Reviews Nieuw-Zeeland

Reviews Nieuw-Zeeland

9,1
9,4 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,2 Veilig
9,9 Natuur
8,9 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 470
  • Aantal waarderingen: 348

Prachtige natuur en super vriendelijke mensen. (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Viviane Van Sande op 12 juli 2019

Wij zijn naar Nieuw Zeeland geweest met onze dochter van 5 jaar. We hadden heel veel schrik voor de lange vlucht omdat dit voor onze dochter de eerste verre reis was. Maar dat is allemaal heel goed meegevallen. Nadat we een paar dagen in Auckland zijn gebleven zijn we vertrokken met onze rondreis en hebben zowel het Noorder als het Zuidereiland gedaan. Ik raad gezinnen met kinderen aan om telkens een paar dagen op een bestemming te blijven zodat je tijd hebt om te genieten met de kinderen. Nieuw Zeeland is ideaal om met kinderen rond te reizen, het is er heel kind vriendelijk en onderweg in elk dorpje is er wel een speeltuin. Als we onderweg waren stopten we ook regelmatig aan een speeltuin zodat onze dochter is even goed kon spelen. We hebben echt genoten van de prachtige natuur en we willen zeker nog een keer terug.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Veilig
  • goed onderhouden wegen
  • vriendelijke locals
  • prachtige natuur
  • kindvriendelijk
  • afwisselende landschappen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
  • lange vlucht
Ultieme tip: Zorg dat je voldoende tijd hebt om van al het moois te genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi. (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Annelies Jagers op 01 mei 2019

In 4 weken hebben we eerst het Zuidereiland en vervolgens het Noordereiland bezocht. Bijna alles was adembenemend mooi. Op het Zuidereiland sprong voor ons de Tasmangletsjer en het Abel Tasmanpark er boven uit. Maar ook Milford Sound, Kaikoura ( spotten van walvissen) en gewoon het ontdekken van het Zuidereiland waren geweldig! Op het Noordereiland waren het Thermal Wonderland, vlak bij Rotorua, en White Island echt supermooi! Maar ook de Coromandel en Bay of Islands waren prachtig. We hebben lang niet alles kunnen zien, maar 1 ding is zeker, Nieuw Zeeland is echt ongelooflijk mooi! En de inwoners zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Supervriendelijke locals
  • gastvrij
  • goed betaalbaar
Ultieme tip: De tijd nemen om ervan te genieten. 4 Weken is veel te kort. Om op een rustig tempo van alles te kunnen genieten, moet je zeker 3 a 4 maanden de tijd nemen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maori village Tamaki Brothers Rotorua (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door sieds van der Harst op 28 februari 2019

De Coromandel , Rotorua en de Tongariro Crossing zijn enkele bezienswaardigheden. Maar uiteindelijk is heel New Zealand meer dan de moeite waard om naar toe af te reizen. Ook de kauri Coast is een aanrader ( Tane Mahute ) de dikste boom van NZ met een omtrek van meer dan 19 meter. Tip : ga eerst graven op het internet. Bereid je goed voor en probeer niet alles in een vakantie te zien. Ga net als wij na 10 jaar weer.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • temperatuur
  • Natuur
  • Vriendlijke mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Voor mij persoonlijk geen.
  • Het is jammer genoeg zo`n eind hier vandaan
Ultieme tip: Het algemene plaatje, want je ziet je ogen uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New Zealand (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door sieds van der Harst op 03 februari 2019

Maak een reisplan en huur een camper. Word lid van Top 10 Holliday Parks (dit kan online in NL). Zo ben je altijd verzekerd van een plekje op een camping. Neem de tijd om dingen te bezien en probeer niet zoveel mogelijk in je vakantie te drukken. Ga gewoon na een paar jaar nog een keer. Deden wij ook en zijn van plan om in 2021 weer te gaan.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • vriendelijk
  • , mooi weer

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Rotorua. Veel te doen in de omgeving. Coromandel. Hot water beach en de Karangahake Gorge Walk. Verder is het gewoon de moeite waard om het landschap te bewonderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vogelvrij (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Frits HoogAntink op 10 januari 2019

Als je Nieuw- Zeeland gaat ontdekken, doe dat dan op eigen gelegenheid d.w.z. ga dat doen met eigen vervoer. Je kan je route zelf bepalen, en afhankelijk van de duur van je verblijf prioriteiten stellen. Wij hebben veel moois gezien met een camper. Goed verzorgde campings, met meestal speciale camperplaatsen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Ruimte
  • natuurschoon
  • wandelmogelijkheden

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • moeilijk te vinden liquor shop
  • moeilijk te vinden verkoopunt rookwaar
Ultieme tip: Rust eerst goed uit bij aankomst in Nieuw -Zeeland, voordat je gaat rijden. Zou vanwege het tijdsverschil 24 uur rust nemen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een ontmoeting.... (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Margreet Wieringa op 02 januari 2019

Wow hoe vaak kan een mens overdonderd zijn over de welkom van mensen die je voor het eerst zien en ze sluiten je in hun hart met hun warmte en hun vriendelijkheid. De maori's hebben altijd een bijzonder aantrekkingskracht op mij gehad maar mijn ervaringen met hun te delen in hun familie, delen in hun cultuur dat is bijzonder. De gehele marae had dus een behoorlijke oppervlakte en dan neemt Trish een maori vrouw die getrouwd is met een ausie en nu sinds 4 jaar weer woont in Picton zo'n lieverd, me mee ze verteld dingen over de marae en wat het betekend voor de mensen van haar iwi ( stam) hoe zo'n belangrijke plek hij in neemt in hun gemeenschap en wat het voor haar persoonlijk betekend en verteld dat haar moeder van 82 daar ook nog woont dan lopen we de poort van welkom binnen ze neemt een moment om mij welcome te heten en neemt me mee na de hoofdgebouw, daar komen Linda, Keely ons tegemoet met de jongste kindjes allen tussen de 2 en 4 jaar oud in hun late 4 op weg na 5 zijn ze dus groot genoeg om na de grote school te gaan tot die tijd leren ze hier over hun taal en afkomst. En dat is heel belangrijk niet veel spreken hier in het zuiden de taal nog, dus alles wat je ze nu weer kunt bij brengen nemen linda en haar vrouwen op zich om de kindjes dat te leren voor later zodat hun cultuur nooit uit zal sterven de kracht ontleend zich uit hun eigen erfgoed, wat mooi.

echt het heeft me sprakeloos gemaakt, en ik raad het iedereen aan, ontmoet de locals, stel belangstelling voor hun cultuur, laat je verbazen, ze vertellen maar wat graag over hun achtergrond, de natuur, hun levenswijze, hun zang, muziek, en je zult er echt door geraakt worden, door hun warmte en vriendelijkheid

Een tweede thuis!!!! ver van huis

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • locals
  • maoricultuur
  • natuur
  • uniek
  • overweldigend
  • veilig
  • vrij

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen toeristische dingen doen
  • van de gebane paden
  • ontdek
Ultieme tip: alles maar ga vooral daar waar de locals zijn, de natuur, het is vrijheid en avontuur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

nu InNew Zealnd (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Gerry Piekhaar op 31 december 2019

We zijn te laat met naar New Zealand gaan, einde vele vogels, natuur zoals we willen. het is er wel groen, maar er wordt nog steeds veel gekapt, geregeld, bedacht, vrije natuur moet je al bijna zoeken. Het is er gelukkig nog erg groen. Mensen zijn heel vriendelijk en gastvrij. In de bibliotheken zijn cafe's. free wifi, en vaak hele mooie tentoonstellingen.

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • gevarieerde natuur
  • bos
  • stranden
  • hyking
  • wandelpaden
  • goed georganiseerd
  • veilig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • slecht openbaar vervoer
Ultieme tip: Ga naar de plaatselijke bibliotheek! Ze beiden veel meer, vaak goede tentoonstellingen, en altijd gratis wifi
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis NZ (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Ingrid Pullen op 29 december 2018

Rond rijden in NZ verveelt geen seconde! Zoveel verschillen qua natuur, stranden, meren en bergen! Bergschoenen is een must! Wandelend kom je op de mooiste plekjes! Tip: neem genoeg eten mee en zorg dat je voldoende benzine hebt als je naar Milford Sound gaat!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige mensen
  • veel groen
  • Schoon
  • prachtige natuur
  • veel afwisseling
  • je raakt niet uitgekeken

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
Ultieme tip: Milford Sound is een plek wat gezien moet worden! Prachtige natuur! Voor gezelligheid en uitdagende activiteiten is Queenstown een aanrader!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kamperen rond het Noordereiland van Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Bob van Eck op 26 december 2018

Nieuw-Zeeland, zoals iedereen die er ooit geweest is je zal vertellen, is gewoon een van de mooiste landen ter wereld. Wij zijn alleen nog maar naar het noordereiland geweest, wat eigenlijk het minder mooie eiland is, maar zelfs dat was gewoon al fenomenaal!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Fantastische natuur
  • Fenomenale uitzichten
  • Het rauwe gevoel

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Ver weg
  • Geen budget bestemming
Ultieme tip: Raglan, dit is echt een top dorpje, fantastische golven om te surfen en een hele goede sfeer
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best trip ever (bezocht in april 2018)

Review geschreven door dylan wesselingh op 23 december 2018

Wat was dat een gave reis zeg! Mijn reis ik het voorjaar van 2018 naar Nieuw-Zeeland. Een prachtig land met een onwijs mooie en ongerepte natuur. Over beide eilanden gereden met een kamper, hierdoor gezien hoe gevarieerd dit land is. Het ene moment waan je jezelf in het platteland van de UK, en het volgende moment lijkt het alsof je midden in een fjord in Noorwegen staat. De mensen zijn onwijs aardig en behulpzaam. In de steden kan je vaak een mooi museum vinden welke nog gratis is ook (al zijn vrijwillige donaties altijd gewenst natuurlijk!) Iets wat ik wel aanraad is om voor half april daar je reis te hebben voltooid. Het weer wordt iets minder, en in sommige steden zijn een hoop winkels al dicht. Als je van natuur houdt, ga dan echt naar Nieuw-Zeeland.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • de natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • veel aziatische toeristen
Ultieme tip: De belangrijkste tips is: neem je tijd, geniet, en beleef. Het kan een dure vakantie zijn, maar laat je dat niet tegenhouden.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland: voor elk wat wils (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Elisabeth Seppen op 18 december 2018

Het is een beste vliegreis naar Nieuw-Zeeland, maar als je er eenmaal bent wil je niet meer terug. Relaxte bevolking, prachtige natuur en ongecompliceerd op reis. Of je nu wilt backpacken of juist alle luxe zoekt: Nieuw-Zeeland heeft het. Van hostel en kamperen tot privé lodges.

Nieuw-Zeeland is het land van de maori's, rugby, wijn, prachtige natuur en adrenaline. Walvissen spotten doe je in Kaikoura op het Zuider Eiland. Naar Queenstown ga je voor het bungeejumpen en een skydive. Ook het Abel Tasman National Park is een bezoek waard. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar een verlaten strand met een watertaxi!
Wil je liever wat meer cultuur? Dan is het Noorder Eiland de place to be. De Maori cultuur is volop te vinden in bijvoorbeeld Rotorua en Wellington (Tip: Te Papa museum). En als je de kans hebt: bezoek dan eens een rugby wedstrijd van de All Blacks!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Voor elk wat wils
  • Afstanden zijn goed te overbruggen
  • prachtige natuur
  • adrenaline sporten
  • te combineren met Australie

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lange reis om er te komen
  • jetlag
Ultieme tip: Nieuw-Zeeland is erg goed te bereizen met een camper. Mijn advies: Begin je reis in Auckland en vlieg terug vanaf Christchurch, dan hoef je niet helemaal terug naar het startpunt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Feel the freedom of nature (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Anouk Cock op 16 december 2018

Nieuw-Zeeland is een prachtig land als je avontuurlijk ingesteld bent en dol bent op mooie natuur. Reizen met een camper geeft je maximale vrijheid en is erg comfortabel. Heerlijk je eigen avondmaal bereiden met een goed glas lokale wijn. Absolute aanrader is het wandelen van minimaal één van de great walks om echt van al het natuurschoon te genieten.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • Heerlijke wijn
  • Outdoor minded

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Prijzig
  • Ver vliegen
Ultieme tip: Bezoek Banks Peninsula, voor mooie wandelingen, avontuur op het water en een gezellig havenstadje Akaroa. Vermijd het land met Chinees Nieuwjaar.
Aangeraden voor: Stellen

Geen woorden voor.... (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Birgit Wempe op 15 december 2018

Wat een prachtig land. Iedere hoek die je omgaat is weer nieuw en mooi, prachtige bossen, stranden, eilanden, campings!
Wij zijn alleen op het Noordereiland geweest en we hebben een diversiteit aan landschappen gezien.
De rust van het Northland, het toeristische in Taupo en Rotorua, de stranden aan de oostkust. Alles even mooi en prachtig.
We hebben met een camper rondgereden en de campings waar we gestaan hebben waren allemaal goed verzorgd en mega schoon. Ik was altijd al een camperfan, maar in dit land is het helemaal fantastisch!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • de rust

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Redelijk prijzig
Ultieme tip: Reis met een camper! Je komt op mooie plekken, je slaapt op prachtige plekken en bent zo vrij als een vogeltje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

7 weken rondtrekken in Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Marjan De Roo op 09 december 2018

Nieuw-Zeeland is te groots voor een kort review. Je moet het ervaren. Een aantal kernwoorden zijn:
Enorm vriendelijke, behulpzame mensen; een waanzinnig mooie natuur. Een ervaring om nooit te vergeten. Het maakt niet uit of je rondreist met een camper, auto of backpackt; je voelt je er veilig alsof je thuis bent.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Iedereen is erg relaxed.

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Nieuw-Zeeland is niet goedkoop.
Ultieme tip: Reis met STRAY. Een bus organisatie die je het land laat zien. Hop-on-hop-of bussen die een route over beide eilanden rijden. wij waren als 60= meer dan welkom.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw Zeeland, een land zó mooi! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jacqueline Ermens op 07 december 2018

Heel afwisselend met de stranden, bergen, gletsjers en regenwouden. Soms zo bizar dat je na twee dagen verder reist terwijl je jezelf op dat moment in het paradijs waant. Ik ging voor de natuur heb niet zoveel met de steden en hun gebouwen. Terrasjes zijn daar ook minimaal. Vooral in het buitengebied zie je ze nauwelijks. Gewoon heerlijk met de camper langs prachtige stranden rijden en stoppen wanneer jij zin hebt in een bakkie.
Cape Palliser is een mooie kustlijn met honderden zeehonden. Bij Kaikoura kun je zelfs met zeehonden zwemmen maar nog gaver met dolfijnen.
Ook voor de vogelliefhebbers zijn er prachtige tochten. Muriwai heeft achter de camping een Jan van Genten kolonie. Leuker om deze tocht met de platte kar te maken bij Hasting.
Bij Dunedin is een Royal Albatros kolonie en Ulva Island is een must als je vogels wilt spotten. En wat denk je van een witte reiger kolonie in Whataroa? Eerst een tocht met de jetboat om er te komen en dan die witte reigers met jong in de bomen te zien zitten, geweldig.
Stranden in allerlei variaties. Witte, zwarte, roze en bij Hot Water Beach in de Coromandel schep je bij eb je eigen hot pool. En als je dan toch in de Coromandel bent is Cathedral Cove een bezienswaardigheid. Vlakbij is er ook een small spoor. “Driving Creek Railway”.

Piha beach, Curio Bay, Castle Point, Hokitika, Kinloch en Spirits Bay zijn de meest favoriete stranden van mij. Andere plekken waar ik meerdere keren ben geweest zijn Mt. Cook, Fox Glacier en de Franz Josef Glacier. Heerlijk gewandeld maar het zijn tochten waar je een beetje achter de kudde aanloopt. Abel Tasman Park is ook zeker een aanrader en Arthurs Pass waar je heerlijk doorheen kunt rijden met af en toe een stop om de Kea vogel te zien.
Nieuw Zeeland een prachtig land, meer dan 18.000 km hier vandaan. Een land met vele mogelijkheden, en waar je welkom bent.
Groetjes Jacqueline Ermens

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • veilig gevoel
  • geen enge beesten
  • natuur
  • aardige mensen
  • netheid
Ultieme tip: Cape Palliser, weinig toeristen en een prachtige ruwe kustlijn met honderden zeehonden. Ga de uitdaging aan om de 572 trapjes te beklimmen van de vuurtoren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bezoek Te Papa museum en camperplaats (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Anita Kip op 04 december 2018

Een bezoek aan Te Papa nationaal museum te Wellington is een must bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Reis je met de camper dan kun je op de parkeerplaats van het museum, uiteraard tegen parkeerkosten- een nacht overnachten.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Super vriendelijke mensen en een prachtige natuur. Het biedt je bergen
  • zee
  • stoom
  • geysers
  • vulkanen gletsjers
  • en wild in zee :-)

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen minpunten
Ultieme tip: Als de eerste parkeerplaats vol is, even door rijden omdat er nog een 2e kleinere parkeerplaats achter ligt. Tevens kun je zo de boot voor het Zuidereiland mooi op tijd aan rijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken reizen in nieuw zeeland (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Annita Poorthuis op 30 november 2018

Heel veel mooie plekken, zoveel om te zien. Vliegtijd is betrekkelijk als je ziet wat voor geweldige ervaring. Mijn tip is om op een eiland te blijven als je voor 3-4 weken gaat. Auto is het handigst om zelf te bepalen welke highlights je wilt zien.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtig natuur
  • vriendelijke mensen
  • kiwi-dip

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • treinvervoer is minder
Ultieme tip: Super tip!!! Sterren kijken vanuit een hotpool bij lake tekapo. Bijzonder!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi land! (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Saskia Logeman op 29 november 2018

1 van mijn mooiste reizen die ik gemaakt heb. Super mooi om te hiken, cultuur te happen, te kamperen maar vooral te genieten van het mooie landschap, de mensen, de natuur en alles wat het land te bieden heeft! I’m in love

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • hiken
  • locals
  • bergen
  • meren
  • cultuur
  • kamperen
Ultieme tip: Bezoek zoveel mogelijk plekken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat was het gaaf! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Mirjam Kraan op 28 november 2018

Wij waren er half oktober/half november 2018. Wat was het gaaf. Eerst het Noordereiland. Pahia, met de boot dolfijnen spotten en langs de "Hole in the Rock", Coromandel met zijn hotwaterbeach. En Roturua, naar de "Lady Knox Geyser, de kolkende modderpoelen, kraters en waar het ruikt naar zwavel.
Het Zuidereiland, Met het uitgestrekte "Abel Tasman", de Gletsjers bij o.a. Fox Glacier, Lake Matheson, Wanaka, het geweldige Dunedin met zijn Albatrossen, pinguins en zeehonden bij het schiereiland Otago. En niet te vergeten het indrukwekkende Christchurch.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooie natuur
  • goede wegen
  • vriendelijke mensen.
Ultieme tip: Zorg dat u op tijd bent voor de boor naar Ford Milfordsound. Wij kwamen te laat. De reis naar Te Anau, voor 1 nacht, gaf niet de gelegenheid er heen te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kia Ora New Zealand (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Wilma Keijzer op 28 november 2018

Nieuw Zeeland blijft trekken als een sterke magneet. Dan neem je voor lief dat je heel lang in het vliegtuig zit. Maar zodra je geland bent is alles anders, de geluiden, de kleuren, het licht.
Goed uitkijken bij het stoplicht met state highway 1, overigens het laatste stoplicht dat je in dagen zult zien en gaan...
Je kunt Nieuw Zeeland ontdekken met elk budget; lekker goedkoop van backpacker naar backpacker rijden, of je pakt de meest luxueuze hotels en private huizen die je maar kunt vinden. Maar daar zit natuurlijk heel veel tussenin.
Het landschap is onveranderlijk adembenemend, na elke bocht in de weg komt er weer een ansichtkaart voorbij. En zo afwisselend, waar maak je dat mee dat je in een paar uur tijd steppen. Alpinegebergte met gletsjers die bijna tot de zee lopen, palmenstranden en regenwouden voorbij ziet komen.
Voordeel is ook de toegankelijke natuur. Je loopt zo de wildernis in, zonder bang te zijn voor gevaarlijke beesten.
De highlights: de sounds in Fiordland in het zuidwesten van SI. De grote meren op het SI, met o.a. world adventure capital Queenstown, de westkust voorbij de Haastpass met de bekendste gletsjers. Wel insmeren voor de sand fly. Daarna de nationale parken in het noorden van SI. Op het SI woont nog niet een kwart van de totale bevolking. Ongeveer 1 miljoen mensen op een gebied van 4 keer Nederland. Steek je over naar het NI kan je Wellington natuurlijk niet overslaan. Langs de westkust van het NI kom je vanzelf bij Tongariro NP met de 3 Lord of the Rings vulkanen. Voorbij dit fantastische park kom je vanzelf in geothermisch Rotarua., waarna je langs de noordoostkust naar o.a. Coromandel kunt gaan. Auckland voor wanneer je van de dynamiek van de grote stad houdt. Voorbij Auckland wordt het weer wat rustig. Als je nog een keer terugkomt blijft er altijd nog wat nieuws te ontdekken: Taranaki, Hawks Bay, Otago Peninsula, Kaikoura (walvissen en dolfijnen), Banks Peninsula. Stewart Island, Catlins, om er maar een paar te noemen.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Iedereen heeft het naar zijn zin en is ontspannen: no worries mate
  • ontzettend veelzijdige natuur
  • Engelstalig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Ver weg maar daardoor niet te druk
  • sandflies
Ultieme tip: Tussen Queenstown en Wanaka kom je - als je de pass neemt - door het ski-oord Cardrona. Heel gezellig en intiem. Hier hangt nog de sfeer van de goudzoekers en pioniers.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Trip door Nieuw Zeeland (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Lieke Teunisse op 28 november 2018

Nieuw Zeeland is helemaal geweldig! I reisde alleen. Soms huurde in een camper met een andere reiziger, maar ik heb ook veel gelift. Dit was volkomen veilig! De mensen in Nieuw Zeeland zijn heel gastvrij en vriendelijk.
Verder heb ik op verschillende plekken vrijwilligerswerk gedaan. Hierdoor kom je ook echt in contact met de lokale mensen. Ze hebben me de mooiste plekken van het land laten zien! Een echte aanrader!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Vriendelijke en gastvrije mensen.
  • prachtige natuur!

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Het kan duur zijn.
Ultieme tip: Ga Liften! Huur een campervan! Ga couchsurfen :D
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Iris Meijer op 26 november 2018

Dat ik naar Nieuw-Zeeland mocht gaan was het gaafste dat ik ooit mee heb kunnen maken. Ik had net mijn Havo-diploma in de pocket en had gekozen voor een tussenjaar. Om mijn plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan te kunnen verwezenlijken, ben ik super veel gaan werken. Vervolgens ben ik op 31 Oktober op het vliegtuig gestapt naar Auckland en 31 januari weer op het vliegtuig terug naar Schiphol. Ik kan Nieuw-Zeeland echt aan iedereen aanraden! Het land is zo ontzettend gevarieerd; van ruig weer en landschap aan de westkust van het zuideiland tot lieflijk en tropisch in het noorden van het Noordeiland. Voor mij was Nieuw-Zeeland echt 100% top! Ik houd zelf enorm van buiten lekker actief zijn en nieuwe mensen ontmoeten en dit land is daar echt perfect voor, ze noemen het daarom ook niet voor niets 'backpacker's paradise'. Nu heb ik ook nog eens iemand ontmoet waarmee ik nu inmiddels ruim 10 maanden een relatie heb (een Nederlander wel eens waar). Nogmaals, Nieuw-Zeeland is een droom die is uitgekomen en een aanrader voor ieder ander!!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • ontzettend gastvrije en behulpzame locals
  • heel veilig land om te liften/backpacken
  • backpackers paradise door de velen hostels en toerist gerichte shops
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • slecht openbaar vervoer
Ultieme tip: Wat naar mijn mening de beste tip is: download de app "campermate". Met deze app kun je alle leuke geheime spots vinden!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Pancake rocks (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Netty Branderhorst op 25 november 2018

Dit moet je gezien hebben als je (net als wij drietjes) 6 weken het Noorder- en Zuidereiland hebt doorgecrosst. Machtige steenmassa’s die als flinke pannenkoeken op elkaar lijken te zijn gestapeld.De hele westkust van het Zuidereiland is zeker de moeite waard

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ultieme tip: plan je reis vooraf goed en weet waar je gaat overnachten. Top ten parken zijn aan te bevelen. Nog een tip: koop in Nieuw-Zeeland een nieuw simkaart voor je telefoon.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Rockin' 'n Rollin' New Zealand (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Martin Van den Worm op 18 november 2018

Prachtige en indrukwekkende natuur. Hoogtepunten Milford Sounds, Maori cultuur en het Royal Albetross Center. Verder opvallend overal het vulkanisme, geysers. Op Zuidereiland flinke aardbeving meegemaakt. Once in a Lifetime Experience !!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • klimaat
Ultieme tip: Mussel Pot. Havelock. Zuidereiland. Beste mosselrestaurant ter wereld.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime. Maar stiekem hoop ik nog een keer dit land te mogen bezoeken. (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Kenny van den Brink op 18 november 2018

Ondanks dat het winter was fantastische dingen gezien en niks achterwege gelaten. Een reis van 3 weken over het Noordereiland.
Gestart in “the Winterless north”. Dolphin Cruise in the Bay of Island, Tane Mahuta, Glowworm caves. Vervolgens verder naar beneden. Via Tongariro, Wellington, Hobbitton, Taupo, Rotorua, Coromandel terug naar Auckland.
Gebruik de app Campermate voor het vinden van een slaapplek. Meerdere keren een camping aan het strand, beter wakker worden kan niet.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige bevolking
  • fantastische natuur
  • uniek

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ik denk mooier in de zomer
Ultieme tip: Supermarkt Pak ‘n save
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Aan de andere kant van de wereld (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Erik Oerlemans op 17 november 2018

Volgens mij het mooiste land ter wereld. Om de honderd kilometer waan je je zelf in een ander land. Zoveel verschillende fauna, uitzichten en indrukken . Hele aardige gastvrije bevolking en erg trots en zuinig op hun land. Zwerfafval kennen ze niet. Hoe anders is dat hier. Constant ook echt het idee hebben dat je aan de ander kant van de wereld zit.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rust
  • Schoonheid
  • ruimte
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • jammer dat het zo ver is
Ultieme tip: Geniet en neem vooral je tijd. Neem ook een paar dagen gewoon rust. Boek voor de Vliegreis een Upgrade . knip de reist op . Dagje Hongkong en paar dagen Sydney
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Overweldigend land... (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Angélique Janse op 17 november 2018

Nieuw Zeeland, land zonder regels, waar alles is....oerbos, vulkanen, bergen, zee, ongelofelijk mooi natuur. Ik heb dikwijls met tranen in m'n ogen staan genieten. Persoonlijk vind ik het Zuidereiland het mooist, het Noordereiland heeft wel prachtige stranden , het mooie vulkaan gebied, en prachtig vogel eiland.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • alles
  • natuur
  • rust

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Rond reis met bed en breakfast, met leen auto.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Nieuw-Zeeland (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Kevin van Dijk op 16 november 2018

Bay of Islands. Wij hebben hier de Cream Trip, Bay of Islands tour gedaan. Deze tour brengt je langs meerdere eilanden en baaitjes, je maakt ook een stop bij één baai om te wandelen of om het strand te liggen. Als de mogelijkheid er is, kan je met wilde dolfijnen zwemmen. Dit is bij ons helaas niet gelukt. De tour zelf is heel ontspannen, de omgeving is prachtig en het loont absoluut om de wandeling te doen.
Waitomo Caves. Een tour door deze grotten is een echte aanrader. Nadat de gids je eerst meer verteld over de grotten en de gloeiwormen, stap je in een bootje om in de donkere grotten de gloeiwormen te bekijken. Alsof je naar een sterrenhemel kijkt, heel erg bijzonder.
Rotorua. Bezoek Wai-0-Tapu. In dit park kan je modderpoelen, chemische meertjes en andere thermische wonderen ontdekken. Om 10:15u wordt de Lady Knox geiser geactiveerd. Breng daarnaast een bezoek aan het Whakarewarewa Maori dorp voor een rondleiding. Dit dorp is rustiger dan de omliggende dorpen en hier wonen en leven nog steeds Maori.
Tongariro NP. Voor ons een echte domper, wij hadden twee dagen slecht weer en konden niet de befaamde Alpine Crossing doen. Reserveer dus genoeg dagen in dit gebied, er zijn ook genoeg andere wandelingen te doen.
Picton. De tocht met de veerboot is al prachtig, helemaal met een blauwe hemel. Doe de Tirohanga Track voor een mooi uitzicht over Picton en de baai.
Nelson Lakes NP. Doe absoluut de Mount Robert Circuit Track. De klim is zwaar, maar het uitzicht schitterend.
Lake Wanaka. Doe de Ishtmus Peak Track met mooi weer. 8km tot de top, uitzicht is fenomenaal. Mooiste wandeling van onze reis.
Milford Sounds. Hier valt 6-9m neerslag per jaar, ondanks de regen nog steeds een aanrader om een cruise te doen.
Mount Cook. Mooiste park van NZ, doe hier absoluut een heli-hike en de Hookter Valley Track. Heli-hike is wel weer-afhankelijk.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Campings
  • Wegennetwerk
  • Landschappen
  • Veelzijdig
  • Rust
  • Natuur
  • Vriendelijke mensen
  • Wandelingen/hikes
  • Haast-pass
  • Mount Cook National Park
  • Bay of Islands

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Het regent relatief vaak op het Zuider-Eiland
  • Veel activiteiten zijn weer-afhankelijk en kunnen worden gecanceld
  • Je wilt niet meer naar huis
Ultieme tip: Beklim de Isthmus Peak voor een 360◦ uitzicht over Lake Wanaka en Lake Hawea. De wandeling is pittig (16km), maar voor de meeste goed te doen. Kies een dag met heldere hemel.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

De wereld in zakformaat (bezocht in december 2006)

Review geschreven door A.J. Langendoen op 16 november 2018

Fantastische reis met huurauto en klein tentje door een van de mooiste landen van de wereld. Gevarieerde landschappen, natuur en klimaten. Uitstekende kampeerfaciliteiten en geweldige bevolking! De lange vlucht (meer dan 20 uur) is alleszins de moeite waard om alle natuurwonderen te bekijken op beide eilanden. Denk aan het tropische noorden en het bergklimaat in de N-Z Alpen. Ook de natste plek op aarde (Millford Sound)is de moeite meer dan waard.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Geweldige bevolking
  • fantastische natuur
  • super kamperen
Ultieme tip: Bezoek beide eilanden, reserveer tijdig de ferry, en ga minstens 5 weken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vriendelijkheid ten top (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Anita Kip op 15 november 2018

Vriendelijkheid ten top tussen twee culturen, kolonisten en maori’s, die kunnen en willen samenleven. Je ziet het overal in terug. Het gebruik van plaats- en straatnamen en het gebruik van de taal. Het was een verademing hier te mogen rondtrekken.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • vrijheid
  • schoonheid/zuiverheid
  • vriendelijkheid

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Reisafstand
Ultieme tip: T.o. de Karangahake gorge zit The Talisma, een geweldig sfeervol aangekleed café/restaurant. Zelfs de koffie wordt aangekleed met een kleurrijk bloemetje en alles is homemade.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een reis om nooit te vergeten! (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Sabine Dantuma op 15 november 2018

Een reis om nooit te vergeten....Nieuw Zeeland! Deze foto is gemaakt bij Milford Sound. Ontzettend slecht weer. Opeens brak de hemel open, het was droog en de zon kwam door de wolken heen. Wat een onbeschrijfelijk mooie natuur. Wij hebben een auto gehuurd bij Spaceship rentals. In deze auto konden we slapen. Elke ochtend wordt je wakker op steeds een andere prachtige plek, midden in de natuur. Ga...als je ooit de kans krijgt.

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige natuur
  • ruimte
  • outdoor

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • zandvliegen
Ultieme tip: Reis rond in een camper (Spaceship Rentals)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland in juli (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Angela Severs op 15 november 2018

Ook in onze zomer (juli-augustus) is Nieuw-Zeeland een echte aanrader: heerlijk rustig overal en je kunt dan ook skiën. De temperatuur is tussen 10 en 15 graden, dus prima doe-weer. Mijn favoriet: het Zuider-eiland en dan vooral Tekapo en Wanaka.

Rondreis Nieuw Zeeland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jorieke Stolker op 14 november 2018

Nieuw Zeeland hoort wat mij betreft op elke bucketlist; wát een wonderschoon land! Overal waar je kijkt zie je bergen - soms zo hoog dat je je een hobbit voelt - rivieren en meren in vijftig tinten blauw, watervallen, kleurrijke vogels, reusachtige bomen, bijzondere bloemen en oneindig veel weilanden met enorme aantallen schapen en koeien. De welbekende kiwi (de nationale vogel van Nieuw Zeeland) schijnt overdag onmogelijk te spotten te zijn, al ben ik er van overtuigd dat ik tijdens die ene wandeling op het Noordereiland een paar kleintjes heb gezien. Op Steward Island, het meest zuidelijke stukje land, spotten we kleine blauwe pinguïns en het aantal zeehonden is al niet meer tellen.

8,9
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • ongelooflijk mooie natuur
  • gletsjers
  • meren
  • bergen
  • avontuur
  • tongariro crossing hike
  • hahei
  • hobbiton

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzige activiteiten
Ultieme tip: Wil je (snel) van plek naar plek en toch alle hotspots zien? Ga met de Stray bus. De meeste routes starten in Auckland, dus handig om op Auckland te vliegen ipv Christchurch.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Huwelijksreis (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lionne Plas-Treurniet op 14 november 2018

Nieuw-Zeeland is een fantastisch mooi land. Het bijzonderste vonden wij de veelzijdigheid. Op sommige momenten was je elk half uur in een andere omgeving. Gletsjer, oerwoud en strand op nog geen 20 minuten rijden van elkaar.

Door de diversiteit verveelt het nooit. Ook tijdens langere autoritten is er altijd wat te zien.

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Groots
  • wijds
Ultieme tip: Ga wandelen! Wandelpaden zijn goed aangegeven en goed onderhouden. Door de benenwagen te nemen zie je zoveel meer van de veelzijdigheid van het land!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Beste herinnering (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Michiel de Ronde op 14 november 2018

In April 2015 ben ik op reis geweest door Nieuw Zeeland, met name om de plekken van de films te bezoeken. Onderweg naar Mount Sunday, beter bekend als Rohan (Lord of the Rings) is deze foto genomen. Ik heb hier gecampeerd, een aanrader als je van rust houdt! De weg er naar toe is hobbelig maar zeker de moeite waard!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Infrastructuur
  • aardige locals
  • veel leuke bars/restaurants

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Het is niet goedkoop
  • Grote kans op kou/regen
  • Je wilt nooit meer weg
Ultieme tip: Neem de tijd om het land te ontdekken, heb respect voor dier, mens en milieu.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Eelco Hogendijk op 14 november 2018

Nieuw-Zeeland was al adembenemend op het moment dat we vanuit Adelaide naar Christchurch vlogen over Lake Coldrige. Toen we daar op de grond twee dagen later deze foto namen bleek het een gevoel te zijn dat niet meer wegging tijdens deze reis!

Ultieme tip: In Dunedin heb je een Vegetarisch restaurant Potporie
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat je gezien moet hebben (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Lisanne Thomassen op 13 november 2018

Neem minimaal een maand als je wilt reizen. Als je alle mooie delen van dit land wilt zien, heb je waarschijnlijk meer nodig (sla niets over). Zowel het Noorder- als het Zuidereiland zijn beide prachtig.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooi land
  • Aardige locals
  • Veel te zien

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Te veel te zien
Ultieme tip: Niet de Auckland-area overslaan. Bezoek Muriwai beach.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Veronique Boermans op 13 november 2018

Nieuw-Zeeland is een echte dream come true. Geweldige landschappen, leuke locals en gezellige steden. Je kunt je reis vorm geven door op beide eilanden je eigen route uit te stippelen. Dat maakt het mijn echte droombestemming!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • leuke locals
  • geweldige landschappen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • veel toeristen uit Europa
Ultieme tip: Doe the Tongariro Crossing! Echt een vette hike, wel enigzins zwaar, maar zeker de moeite waard voor de uitzichten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Veronique Boermans op 13 november 2018

Nieuw-Zeeland is een echte dream come true. Geweldige landschappen, leuke locals en gezellige steden. Je kunt je reis vorm geven door op beide eilanden je eigen route uit te stippelen. Dat maakt het mijn echte droombestemming!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • leuke locals
  • geweldige landschappen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • veel toeristen uit Europa
Ultieme tip: Doe the Tongariro Crossing! Echt een vette hike, wel enigzins zwaar, maar zeker de moeite waard voor de uitzichten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw Zeeland in 4 weken (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Anne Koning op 13 november 2018

Huur een camper en trek op beide eilanden rond. Je bent vrij, plan je eigen reis langs de hoogtepunten. Dit is lastig want nieuw zeeland is 1 groot hoogtepunt!! Van een mooie historie over de maori tot werkelijk de mooiste plekken op aarde. Prachtige wandelroutes en vriendelijke mensen.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • divers land
  • geen moment verveeld
Ultieme tip: Milford sound! Alleen de route er naar toe is al fantastisch. De ferrytocht van noord naar zuid is ook prachtig. Huur een camper en ga er op uit!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-zeeland (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Shannen Thijn op 13 november 2018

Nieuw-zeeland echt een sprookje! En zeker een aanrader voor een leuke vakantie bestemming. Ik heb 5 weken rondgereisd door NZ. Mijn tip is om 2 weken het noorder eiland te bekijken en daarna 3 weken het Zuidereiland, dit was voor ons de beste tijdsverdeling en wij hebben bijna alle highlights en meer kunnen zien. Wij hebben zelf een campers n gehuurd om NZ te ontdekken, per dag bekeken wij waar we sliepen op welke camping. Een tip is om campermate te downloaden hier staat alles wat je moet weten op kwa, campings, hotels, bezienswaardigheden, publictoilets/showers etc.

De highlights die wij gezien hebben waren (en nog ontelbaar mooie plekjes waar je voorbij rijd):

Noorder eiland:
Cathedral Cove
Alphine crossing
Wairere Falls

Zuider eiland
Marlborough region (wine tour)
Queenstown Ben lemmond track
Mount Cook (Hooker valley track)
Christchurch

In elk deel waar je komt ontpopt er weer een geweldig mooie natuur. Nieuw-zeeland echt een aanrader! Neem wel de tijd ongeveer 5 weken om alles te kunnen bekijken!

Xxxx

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • behulpzaam en lief volk
  • prachtige natuur
  • verschillende klimaten
Ultieme tip: Mount Cook Hookervalley track
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Down under to the kiwiland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sanne van Roij op 12 november 2018

Voor de eerste keer alleen reizen. Down under to kiwiland. Naar het mooie land waar mijn familie woont. Hier heb ik rondgetrokken met Stray. Deze busmaatschappij bracht me door heel noorder en zuidereiland.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • lieve locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • soms liggen plekken ver uit elkaar
Ultieme tip: Reis met Stray
Aangeraden voor: Backpackers

Down under to the kiwiland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sanne Van Roij op 12 november 2018

Down under to kiwiland. Ik ben alleen afgereisd naar Nieuw Zeeland om mijn familie te bezoeken. Ik heb enorm genoten van de mooie natuur en mensen on me heen. Ik ga zeker nog eens terug om nog meer van het land te zien.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • soms geen bereik
Ultieme tip: Wandel een van de great walks.
Aangeraden voor: Backpackers

Down under to the kiwiland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sanne Van Roij op 12 november 2018

Een super mooi land om te backpacken. Ik heb er mijn familie bezocht en heel veel andere mooie plekken mogen zien. Ik heb gereisd met Stray. Dit is een busmaatschappij waarbij je een route kunt kopen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • soms liggen plekken ver uit elkaar
Ultieme tip: Genieten van de mooie natuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Down under to the kiwiland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sanne Van Roij op 12 november 2018

Mijn eerste reis alleen. Down under to kiwiland, daar waar mijn familie woont. Mijn oom haalde me op in Auckland en ik bleef de eerste dagen bij hen in Hunua. Eerste indruk: wauw! Wat heerlijk om te zien hoe mijn familie hier woont. Na enkele dagen stapte ik de bus op. Ik had een route gekocht bij Stray. Door deze route heb ik het Noorder en Zuider eiland gezien. Enkele hoogtepunten tijdens mijn reis: het wandelen van de great walk Kepler track, paragliden in Queenstown en kiwis spotten op Stewart Island! En zo kan ik nog wel even door gaan. Een heel mooi land waar ik zeker nog eens terug heen wil!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • behulpzame inwoners
  • mooie natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • grote afstanden tussen steden
  • soms weinig tot geen bereik
Ultieme tip: Door Stray kun je genieten van wat Nieuw Zeeland te bieden heeft. Het gaat langs hotspots, maar ook naar minder bekende plekken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een rondreis vol herinneringen (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Bram Wiekens op 12 november 2018

Nieuw Zeeland is een land met veel gezichten, van het subtropische noorden tot het veel koelere zuiden. Met een populatie die kleiner is dan het aantal schapen dat er rondloopt, en het imposante landschap voelt Nieuw Zeeland weids, grillig maar zeer de moeite waard. Waar je in het noorden zwemt met dolfijnen, raak je op andere plaatsen vervuld door de pracht van de natuur en vele watervallen. Inzicht in de Maori tradities en natuurlijk de bijzondere kiwi vogel eens te mogen zien.
Rondreizen met een eigen auto gaat vrij eenvoudig, alleen in Auckland is het erg druk, zeker als je niet gewend bent om aan de linkerkant te rijden is dat even een uitdaging.
Voor de meer avonturiers is een bungee jump bij Queenstown zeker de moeite waard.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • mooie natuur
  • prettig rondreizen
  • veel te zien en te doen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Kostbaar
  • lange vliegreis
Ultieme tip: Neem de tijd om veel van Nieuw Zeeland te zien, het land is groot en ver weg. In een maand kun je wel heel veel zien en verkennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hooker valley track (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Jorian Visser op 12 november 2018

Voor stage en vakantie was ik 6,5 maand in Nieuw-Zeeland. Het noorder eiland heeft prachtige stranden en vulkanen. Maar het zuider eiland trok mij wel het meest, de prachtige westkust in het bijzonder. In de winter ben ik hier geweest, hier ben ik erg blij om, omdat het op de touristische plekken nu soms al druk was. Bijvoorbeeld bij de Frans Josef gletsjer en de Fox gletsjer welke in het Westland National Park liggen. Milford Sound en Doubtfull Sound heb ik ook bezocht, Milford Sound is werkelijk prachtig maar erg touristisch. Hierna nog naar Doubtfull sound geweest, dit is veel minder touristisch. Dit was een werkelijk prachtige dag, erg windstil en zonnig waardoor het prachtige weerspiegelingen oplevert van de fjorden in het water. Als bijna enigste nog niet bezochte deel van Nieuw-Zeeland was er nog de omgeving van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Hier kwam ik in de ochtend aan voor een wandeling van 1,5 uur naar Hooker Lake, dit zou prachtig moeten zijn. Eenmaal aangekomen schrok ik van de drukte, dit had ik niet verwacht. Hierdoor heb ik eerst een andere wandeling in de buurt gedaan. Om 4 uur heb ik alsnog de Hooker Valley track welke bij het Hooker Lake uitkomt gedaan. Hier eenmaal aangekomen was het niet meer druk, omdat de meeste mensen alweer terug waren omdat het om 6 uur al donker werd. Dit is gelijk ook het nadeel van de winter. Maar het was windstil en samen met een ondergaande zon welke nog op de top van Mount Cook schijnt en de ijsschotsen, leverde dit een prachtig plaatje op. Het werd erg koud maar het hield mij niet tegen om hier nog 3 uren te blijven, om van de prachtige sterrenhemel boven Mount Cook te genieten. Wat een aanrader, dit prachtige land, wat voor iedereen iets moois te bieden heeft!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige locals
  • Voor een ieder iets moois
  • Het hoeft niet allemaal duur te zijn om te genieten
  • Door het vele toerisme ook vele mogelijkheden

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Toeristische dingen zijn redelijk duur
  • Soms te druk door de hoeveelheden toeristen
Ultieme tip: Ga vroeg in de ochten op pad om te drukte voor te zijn. Je kan de drukte ook ontwijken door de minder bekende plekken te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Backpacken in NZ (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Romi de Bruijn op 12 november 2018

Nieuw Zeeland was geweldig! Dit is zo’n bijzonder land, de mensen, de bergen, de ruige zeeen, lange parelwitte stranden, dolfijnen, walvissen, fjorden, tropische regenwouden. In een woord: amazing! Dit is zeker een land voor op de bucketlist. Je kijkt je ogen uit op elke hoek van de straat, en met een auto kun je heerlijk rondtouren door dit mooie landschap.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • super lieve en gastvrije inwoners
  • buitenaardse natuur
  • lekkere pies
  • goed ingericht op toeristen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • vrij duur
  • af en toe slechte wegen
  • sommige dorpen liggen heel erg geisoleerd
Ultieme tip: Ga een avondje stappen in Queenstown en ga zeker mee op een mooie cruise door de fjorden van Milford sound!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Op avontuur in mooi Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Colinda Deltenre op 12 november 2018

Nieuw-Zeeland is in 1 woord fantastisch. De natuur is overweldigend mooi, mensen zijn supervriendelijk. Iedereen is oprecht geïnteresseerd in je, overal waar je komt maken locals een praatje. We hebben geweldig mooie excursies gemaakt, zoals Rainforest walk (vlakbij Rotorua), Cape Kidnappers (Jan-van-Gent kolonie), Hobbit tour, wandelen in Marlborough Sounds, Farewell Spit, one-night cruise Doubtful Sounds. Overal waar je ook rijdt heb je “wow” momenten. Noordereiland heeft weer heel andere natuur dan Zuidereiland, niet te vergelijken. Nieuw-Zeeland is ons heel goed bevallen, dit was de eerste keer maar zeker niet de laatste. I’ll be back!!!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • relaxte en behulpzame locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niets
Ultieme tip: Bespaar niet op je huurauto, je maakt veel kilometers dus een luxe auto is niet overbodig
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Superervaring! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Jade Korstanje op 12 november 2018

Samen met mijn zus ben ik deze zomervakantie een maand een rondreis gaan maken door Nieuw Zeeland. Met onze campervan zijn we in Christchurch begonnen en geëindigd in Auckland. Wat een geweldig land. Het zijn zoveel indrukken en een maand is veel te weinig om dit hele land te zien. Toch hebben we in vogelvlucht alle leuke plekjes gezien. Maar honderd dolfijnen die om de watertaxi heen zwemmen en springen is dan toch wel een hoogtepuntje...

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • locals
  • gezellig
  • mooie natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Sommige wegen zijn niet bereikbaar met Campervan
Ultieme tip: Huur een campervan! Je kan overal naartoe, er zijn genoeg campings/ wildkampeerplekken en je kan het daarmee zelf zo duur maken als je wilt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers