niet voor niets 'backpacker's paradise'. Nu heb ik ook nog eens iemand ontmoet waarmee ik nu inmiddels ruim 10 maanden een relatie heb (een Nederlander wel eens waar). Nogmaals, Nieuw-Zeeland is een droom die is uitgekomen en een aanrader voor ieder ander!!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • ontzettend gastvrije en behulpzame locals
  • heel veilig land om te liften/backpacken
  • backpackers paradise door de velen hostels en toerist gerichte shops
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • slecht openbaar vervoer
Ultieme tip: Wat naar mijn mening de beste tip is: download de app "campermate". Met deze app kun je alle leuke geheime spots vinden!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Pancake rocks (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Netty Branderhorst op 25 november 2018

Dit moet je gezien hebben als je (net als wij drietjes) 6 weken het Noorder- en Zuidereiland hebt doorgecrosst. Machtige steenmassa’s die als flinke pannenkoeken op elkaar lijken te zijn gestapeld.De hele westkust van het Zuidereiland is zeker de moeite waard

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ultieme tip: plan je reis vooraf goed en weet waar je gaat overnachten. Top ten parken zijn aan te bevelen. Nog een tip: koop in Nieuw-Zeeland een nieuw simkaart voor je telefoon.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Rockin' 'n Rollin' New Zealand (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Martin Van den Worm op 18 november 2018

Prachtige en indrukwekkende natuur. Hoogtepunten Milford Sounds, Maori cultuur en het Royal Albetross Center. Verder opvallend overal het vulkanisme, geysers. Op Zuidereiland flinke aardbeving meegemaakt. Once in a Lifetime Experience !!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • klimaat
Ultieme tip: Mussel Pot. Havelock. Zuidereiland. Beste mosselrestaurant ter wereld.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime. Maar stiekem hoop ik nog een keer dit land te mogen bezoeken. (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Kenny van den Brink op 18 november 2018

Ondanks dat het winter was fantastische dingen gezien en niks achterwege gelaten. Een reis van 3 weken over het Noordereiland.
Gestart in “the Winterless north”. Dolphin Cruise in the Bay of Island, Tane Mahuta, Glowworm caves. Vervolgens verder naar beneden. Via Tongariro, Wellington, Hobbitton, Taupo, Rotorua, Coromandel terug naar Auckland.
Gebruik de app Campermate voor het vinden van een slaapplek. Meerdere keren een camping aan het strand, beter wakker worden kan niet.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige bevolking
  • fantastische natuur
  • uniek

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ik denk mooier in de zomer
Ultieme tip: Supermarkt Pak ‘n save
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Aan de andere kant van de wereld (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Erik Oerlemans op 17 november 2018

Volgens mij het mooiste land ter wereld. Om de honderd kilometer waan je je zelf in een ander land. Zoveel verschillende fauna, uitzichten en indrukken . Hele aardige gastvrije bevolking en erg trots en zuinig op hun land. Zwerfafval kennen ze niet. Hoe anders is dat hier. Constant ook echt het idee hebben dat je aan de ander kant van de wereld zit.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rust
  • Schoonheid
  • ruimte
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • jammer dat het zo ver is
Ultieme tip: Geniet en neem vooral je tijd. Neem ook een paar dagen gewoon rust. Boek voor de Vliegreis een Upgrade . knip de reist op . Dagje Hongkong en paar dagen Sydney
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Overweldigend land... (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Angélique Janse op 17 november 2018

Nieuw Zeeland, land zonder regels, waar alles is....oerbos, vulkanen, bergen, zee, ongelofelijk mooi natuur. Ik heb dikwijls met tranen in m'n ogen staan genieten. Persoonlijk vind ik het Zuidereiland het mooist, het Noordereiland heeft wel prachtige stranden , het mooie vulkaan gebied, en prachtig vogel eiland.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • alles
  • natuur
  • rust

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Rond reis met bed en breakfast, met leen auto.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Nieuw-Zeeland (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Kevin van Dijk op 16 november 2018

Bay of Islands. Wij hebben hier de Cream Trip, Bay of Islands tour gedaan. Deze tour brengt je langs meerdere eilanden en baaitjes, je maakt ook een stop bij één baai om te wandelen of om het strand te liggen. Als de mogelijkheid er is, kan je met wilde dolfijnen zwemmen. Dit is bij ons helaas niet gelukt. De tour zelf is heel ontspannen, de omgeving is prachtig en het loont absoluut om de wandeling te doen.
Waitomo Caves. Een tour door deze grotten is een echte aanrader. Nadat de gids je eerst meer verteld over de grotten en de gloeiwormen, stap je in een bootje om in de donkere grotten de gloeiwormen te bekijken. Alsof je naar een sterrenhemel kijkt, heel erg bijzonder.
Rotorua. Bezoek Wai-0-Tapu. In dit park kan je modderpoelen, chemische meertjes en andere thermische wonderen ontdekken. Om 10:15u wordt de Lady Knox geiser geactiveerd. Breng daarnaast een bezoek aan het Whakarewarewa Maori dorp voor een rondleiding. Dit dorp is rustiger dan de omliggende dorpen en hier wonen en leven nog steeds Maori.
Tongariro NP. Voor ons een echte domper, wij hadden twee dagen slecht weer en konden niet de befaamde Alpine Crossing doen. Reserveer dus genoeg dagen in dit gebied, er zijn ook genoeg andere wandelingen te doen.
Picton. De tocht met de veerboot is al prachtig, helemaal met een blauwe hemel. Doe de Tirohanga Track voor een mooi uitzicht over Picton en de baai.
Nelson Lakes NP. Doe absoluut de Mount Robert Circuit Track. De klim is zwaar, maar het uitzicht schitterend.
Lake Wanaka. Doe de Ishtmus Peak Track met mooi weer. 8km tot de top, uitzicht is fenomenaal. Mooiste wandeling van onze reis.
Milford Sounds. Hier valt 6-9m neerslag per jaar, ondanks de regen nog steeds een aanrader om een cruise te doen.
Mount Cook. Mooiste park van NZ, doe hier absoluut een heli-hike en de Hookter Valley Track. Heli-hike is wel weer-afhankelijk.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Campings
  • Wegennetwerk
  • Landschappen
  • Veelzijdig
  • Rust
  • Natuur
  • Vriendelijke mensen
  • Wandelingen/hikes
  • Haast-pass
  • Mount Cook National Park
  • Bay of Islands

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Het regent relatief vaak op het Zuider-Eiland
  • Veel activiteiten zijn weer-afhankelijk en kunnen worden gecanceld
  • Je wilt niet meer naar huis
Ultieme tip: Beklim de Isthmus Peak voor een 360◦ uitzicht over Lake Wanaka en Lake Hawea. De wandeling is pittig (16km), maar voor de meeste goed te doen. Kies een dag met heldere hemel.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

De wereld in zakformaat (bezocht in december 2006)

Review geschreven door A.J. Langendoen op 16 november 2018

Fantastische reis met huurauto en klein tentje door een van de mooiste landen van de wereld. Gevarieerde landschappen, natuur en klimaten. Uitstekende kampeerfaciliteiten en geweldige bevolking! De lange vlucht (meer dan 20 uur) is alleszins de moeite waard om alle natuurwonderen te bekijken op beide eilanden. Denk aan het tropische noorden en het bergklimaat in de N-Z Alpen. Ook de natste plek op aarde (Millford Sound)is de moeite meer dan waard.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Geweldige bevolking
  • fantastische natuur
  • super kamperen
Ultieme tip: Bezoek beide eilanden, reserveer tijdig de ferry, en ga minstens 5 weken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vriendelijkheid ten top (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Anita Kip op 15 november 2018

Vriendelijkheid ten top tussen twee culturen, kolonisten en maori’s, die kunnen en willen samenleven. Je ziet het overal in terug. Het gebruik van plaats- en straatnamen en het gebruik van de taal. Het was een verademing hier te mogen rondtrekken.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • vrijheid
  • schoonheid/zuiverheid
  • vriendelijkheid

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Reisafstand
Ultieme tip: T.o. de Karangahake gorge zit The Talisma, een geweldig sfeervol aangekleed café/restaurant. Zelfs de koffie wordt aangekleed met een kleurrijk bloemetje en alles is homemade.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een reis om nooit te vergeten! (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Sabine Dantuma op 15 november 2018

Een reis om nooit te vergeten....Nieuw Zeeland! Deze foto is gemaakt bij Milford Sound. Ontzettend slecht weer. Opeens brak de hemel open, het was droog en de zon kwam door de wolken heen. Wat een onbeschrijfelijk mooie natuur. Wij hebben een auto gehuurd bij Spaceship rentals. In deze auto konden we slapen. Elke ochtend wordt je wakker op steeds een andere prachtige plek, midden in de natuur. Ga...als je ooit de kans krijgt.

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige natuur
  • ruimte
  • outdoor

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • zandvliegen
Ultieme tip: Reis rond in een camper (Spaceship Rentals)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland in juli (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Angela Severs op 15 november 2018

Ook in onze zomer (juli-augustus) is Nieuw-Zeeland een echte aanrader: heerlijk rustig overal en je kunt dan ook skiën. De temperatuur is tussen 10 en 15 graden, dus prima doe-weer. Mijn favoriet: het Zuider-eiland en dan vooral Tekapo en Wanaka.

Rondreis Nieuw Zeeland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jorieke Stolker op 14 november 2018

Nieuw Zeeland hoort wat mij betreft op elke bucketlist; wát een wonderschoon land! Overal waar je kijkt zie je bergen - soms zo hoog dat je je een hobbit voelt - rivieren en meren in vijftig tinten blauw, watervallen, kleurrijke vogels, reusachtige bomen, bijzondere bloemen en oneindig veel weilanden met enorme aantallen schapen en koeien. De welbekende kiwi (de nationale vogel van Nieuw Zeeland) schijnt overdag onmogelijk te spotten te zijn, al ben ik er van overtuigd dat ik tijdens die ene wandeling op het Noordereiland een paar kleintjes heb gezien. Op Steward Island, het meest zuidelijke stukje land, spotten we kleine blauwe pinguïns en het aantal zeehonden is al niet meer tellen.

8,9
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • ongelooflijk mooie natuur
  • gletsjers
  • meren
  • bergen
  • avontuur
  • tongariro crossing hike
  • hahei
  • hobbiton

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzige activiteiten
Ultieme tip: Wil je (snel) van plek naar plek en toch alle hotspots zien? Ga met de Stray bus. De meeste routes starten in Auckland, dus handig om op Auckland te vliegen ipv Christchurch.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Huwelijksreis (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lionne Plas-Treurniet op 14 november 2018

Nieuw-Zeeland is een fantastisch mooi land. Het bijzonderste vonden wij de veelzijdigheid. Op sommige momenten was je elk half uur in een andere omgeving. Gletsjer, oerwoud en strand op nog geen 20 minuten rijden van elkaar.

Door de diversiteit verveelt het nooit. Ook tijdens langere autoritten is er altijd wat te zien.

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Groots
  • wijds
Ultieme tip: Ga wandelen! Wandelpaden zijn goed aangegeven en goed onderhouden. Door de benenwagen te nemen zie je zoveel meer van de veelzijdigheid van het land!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Beste herinnering (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Michiel de Ronde op 14 november 2018

In April 2015 ben ik op reis geweest door Nieuw Zeeland, met name om de plekken van de films te bezoeken. Onderweg naar Mount Sunday, beter bekend als Rohan (Lord of the Rings) is deze foto genomen. Ik heb hier gecampeerd, een aanrader als je van rust houdt! De weg er naar toe is hobbelig maar zeker de moeite waard!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Infrastructuur
  • aardige locals
  • veel leuke bars/restaurants

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Het is niet goedkoop
  • Grote kans op kou/regen
  • Je wilt nooit meer weg
Ultieme tip: Neem de tijd om het land te ontdekken, heb respect voor dier, mens en milieu.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Eelco Hogendijk op 14 november 2018

Nieuw-Zeeland was al adembenemend op het moment dat we vanuit Adelaide naar Christchurch vlogen over Lake Coldrige. Toen we daar op de grond twee dagen later deze foto namen bleek het een gevoel te zijn dat niet meer wegging tijdens deze reis!

Ultieme tip: In Dunedin heb je een Vegetarisch restaurant Potporie
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat je gezien moet hebben (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Lisanne Thomassen op 13 november 2018

Neem minimaal een maand als je wilt reizen. Als je alle mooie delen van dit land wilt zien, heb je waarschijnlijk meer nodig (sla niets over). Zowel het Noorder- als het Zuidereiland zijn beide prachtig.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooi land
  • Aardige locals
  • Veel te zien

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Te veel te zien
Ultieme tip: Niet de Auckland-area overslaan. Bezoek Muriwai beach.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Veronique Boermans op 13 november 2018

Nieuw-Zeeland is een echte dream come true. Geweldige landschappen, leuke locals en gezellige steden. Je kunt je reis vorm geven door op beide eilanden je eigen route uit te stippelen. Dat maakt het mijn echte droombestemming!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • leuke locals
  • geweldige landschappen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • veel toeristen uit Europa
Ultieme tip: Doe the Tongariro Crossing! Echt een vette hike, wel enigzins zwaar, maar zeker de moeite waard voor de uitzichten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Veronique Boermans op 13 november 2018

Nieuw-Zeeland is een echte dream come true. Geweldige landschappen, leuke locals en gezellige steden. Je kunt je reis vorm geven door op beide eilanden je eigen route uit te stippelen. Dat maakt het mijn echte droombestemming!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • leuke locals
  • geweldige landschappen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • veel toeristen uit Europa
Ultieme tip: Doe the Tongariro Crossing! Echt een vette hike, wel enigzins zwaar, maar zeker de moeite waard voor de uitzichten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw Zeeland in 4 weken (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Anne Koning op 13 november 2018

Huur een camper en trek op beide eilanden rond. Je bent vrij, plan je eigen reis langs de hoogtepunten. Dit is lastig want nieuw zeeland is 1 groot hoogtepunt!! Van een mooie historie over de maori tot werkelijk de mooiste plekken op aarde. Prachtige wandelroutes en vriendelijke mensen.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • divers land
  • geen moment verveeld
Ultieme tip: Milford sound! Alleen de route er naar toe is al fantastisch. De ferrytocht van noord naar zuid is ook prachtig. Huur een camper en ga er op uit!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-zeeland (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Shannen Thijn op 13 november 2018

Nieuw-zeeland echt een sprookje! En zeker een aanrader voor een leuke vakantie bestemming. Ik heb 5 weken rondgereisd door NZ. Mijn tip is om 2 weken het noorder eiland te bekijken en daarna 3 weken het Zuidereiland, dit was voor ons de beste tijdsverdeling en wij hebben bijna alle highlights en meer kunnen zien. Wij hebben zelf een campers n gehuurd om NZ te ontdekken, per dag bekeken wij waar we sliepen op welke camping. Een tip is om campermate te downloaden hier staat alles wat je moet weten op kwa, campings, hotels, bezienswaardigheden, publictoilets/showers etc.

De highlights die wij gezien hebben waren (en nog ontelbaar mooie plekjes waar je voorbij rijd):

Noorder eiland:
Cathedral Cove
Alphine crossing
Wairere Falls

Zuider eiland
Marlborough region (wine tour)
Queenstown Ben lemmond track
Mount Cook (Hooker valley track)
Christchurch

In elk deel waar je komt ontpopt er weer een geweldig mooie natuur. Nieuw-zeeland echt een aanrader! Neem wel de tijd ongeveer 5 weken om alles te kunnen bekijken!

Xxxx

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • behulpzaam en lief volk
  • prachtige natuur
  • verschillende klimaten
Ultieme tip: Mount Cook Hookervalley track
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Down under to the kiwiland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sanne van Roij op 12 november 2018

Voor de eerste keer alleen reizen. Down under to kiwiland. Naar het mooie land waar mijn familie woont. Hier heb ik rondgetrokken met Stray. Deze busmaatschappij bracht me door heel noorder en zuidereiland.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • lieve locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • soms liggen plekken ver uit elkaar
Ultieme tip: Reis met Stray
Aangeraden voor: Backpackers

Down under to the kiwiland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sanne Van Roij op 12 november 2018

Down under to kiwiland. Ik ben alleen afgereisd naar Nieuw Zeeland om mijn familie te bezoeken. Ik heb enorm genoten van de mooie natuur en mensen on me heen. Ik ga zeker nog eens terug om nog meer van het land te zien.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • soms geen bereik
Ultieme tip: Wandel een van de great walks.
Aangeraden voor: Backpackers

Down under to the kiwiland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sanne Van Roij op 12 november 2018

Een super mooi land om te backpacken. Ik heb er mijn familie bezocht en heel veel andere mooie plekken mogen zien. Ik heb gereisd met Stray. Dit is een busmaatschappij waarbij je een route kunt kopen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • soms liggen plekken ver uit elkaar
Ultieme tip: Genieten van de mooie natuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Down under to the kiwiland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sanne Van Roij op 12 november 2018

Mijn eerste reis alleen. Down under to kiwiland, daar waar mijn familie woont. Mijn oom haalde me op in Auckland en ik bleef de eerste dagen bij hen in Hunua. Eerste indruk: wauw! Wat heerlijk om te zien hoe mijn familie hier woont. Na enkele dagen stapte ik de bus op. Ik had een route gekocht bij Stray. Door deze route heb ik het Noorder en Zuider eiland gezien. Enkele hoogtepunten tijdens mijn reis: het wandelen van de great walk Kepler track, paragliden in Queenstown en kiwis spotten op Stewart Island! En zo kan ik nog wel even door gaan. Een heel mooi land waar ik zeker nog eens terug heen wil!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • behulpzame inwoners
  • mooie natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • grote afstanden tussen steden
  • soms weinig tot geen bereik
Ultieme tip: Door Stray kun je genieten van wat Nieuw Zeeland te bieden heeft. Het gaat langs hotspots, maar ook naar minder bekende plekken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een rondreis vol herinneringen (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Bram Wiekens op 12 november 2018

Nieuw Zeeland is een land met veel gezichten, van het subtropische noorden tot het veel koelere zuiden. Met een populatie die kleiner is dan het aantal schapen dat er rondloopt, en het imposante landschap voelt Nieuw Zeeland weids, grillig maar zeer de moeite waard. Waar je in het noorden zwemt met dolfijnen, raak je op andere plaatsen vervuld door de pracht van de natuur en vele watervallen. Inzicht in de Maori tradities en natuurlijk de bijzondere kiwi vogel eens te mogen zien.
Rondreizen met een eigen auto gaat vrij eenvoudig, alleen in Auckland is het erg druk, zeker als je niet gewend bent om aan de linkerkant te rijden is dat even een uitdaging.
Voor de meer avonturiers is een bungee jump bij Queenstown zeker de moeite waard.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • mooie natuur
  • prettig rondreizen
  • veel te zien en te doen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Kostbaar
  • lange vliegreis
Ultieme tip: Neem de tijd om veel van Nieuw Zeeland te zien, het land is groot en ver weg. In een maand kun je wel heel veel zien en verkennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hooker valley track (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Jorian Visser op 12 november 2018

Voor stage en vakantie was ik 6,5 maand in Nieuw-Zeeland. Het noorder eiland heeft prachtige stranden en vulkanen. Maar het zuider eiland trok mij wel het meest, de prachtige westkust in het bijzonder. In de winter ben ik hier geweest, hier ben ik erg blij om, omdat het op de touristische plekken nu soms al druk was. Bijvoorbeeld bij de Frans Josef gletsjer en de Fox gletsjer welke in het Westland National Park liggen. Milford Sound en Doubtfull Sound heb ik ook bezocht, Milford Sound is werkelijk prachtig maar erg touristisch. Hierna nog naar Doubtfull sound geweest, dit is veel minder touristisch. Dit was een werkelijk prachtige dag, erg windstil en zonnig waardoor het prachtige weerspiegelingen oplevert van de fjorden in het water. Als bijna enigste nog niet bezochte deel van Nieuw-Zeeland was er nog de omgeving van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Hier kwam ik in de ochtend aan voor een wandeling van 1,5 uur naar Hooker Lake, dit zou prachtig moeten zijn. Eenmaal aangekomen schrok ik van de drukte, dit had ik niet verwacht. Hierdoor heb ik eerst een andere wandeling in de buurt gedaan. Om 4 uur heb ik alsnog de Hooker Valley track welke bij het Hooker Lake uitkomt gedaan. Hier eenmaal aangekomen was het niet meer druk, omdat de meeste mensen alweer terug waren omdat het om 6 uur al donker werd. Dit is gelijk ook het nadeel van de winter. Maar het was windstil en samen met een ondergaande zon welke nog op de top van Mount Cook schijnt en de ijsschotsen, leverde dit een prachtig plaatje op. Het werd erg koud maar het hield mij niet tegen om hier nog 3 uren te blijven, om van de prachtige sterrenhemel boven Mount Cook te genieten. Wat een aanrader, dit prachtige land, wat voor iedereen iets moois te bieden heeft!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige locals
  • Voor een ieder iets moois
  • Het hoeft niet allemaal duur te zijn om te genieten
  • Door het vele toerisme ook vele mogelijkheden

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Toeristische dingen zijn redelijk duur
  • Soms te druk door de hoeveelheden toeristen
Ultieme tip: Ga vroeg in de ochten op pad om te drukte voor te zijn. Je kan de drukte ook ontwijken door de minder bekende plekken te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Backpacken in NZ (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Romi de Bruijn op 12 november 2018

Nieuw Zeeland was geweldig! Dit is zo’n bijzonder land, de mensen, de bergen, de ruige zeeen, lange parelwitte stranden, dolfijnen, walvissen, fjorden, tropische regenwouden. In een woord: amazing! Dit is zeker een land voor op de bucketlist. Je kijkt je ogen uit op elke hoek van de straat, en met een auto kun je heerlijk rondtouren door dit mooie landschap.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • super lieve en gastvrije inwoners
  • buitenaardse natuur
  • lekkere pies
  • goed ingericht op toeristen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • vrij duur
  • af en toe slechte wegen
  • sommige dorpen liggen heel erg geisoleerd
Ultieme tip: Ga een avondje stappen in Queenstown en ga zeker mee op een mooie cruise door de fjorden van Milford sound!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Op avontuur in mooi Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Colinda Deltenre op 12 november 2018

Nieuw-Zeeland is in 1 woord fantastisch. De natuur is overweldigend mooi, mensen zijn supervriendelijk. Iedereen is oprecht geïnteresseerd in je, overal waar je komt maken locals een praatje. We hebben geweldig mooie excursies gemaakt, zoals Rainforest walk (vlakbij Rotorua), Cape Kidnappers (Jan-van-Gent kolonie), Hobbit tour, wandelen in Marlborough Sounds, Farewell Spit, one-night cruise Doubtful Sounds. Overal waar je ook rijdt heb je “wow” momenten. Noordereiland heeft weer heel andere natuur dan Zuidereiland, niet te vergelijken. Nieuw-Zeeland is ons heel goed bevallen, dit was de eerste keer maar zeker niet de laatste. I’ll be back!!!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • relaxte en behulpzame locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niets
Ultieme tip: Bespaar niet op je huurauto, je maakt veel kilometers dus een luxe auto is niet overbodig
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Superervaring! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Jade Korstanje op 12 november 2018

Samen met mijn zus ben ik deze zomervakantie een maand een rondreis gaan maken door Nieuw Zeeland. Met onze campervan zijn we in Christchurch begonnen en geëindigd in Auckland. Wat een geweldig land. Het zijn zoveel indrukken en een maand is veel te weinig om dit hele land te zien. Toch hebben we in vogelvlucht alle leuke plekjes gezien. Maar honderd dolfijnen die om de watertaxi heen zwemmen en springen is dan toch wel een hoogtepuntje...

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • locals
  • gezellig
  • mooie natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Sommige wegen zijn niet bereikbaar met Campervan
Ultieme tip: Huur een campervan! Je kan overal naartoe, er zijn genoeg campings/ wildkampeerplekken en je kan het daarmee zelf zo duur maken als je wilt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het is een heerlijk land (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Peer En Gerdine Dieters op 12 november 2018

Prachtig land en een heerlijke bevolking, met een woord een land om in te leven.
Dit land bied alles prachtige natuur, zeer mooie steden. Het is een zeer fijn en vriendelijk land om in te verblijven. De mensen zijn zeer vriendelijk en helpen je graag. Men gaat zeer vriendelijk met elkaar om, dat is onze ervaring we zijn er 5 weken geweest en hopen weer gauw heen te gaan.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • , rust
  • de mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen kunnen ontdekken
Ultieme tip: Gewoon genieten van iedere dag dat men in dit prachtige land is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Rick Willeme op 12 november 2018

Nieuw-Zeeland is een genot voor iedere natuurliefhebber. Als hobby-fotograaf was het fantastisch om continu door landschappen te reizen die van zichzelf al een schilderij zijn.
Ik heb al veel plekken in de wereld gezien, maar niets is zo mooi als Nieuw-Zeeland!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Lang vliegen
Ultieme tip: Ga naar St Arnaud. Dit is een klein plaatsje op het Zuidereiland met een fantastisch mooi meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ze dachten dat we kiwi's waren (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Hilde van Abeelen op 12 november 2018

We liepen daar in een kort shirt en korte broek, tussen de besneeuwde toppen! Maar wauw ik heb nog nooit zo'n mooi uitzicht gehad als daar, het was werkelijk net een postcard :) Niet alleen Mount Cook was geweldig, de plaatsjes Wanaka, Milford, Akaroa en Abel Tasman kan je echt niet overslaan!

8,6
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur is prachtig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Benzine is duur haha
Ultieme tip: Maak een lekkere duik in Lake Tekapo, heeeel koud maar bijzonder blauw water hihiii
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Echt mega fantastisch! (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Ayla Koomen op 11 november 2018

Ik ben heel kort in Nieuw Zeeland geweest(2 weken) :(, maar wat ik allemaal gezien heb was echt adembenemend mooi. Ik vond de rust en keek zeker mijn ogen uit, ik kom zeker weten terug! Heimwee heb ik zeker!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Super aardige mensen
  • Niet duur
  • Echt genieten
  • Wegen toegankelijk
  • Leuke tours

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Soms te dure hostels
  • Openbare vervoer kan een dingetje zijn
Ultieme tip: Huur een camper of een auto en ontdek! Geniet van de vrijheid en mogelijkheden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat ben je een gelukkig mens, als je daar geweest bent (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Emmy Boertien op 11 november 2018

We zijn met een busje gegaan, omdat we met 5 volwassenen waren. Overnachtingen in verschillende verblijven, konden daardoor ook zelf onze maaltijden verzorgen.Helaas alleen het zuidereiland kunnen bezoeken, een week is erg kort, maar wel een goede indruk gekregen. Milford Sound was geweldig, ( nooit eerder gekajakt) de weg erna toe schitterend, Raften ook heel bijzonder en de prachtige natuur, vergeten we nooit meer.Christchurch is dan wel weer een domper, als je ziet wat de aardbevingen daar aangericht hebben. Natuurgeweld nooit zo leuk, zeker voor de inwoners niet, wat een impact heeft dat ,nu nog steeds. Maar we vonden het geen reden om over te slaan.

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Betaalbaar
  • prachtige vergezichten.
  • geen massatoeristme

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • verder weg kan haast niet
  • Foxgletsjer viel tegen
Ultieme tip: Neem je tijd ,onderweg,zoveel te zien, bv de Kea, (elke parkeerplaats heeft zijn eigen vogel),vogelparken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten van prachtige natuur. (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Bert Walraven op 11 november 2018

Hoogtepunten: Bay of islands, Rotorua, Waitomo caves, Abel tasman national park, Queenstown, Milford sound en Doubtful sound. Land van extreme sporten ! Dieren die je kan zien: pingwings, zeehonden, vele vogelsoorten, walvissen, dolfijnen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige natuur
  • vriendelijke mensen
  • rust en ruimte
Ultieme tip: Voor wie veel tijd heeft, ga backpacken ! Huur Anders een camper. Vraag bij tourist-information om reisroutes met de mooiste plekken om te bezoeken. Vraag adviezen aan bewoners.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De mooiste natuur op twee eilanden ! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Bert Walraven op 11 november 2018

Een land voor avonturiers, het centrum van de extreme sporten (bungeejumpen, parasailing, rafting, parashute springen enz.) en een land waar je alle aspecten van de natuur tegen komt (fjorden, subtropische stranden, regenwoud, druipsteengrotten, prachtige rotsformaties, meren, alpenlandschappen en nog veel meer). Uitermate geschikt om te gaan backpacken of rond te Reizen met een camper. Kortom een prima reisbestemming om te genieten van prachtige natuur in het jongste land op aarde. Nieuw Zeeland of Aotearoa (Land van de Lange witte wolk)

Ultieme tip: Bezoek de fjorden, Milford sound en Doubtfull sound voor een fantastische reiservaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ongelofelijk mooi (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door RCPM Creemers op 11 november 2018

Na aankomst een auto huren en rijden maar! Je rijd van het ene mooie landschap over in het andere. Wandelen in de natuur en in de vele parken is prachtig, en tevens volkomen veilig. Wandelroutes worden goed onderhouden. De mensen zijn erg vriendelijk, en het eten is heerlijk! Mountainbiken, vissen, jagen, vliegen, bungeejumpen, skydiven, walvissen en dolfijnen en noem maar op. Dit land heeft alles. Onvergetelijk mooi!

8,9
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • schoon
  • veilig
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lange vlucht
Ultieme tip: Rijden highway 6.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw Zeeland in drie weken (bezocht in november 2006)

Review geschreven door Cathie Willekes op 11 november 2018

16 November gestart in Christchurch. Met de klok mee het zuidereiland rondgereden in een SUV. Drie hotels in de hele vakantie van te voren geboekt. Andere overnachtingen: wat we tegenkwamen. Hierdoor geen druk om een bepaald doel op tijd te halen. Christchurch is een schitterende stad maar als je over het zuidereiland rijdt dan vergeet je door de schitterende natuur de steden. De rust, de kalmte van de mensen. Er is zo veel te zien; te veel om te vermelden. Dunedin, Invercargill, Doubtfull Sounds, Haast, Abel Tasman Park, Kaikoura (dolfijnen). Oversteek naar Wellington en dan het Noordereiland. Vergeet niet naar Hastings/Napier, Rotorora en dan Whangarei. Eindig op Coromandel in Tairua: mooie stranden, schone zee. De oorspronkelijke bewoners, Maori's, zijn een zeer aardig volk.
Nog echt een gulden tijd. En zeer belangrijk als je uit eten gaat: BYOW. Vertrek via Auckland.
Met dank aan reisbureau: Annemarie van Helden in Hilversum.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Gulden tijd
  • Rust
  • uitgestrekt
  • mooie natuur
  • koloniaal

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Veel toeristen met camper
Ultieme tip: Huur een SUV omdat je daarmee overal kunt komen. Een goede voorbereiding is nodig. Soms moet je ook een aantal zaken voor je vertrek boeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig land! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Larissa Jansen op 11 november 2018

Wij hebben een roadtrip gedaan met een camper door het Noordereiland. Hells Gate, Wai-o-Tapu Thermal Wonderland zijn twee hele gave parken! Wat ook echt een aanrader is zijn de Waitomo Glowworm Caves. Met een bootje door de grotten met een sterrenhemel boven je. Wij hebben 9 dagen rondgereden en hierin alles gezien wat we wouden zien. Verder onder andere, Hot Water Beach, Cathedral Cove, Auckland, Hamilton, Rotorua, Taupo, National park Tongariro, Huka Falls.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige locals
  • afstanden zijn te overzien

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Sommige wegen zijn niet begaanbaar met de camper
Ultieme tip: Ik zou kiezen voor een camper, zodat je dagelijks zelf je route kunt bepalen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magisch (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Yara Reijrink op 11 november 2018

Geniet van de prachtige natuur in Nieuw-Zeeland! Huur een camper en reis door alle 2 de eilanden! De eilanden zijn heel verschillend en ze zijn het allebei waard! Wij hebben 3 maanden rond getrokken in Nieuw-Zeeland en het was echt de reis van mijn leven! Als ik iets moet aanbevelen zou ik het niet weten alles is gewoon magisch om te zien en je kan niets met elkaar vergelijken!!! I LOVED IT

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • super mooie natuur
  • veel te doen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • veel toeristen
Ultieme tip: De sealy tarns track bij de mount cook! Het is een super mooie track echt de moeite waard!!! Een uitzicht waar je u tegen zegt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuurlijk paradijs (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Roos Vroegh op 11 november 2018

Nieuw-Zeeland is een prachtig land! Ik kan het niet anders beschrijven dan ‘paradijselijk’. Ik ben hier momenteel 4 maanden en heb de eer om nog 7 maanden rond te reizen door het prachtige land. De mensen zijn super vriendelijk, de natuur is onaangetast en daardoor beeld en beeldschoon. Echt de moeite (en het geld) waard!

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • mensen
  • avontuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • kosten
Ultieme tip: Wandel veel! Dan zie je de mooiste plekjes
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Elke seconde een mooi beeld (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Janna van Velzen op 11 november 2018

Nieuw Zeeland is echt een fantastisch land!! Ik was er in de winter en de met sneeuw bedekte berg toppen waren echt onvergetelijk om te zien. Ik ben alleen op het Zuidereiland geweest en heb veel zelf gereden, zodat ik veel kon stoppen onderweg. Heb ongelooflijk mooie wandelingen gemaakt en ben bij Glenorchy in de buurt ook een stuk te paard rond gegaan, prachtig! Fiordland national park was ook een hoogtepunt, daar kan je echt overal wat moois zien. Dat stuk heb ik niet zelf gereden, in de winter moet je daar toch wel met sneeuwkettingen op pad (net als in de bergen) en daar had ik niet zo'n zin in . De georganiseerde busreizen vanuit Queenstown zijn erg goed en stoppen veel onderweg. Kaikoura vond ik ook echt een aanrader, een paar walvissen gezien en een hoop mooie natuur. Voor mensen die twijfelen over Nieuw Zeeland in de winter, ik kan het zeker aanraden! De sneeuw geeft het landschap weer een compleet ander uiterlijk, echt fantastisch om te zien.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • mooie natuur
  • makkelijk begaanbaar
  • aardige mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • je kan niet kiezen wat je gaat doen
  • het is relatief duur
Ultieme tip: Wordt lid van de backpackers pagina's, daar vind je altijd wel een paar gezellige mensen om mee op pad te gaan!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers