Reviews Nieuw-Zeeland

Reviews Nieuw-Zeeland

9,1
9,4 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,3 Veilig
9,9 Natuur
8,9 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 513
  • Aantal waarderingen: 398

Mooiste land van de wereld wat wij bezocht hebben (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Jan Nijman op 05 mei 2020

Rust, ruimte en natuur. Weinig verkeer. Het Zuidereiland is qua natuur het mooist, maar het noorder eiland heeft ook zijn charme. Ook zijn daar geisers en warmwater bronnen en natuurlijk niet vergeten de Maori’s.

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • te veel Toeristen
Ultieme tip: Abel Tasmanpark en de Milfordsounds
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Alle uithoeken van het Noordereiland, honderden verschillende landschappen; WOUW! (bezocht in januari 2020)

Review geschreven door Stans van Hoek op 27 februari 2020

Vanuit Wellington via de kust naar Taranaki / New Plymouth, via The forgotten Highway naar Ohakune, verder naar Hawkes Bay, Kinloch bij lake Taupo, Rotorua, Tauranga, Coromandel, Auckland, Opononi aan de westkust, Russel, Tutukaka coast en weer terug naar Auckland.
Steeds wisselende landschappen, gravelroads, watervallen, dorpjes en verhalen van de Maori. Meerdere dagen op pad geweest met Maori, een aanrader om meer te leren over hun cultuur. De stranden aan de oostkust zijn een paradijs. Alles met huurauto en overnachtingen in B&B of huisjes met volledige selfcatering. Geen hotels. Veel kontakt gehad met lokale bewoners. Een dag gedoken bij Poor Knight Islands, fantastisch! Het is aan te raden om voldoende tijd te nemen en steeds 3 nachten op een plek te blijven zodat je tussen het reizen door twee dagen de tijd hebt om de omgeving goed te verkennen.
Opvallend: bijna overal openbare toiletten, gratis en schoon.
Het land zelf is opvallend schoon, bijna nerges zwerfafval, en ier=der nemt zijn/haar afval mee naar huis of gooit het in de afvalbak, maar niet op straat of op een strand.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • veiligheid
  • cultuur
  • vriendelijkheid bevolking
  • natuur
  • ruimte
  • schoon
Ultieme tip: Een dagtrip met Whispering Trails , www.whisperingtrails.co.nz
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genoten! (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Lenny vd Ham op 11 februari 2020

Met auto en route bijna 5 weken op pad, hotels geboekt 1-2 dagen vooruit. Gestart bij Noordereiland, vulkanisch en nog niet zo bochtig. Weinig stopplaatsen onderweg. Neem 1/3 van de tijd hiervoor. Zorg bij het links rijden dat je stuur in het midden van de weg zit.
Daarna naar Zuidereiland, ruig, bochtig. Prachtige foto stops, mooie wandelingen op de route. Wij kozen ervoor om circa 150 km te rijden per dag. Dan kan je in de middag nog wat rondkijken en de volgende dag weer door. Uiteraard ook regelmatig extra dagen gebleven (Abel Tasman Park, Franz Jozef Gletsjer, Dunedin). Je moet wat geluk hebben met het weer. De Fox gletsjer niet gezien vanwege regen, maar wel vlucht kunnen doen per vliegtuigje bij Lake Tekapo over de gletsjers.
Wij hebben genoten van de prachtige natuur onderweg, de rust nog, zo schoon. Zijn blij dat we dit zo gedaan hebben!

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Rustig
  • , schoon

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Weer kan tegenzitten
Ultieme tip: Indiaanse restaurants zijn lekker en betaalbaar. Boodschappen niet goedkoop. Gloeiwormen tocht Spellbound Tours. Zondagmarkt Hastings. Restaurant Captains Daughter in Havelock.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Nieuw zeeland (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Inge van Bruggen op 04 januari 2020

Prachtig land voor een camper trip. Het Zuidereiland zit vol met adembenemende natuur die ik op andere plekken nog niet gezien heb. Op het Noordereiland vind je juist heel veel cultuur over Nieuw Zeeland.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • bijzondere dieren
  • locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ver weg
  • prijzig
Ultieme tip: Boek een camper. Je hebt zoveel meer vrijheid en je kunt veel meer plekken zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

wondermooi zuidereiland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Marga Witteman op 30 december 2020

een rondreis begon ten zuiden van Christchurch, Akaroa, Lake takapo en Mount cook, Otago peninsula met rondleiding langs de zeehonden en pinguïns, Dunedin, Caitlins forest park, Invercargill, Fiordland, Wanaka, Milfordsound, Fox en FranzJoseph glaciers, Hokitika, Abel Tasman, Nelson, hotspring, Christchurch.
Zo veel gezien een reis om nooit te vergeten.

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • behulpzaam
  • nieuwsgierig
  • mooie wegen
  • puur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
  • lange vliegreis
Ultieme tip: milford sounds Wanaka, Fox Glacier, Abel tasman gaan we zeker voor terugkomen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Twintig jaar geleden ontdekking vann uniek land (bezocht in maart 2004)

Review geschreven door Harry Perwez op 30 december 2020

Nz is de wereld in een notedop, woestijn, Zandstrand,hooggebergte,oerbossen, regenwoud... alles is er. We kozen voor een roundtrip met de wagen van hotel naar hotel zowel op het Noord als Zuid eiland Gauw bleek dat een maand te kort zou zijn, maar we werkten nog allebei dus een tekort aan verlofdagen om langer te blijven. Ondertussen zijn we 70 geworden maar willen toch graag terug naar dit prachtig land.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Fijne mensen
  • lekker eten
  • unieke landschappen
  • goed georganiseerd land

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ver
Ultieme tip: Resto Flip in wellington
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijflijk (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door j de bruin op 28 december 2019

De reis van ons leven in 35 dagen

De reis gemaakt in een mooie grote auto voor 4 personen en al onze bagage.
De accomodaties van onze reis zijn divers en bijzonder.
Van een rustig chalet met hot tube tot slapen op een boot in de fiord.
Lopen op Frans jozef Glacier.
De woeste golven bij de pancake rocks en slapen in wave watchers retread met het geluid van die golven.
Rijden tussen de uitgestrekte wijnvelden en slapen tussen de wijnranken op Sleepers Vineyard.
Uitstap naar de dolfijnen in Kaikoura een aanrader.
Van luxe naar basic in Off the map Cob Quarters met buiten ligbaden.Tour door de bergen met eigenaar.
Op het noorder eiland B en B bij Browns Boutique waar niets te veel is om het je naar de zin te maken.
Bij Ahu Ahu Beach met uitzicht over de tasman zee fantastisch.
Tour gemaakt met tom een maori gids inspirerend en leerzaam.
Mokoia Downs vlakbij rotorua met verschillende excursie mogelijkheden zoals een geiser tocht.
Scotts landing ver van de gewone weg maar geweldig.
De laatste stop en perfecte locatie met een hartelijke gastvrouw en heer in Waiwurrie Farm Lodge.
Excursie naar Cape Reinga over de 90 mile beach

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Vriendelijke mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niets
Ultieme tip: Voor jongeren ga vooral je eigen weg. Voor wat ouderen laat je goed voorlichten of alles goed te lopen is.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Roadtrip Nieuw-Zeeland (bezocht in december 2019)

Review geschreven door Melanie Kwaks op 15 december 2019

Prachtig land met om iedere hoek een wauw moment. Spectaculaire landschappen en er zijn veel leuke hikes om te doen. Voor de echte natuurliefhebbers. Ook fantastisch voor mensen die fan zijn Van lord of the rings en the hobbit. Dit is echt middle earth.

Ultieme tip: Mount Sunday, Lake Tekapo, Curio Nay, Milford Sound en Wanaka zijn echte aanraders
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Elvira Eijpe op 10 december 2019

Nieuw-Zeeland is een prachtig land. Heel veelzijdig en prachtige natuur. Allerlei weer meegemaakt waaronder een sneeuwstorm. Mijn droomland. Ik ben er in 2007 voor het eerst geweest en afgelopen keer ben ik er van november 2018 tot en met oktober 2019 geweest en eigenlijk wilde ik niet weg. Je hebt er zo veel en de mensen zijn zo aardig. Ik hoop snel weer terug te kunnen gaan. En raad het iedereen aan om heen te gaan!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige natuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Zorg dat je genoeg tijd hebt! Na iedere bocht is wat moois te zien
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooiste reis ooit gemaakt (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Britt Van Dooren op 10 december 2019

Nieuw-Zeeland is absoluut één van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest. De mensen zijn vriendelijk, er is ontzettend veel te doen en je hebt er de mooiste uitzichten. Hobbiton, de Tongariro Crossing, de heli hike in Franz Josef, allemaal dingen die je gedaan moét hebben. Elke keer wanneer je denkt dat het niet mooier kan worden, wordt het dat toch. Een absolute aanrader om hier minimaal een maand door te brengen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtig
  • Rustig
  • Divers

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Duur
Ultieme tip: Reis je alleen, boek dan een busticket bij Stray. Ze laten je hier alle highlights van Nieuw-Zeeland zien en je leer top die manier makkelijk mensen kennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Heerlijk rustige vakantie (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Meliss Mmah op 08 december 2019

Bezoek het noorder en zuider eiland! Beide zijn namelijk erg verschillend. Grote steden is ook zeker een bezoekje waard. Erg mooie natuur. Het overgrote deel is erg rustig, maar je kan ook zeker de drukte opzoeken als je het wilt

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rustig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
Ultieme tip: Noorder en zuidereiland bezoeken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie natuur! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Meliss Mmah op 08 december 2019

Pak beide eilanden mee, noord & zuid. Beide zijn erg verschillend! Hele mooie natuur, wel erggggg lang vliegen en hele dure tickets. Grote steden zijn zeker een bezoekje waard, maar trek ook de natuur in.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rustig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lang vliegen
Ultieme tip: Noorder en zuider eiland bezoeken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijfelijke landschappen (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Anne van Lieshout op 06 december 2019

Alles wat ze zeggen over Nieuw-Zeeland is waar. Ook al heb ik menig reisje achter de rug, Nieuw-Zeeland behoort zeker tot één van de mooiste landen ooit bezocht.
Meestal ga ik er nogal sceptisch in, zo ook nu, maar niets is gelogen. Het land is adembenemend.
We hebben een auto gehuurd en zijn van het Zuidereiland naar het Noordereiland gereisd. Onderweg hebben we airbnb's geboekt om te overnachten. We zaten net na het hoogseizoen dus er was genoeg beschikbaar. We zijn uiteraard naar Midfulsounds geweest, de boottocht is fantastisch. Ook hebben we Doubtfulsounds bezocht, met een watervliegtuig, echt een aanrader! Het Zuidereiland sprak ons meer aan vanwege de ongerepte natuur. Al moet ik zeggen dat ik de overtocht en juist het contrast tussen noord en zuid ook niet had willen missen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • locals zijn super vriendelijk
  • overal heerlijke koffie
  • super schoon
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
Ultieme tip: Wil je een boottocht maken door Doubtfulsounds, boek op tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Divers Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Myrne Tarenskeen-Fest op 26 november 2019

Nieuw-Zeeland is super divers! Voor elk persoon wat wils. Of je nou van buitensport houdt, van mooie natuur, van musea bezoeken of cultuur snuiven. Je kunt hier alles. De leukste stad vond ik Queenstown. Het wordt omgeven door prachtige bergen en de stad is compact en erg gezellig ingedeeld.
Wat leuk is aan Nieuw-Zeeland is dat je niet weet wat je achter de volgende bocht vind. Dat maakt het zo verrassend. En het ene plaatje is mooier dan het ander. Aanrader om naar Nieuw-Zeeland af te reizen. Ik zal zeker 3 weken per eiland trekken, het liefste nog iets langer. Dus heb je maar 4 weken? Probeer dan niet allebei de eilanden te zien, want dan worden het bliksembezoekjes. Zonde! Allebei de eilanden zijn prachtig.
Wil je ongerepte natuur en hoge bergen, ga dan naar het Zuidereiland. Ben je meer van de authentieke Nieuw-Zeelandse cultuur, dan raad ik je het Noordereiland aan. Beide eilanden heeft zijn charmes.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Behulpzame locals
  • Cultuur
  • Natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Duur
Ultieme tip: De promenade met z'n gezellige restaurantjes in Queenstown is een echte aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland, een natuurparadijs (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Linda Schouw op 25 november 2019

Nieuw-Zeeland is een land vol met overweldigende natuur. Je kunt er prachtig wandelen en geweldige activiteiten doen. 2 maanden lang maakten wij een roadtrip en het was alsof ik droomde, het is er zo mooi. De natuur is geweldig en het land is zo puur. Daarnaast zijn de mensen ontzettend vriendelijk. Nieuw-Zeeland moet op elke bucketlist.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • roadtrip
  • mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ver weg
  • duur
Ultieme tip: De Tongariro Crossing, dat is de mooiste wandeling ooit! Verder ook de hike richting Ben Lomond doen en Skippers Canyon bekijken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Pascal van Herten op 25 november 2019

Nieuw-Zeeland is een prachtig land. de landschappen zijn onbeschrijfelijk mooi, en foto's doen het vaak geen eer aan. De mensen ofwel Kiwi's zijn altijd vriendelijk en staan open voor een praatje. Zelf heb ik 4 maanden in Wellington gewoond en daarna met vrienden een roadtrip gedaan vanuit het Zuider-eiland naar het Noordereiland. Een ervaring die ik nooit zal vergeten. Zowel het wonen als het reizen in Nieuw-Zeeland zijn beiden een echte aanrader. Ik ben dan ook zeer zeker van plan om zo snel mogelijk terug te gaan!

9,3
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardigde locals
  • mooie steden
  • mooiste landschappen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • iets prijziger
Ultieme tip: Reis zelf met de auto van het noordereiland naar het zuidereiland en geniet van de mooie landschapoen en plekken die te ontdekken zijn!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Familiebezoek en rondreis Nieuw Zeeland (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Mariska Gaal-Kieft op 24 november 2019

We zijn via Singapore naar Christchurch gevlogen en zijn meteen een Tiki tour gaan doen in en om Chch, dolfijnen gezien in Akeroa en Walvissen in Kaikoura. Daarna een week rondgereden op het Zuidereiland: Chch-Arthurs Pass-Pancake Rocks-Hokitika-Franz Josef Glacier-Haast Beach-Queenstown-Doubtfull Sound-Twizel-Chch. Daarna in Picton met de boot over naar Wellington-Napier-Tauranga en Papamoa-Paihia in Bay of Islands-Cape Reinga-Auckland. Dit waren 6 weken.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige mensen
  • mooie natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lange afstanden
Ultieme tip: Ga met een auto zelf op weg en ontdek de Scenic routes waar je watervallen en mooie plekken tegenkomt.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Wendy Verlaan op 24 november 2019

Nieuw-Zeeland is een fantastisch mooi land om doorheen te reizen. Met name wanneer je een camper(van) huurt ervaar je een enorme vrijheid. Op elke hoek zijn prachtige vergezichten te zien en de natuur is heel divers. Van tropische bossen tot ijzige fjorden, als je een natuurliefhebber bent is dit de bestemming die niet op je bucketlist mag ontbreken.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooie vergezichten
  • Perfecte roadtrip
  • Vriendelijke mensen
  • Unieke ervaring

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Prijzig
Ultieme tip: Boek een boottocht op het prachtige Milford sound of het iets minder drukke Doubtfull sound. Of maak een helikoptervlucht over één van de fjorden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Wendy Verlaan op 24 november 2019

Nieuw-Zeeland is een fantastisch mooi land om doorheen te reizen. Met name wanneer je een camper(van) huurt ervaar je een enorme vrijheid. Op elke hoek zijn prachtige vergezichten te zien en de natuur is heel divers. Van tropische bossen tot ijzige fjorden, als je een natuurliefhebber bent is dit de bestemming die niet op je bucketlist mag ontbreken.

8,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • vriendelijke mensen
  • bucketlist-material

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
Ultieme tip: Boek een boottocht op het prachtige Milford sound of het iets minder drukke Doubtfull sound. Of maak een helikoptervlucht over één van de fjorden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kia Ora: 3 weken South Island (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Wilma Keijzer op 22 november 2019

Nieuw Zeeland, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Wow, wat is dat land betoverd mooi, veelzijdig en vooral wat een relaxte sfeer. Deze keer pakten we alleen het Zuider Eiland i.v.m. beperkte tijd. Het is een lange reis, maar als je er bent, ben je ook echt in een totaal andere wereld, alles is anders; geuren, kleuren, geluiden... Met de klok mee zijn we rondgereisd, Dunedin en Otaga Peninsula, de Catlins Coast, Fiordland, Wanaka, de westkust, Abel Tasman, de Marlborough Sounds, heerlijke wijnen, wijnen, wijnen en ten slotte weer terug langs de oostkust, met Kaikoura en Hanmer Springs weer naar Christchurch. Je kunt niet makkelijk vertellen hoe mooi het allemaal is, je moet het gewoon zien
Werkelijk een onbeschrijfelijke ervaring.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • prachtige natuur
  • rustig autorijden

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Probeer eens naar minder bekende plekken te gaan. Dan mis je ook de grote stroom andere toeristen en heb je het land bijna voor jezelf.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Natuur en Cultuur (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Sharon Logtenberg op 22 november 2019

November 2018 heb ik met mijn ouders 4 weken door Nieuw-Zeeland getrokken met een camper. We begonnen op het Noordereiland. Als eerst hebben we het Waikato museum in Hamilton bezocht. Dit museum gaat over de Maori's, hun geschiedenis en hun stammen. Vervolgens zijn we naar de Wairere Falls geweest, een prachtige wandeling, voor de hikers. In Morinsville kwamen we prachtige sculpture koeien tegen, allemaal met een andere betekenis. In Tau hebben we een vulkaan bewandeld, in Rotorua hebben we een nationale tuin bewandeld, hier stonden vele kruizen, van de overledenen van de WO1 en WO2 uit Rotorua. In Wai-to-take hebben we warmte crates en modder pools gezien. We zijn over de Desert Road gereden en hebben de Haku falls bewonderd. We zijn vervolgens over de forgotten highway gereden. Hier was het soms lastig om te rijden, nog ten gevolgen van de aardbeving. We zijn naar een heel indrukkend museum tentoonstelling geweest bij Te Papa in Wellington. Hier stond een prachtig indrukkende expositie over de eerste wereld oorlog. Toen met de Ferry naar het Zuidereiland. Daar hebben we het prachtige gouden strand van Abel Tasman bewandeld en bewonderd. In Ross zijn we wezen goud zoeken. We hebben de Frans Jozef Glacier bewonderd en in Alexandra hebben we een prachtig zelf gemaakte klok boven aan een heuvel mogen bewonderen van heel dicht bij. We zijn heel Nieuw-Zeeland door gereisd en elk stukje bewonderd. Elk stukje Nieuw-Zeeland is het waard om te zien!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • veel camper plekken
  • veel winkels
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • steeds meer toeristen
Ultieme tip: Ga met een camper. Je mag overal staan, je ziet alles en ga niet altijd opzoek naar de toeristische plekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland in 5 weken (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Amber van der Zalm op 22 november 2019

Nieuw Zeeland heeft zoveel te bieden. Een uur rijden en je bent weer in een heel ander landschap. Het zuidereiland is net weer wat mooier dan het noordereiland naar mijn mening. Mijn highlights waren Milford Sound, Abel Tasman national park, Tongariro national park en het avontuurlijke Queenstown. Tuurlijk zijn er nog veel meer mooie dingen te zien. Maakt niet uit waar je bent. Er zijn altijd geweldige hikes in de omgeving. Zelf heb ik volop gebruik gemaakt van bookme. Goede deals voor skydiven, bungy jumpen, shotover jet, glowworm caves en nog veel meer. Ze zeggen vaak: bij twijfel niet doen. Als je aan het reizen bent in NZ zeg ik: bij twijfel, WEL doen. Het levert je geweldige ervaringen op en als je het niet doet, kun je alleen maar spijt krijgen.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige locals
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Lange reistijd
  • Duur
Ultieme tip: Skydive in Abel Tasman Tongarirrocrossing hiken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend Nieuw Zeeland (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Annemie Neelen op 19 november 2019

Fantastisch land met heel veel variatie. Geweldige natuur, landschappen, kustlijnen en zeer gastvrije mensen. Een aanrader voor zowel jongere als oudere reizigers. Er is voor elk type reizigers voldoende te zien en vooral te doen. Gewoon doen!!!

Ultieme tip: Abel Tasman park
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend Nieuw Zeeland (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Annemie Neelen op 19 november 2019

Fantastisch land met heel veel variatie. Geweldige natuur, landschappen, kustlijnen en zeer gastvrije mensen. Een aanrader voor zowel jongere als oudere reizigers. Er is voor elk type reizigers voldoende te zien en vooral te doen. Gewoon doen!!!

Ultieme tip: Abel Tasman park
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lovely New Zealand (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Larissa Hilberink op 19 november 2019

Nieuw Zeeland heeft zoveel te bieden. Een uur rijden en je bent weer in een heel ander landschap. Het zuidereiland is net weer wat mooier dan het noordereiland naar mijn mening. Mijn highlights waren Milford Sound, Abel Tasman national park, Tongariro national park en het avontuurlijke Queenstown. Tuurlijk zijn er nog veel meer mooie dingen te zien. Maakt niet uit waar je bent. Er zijn altijd geweldige hikes in de omgeving. Zelf heb ik volop gebruik gemaakt van bookme. Goede deals voor skydiven, bungy jumpen, shotover jet, glowworm caves en nog veel meer. Ze zeggen vaak: bij twijfel niet doen. Als je aan het reizen bent in NZ zeg ik: bij twijfel, WEL doen. Het levert je geweldige ervaringen op en als je het niet doet, kun je alleen maar spijt krijgen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Locals zijn super vriendelijk
  • Hele relaxte sfeer
  • De natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Zandvliegjes
Ultieme tip: Als je de tijd hebt, zorg ervoor dat je gaan wwoofen (werken voor kost en inwoning). Het maakt je avontuur zo veel leuker als je tussen de locals zit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Liefde op het eerste gezicht! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Jonar Jansen op 18 november 2019

Als ik ga opsommen wat er mooi aan Nieuw Zeeland is, dan ben ik over 10 jaar nog bezig met schrijven. Alles is mooi aan Nieuw Zeeland! Het land heeft zo ontzettend veel te bieden. Ruige en kleurrijke landschappen, veel wildlife en adembenemende natuur. Het reizen in Nieuw Zeeland gaat heel makkelijk. Er is een goede infrastructuur en het land is goed ingericht op het toerisme. Het was een genot om 6 weken door dit FANTASISCHE land te reizen!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Goede infrastructuur
  • Diverse landschappen
  • Voor elke leeftijd toegankelijk

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Het ligt zo ver weg
Ultieme tip: Huur een camper en ontdek de prachtige parels van dit land. Neem de tijd en geniet van al het moois om je heen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een droombestemming! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Nathalie Tas op 18 november 2019

Vanaf dag één raakten wij (mijn vriend en ik) verliefd op dit prachtige land. We genoten van de waanzinnig mooie en veelzijdige landschappen. Helaas werd onze reis plots beëindigd door het overlijden van mijn schoonvader. We waren nog lang niet klaar met het ontdekken van Nieuw-Zeeland en willen dan ook ontzettend graag een keer terug om onze droomreis alsnog af te maken. Want wat was Nieuw-Zeeland fijn en vertrouwd.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • Vertrouwd

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen
Ultieme tip: Neem de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reis nieuw Zeeland (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Ernst Wagensveld op 17 november 2019

Een magisch land als je iets wil zien waar je mond van open valt, elke minuut maar weer, is Nieuw -Zeeland! Dit land heeft mijn kijk naar andere landen totaal veranderd, ongelooflijk mooi, onbeschrijfelijk ook!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • adembenemende uitzichten
  • mooiste land ooit
  • mooie plekken
  • maori

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niets
Ultieme tip: Huur een camper en rij het hele land rond! Neem vooral de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw Zeeland... doen!!! (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Rinaldo Lokers op 17 november 2019

Als je van plan bent om ooit nog eens naar Nieuw Zeeland te gaan, stel het niet uit! Wat een fantastisch land is dit! Het heeft echt alle moois van de wereld.
Waar je ook gaat er is altijd iets moois te zien, vooral de natuur is er adembenemend (en ze zijn er zuinig op), super mooie bossen, prachtige ruige kusten met ook prachtige stranden, betoverende watervallen, vriendelijke mensen en goed eten.
Als je de kans krijgt om te gaan, ga dan ook!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • De super mooie natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Helaas te ver weg van hier
Ultieme tip: Mijn tip: Huur een camper bij Tulip en neem de tijd.. minstens 6 weken voor Noord- en Zuider eiland en sla Abel Tasman zeker niet over!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Nw-Zeeland rondreis (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Suzan Thiry op 17 november 2019

We zijn gestart en geëindigd op het Noordereiland. Dus 2x met de boot over geweest. Veel gezien, maar Abel Tasman, de Glaciers, Coromandel het waren allemaal droomlocaties. Zo'n divers land met zulke vriendelijke en tollerante mensen!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Tollerantie inwoners
  • natuur diversiteit
  • zee leven

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • zo ver weg van europa
Ultieme tip: Hele goede camping op één van de vele mooie locaties van het Noorder Eiland, met enorm vriendelijke eigenaren ! Aanrader dus: Shelly Beach Top 10 Holiday Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Noord en zuid eiland (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Naomi de Jonge op 17 november 2019

In de maanden juli en augustus 2019 heb ik rondgereisd in Nieuw Zeeland en het is het prachtigste land waar ik ooit ben geweest. Zoals de mensen daar zeggen:” Nieuw Zeeland heeft alles in zijn achtertuin”. Van prachtige bossen met watervallen, adembenemende ruige stranden, tot immens grote witte bergen en ruige natuur. Van het Noorder-eiland dat niet kouder wordt dan 13/14 graden tot het Zuider -eiland waar het in de winter gewoon onder 0 graden wordt. Zo een mooi land, wat je past echt weet als je het gezien hebt!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Adembenemende natuur
  • Vriendelijke mensen
  • makkelijk te reizen met auto
  • fijn klimaat
Ultieme tip: Neem de tijd! De mooiste plekjes ben ik toevallig tegen gekomen tijdens het rijden! Favoriete stad: Kaikoura, zo mooi en gegarandeerd walvissen zien op de walvissen tour!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The endless beauty of New Zealand (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Brenda Hansen op 17 november 2019

Afgelopen november mijn start mogen maken aan een reis in Niew Zeeland. En dat heeft zeker niet teleurgesteld! Wat een prachtig land met zoveel variatie aan landschappen, indrukken en seizoenen in 1 dag. Bergen, watervallen, stranden, jungle, sneeuw, stilte en oneindige avonturen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • behulpzame en vriendelijke bevolking
  • Veel variatie voor alle leeftijdscategorien in omgeving
  • kalm en prachtig land

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen snelwegen
Ultieme tip: Tongariro National Park! Erg koud, maar zo de moeite waard
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wandelen naar de uitkijkplek (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Daniel Jankie op 17 november 2019

Heel Nieuw-Zeeland is prachtig, maar het Zuidereiland in het bijzonder. Het land heeft alle soorten landschappen die je maar kunt bedenken. Met mooi weer is alles prachtig, maar ook in bewolking/regen heeft het landschap zijn mysterieuze charme. Het land is perfect voor mooie wandelingen en de mensen zijn zeer aardig.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • wandelingen
  • rust
  • rondreizen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
Ultieme tip: Trek zoveel mogelijk tijd als je kunt uit voor het Zuidereiland (Milford Sound, de Caitlins, de Fjorden, Abel Tasman park).
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Nieuw-Zeeland okt-nov 2019 (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Bram Knegt op 17 november 2019

We hebben een 6-weekse vakantie gehad in Nieuw-Zeeland en op de Cook-eilanden. We hebben een camper gehuurd en zijn eerst 2 weken het noordereiland over gegaan en daarna 3 weken het zuidereiland. En als afsluiting 1 week de Cook-eilanden Rarotonga. Wat zo heerlijk was, was het reizen met een camper. Het is goed geregeld, we hebben nergens problemen mee gehad. Aan het begin wel een beetje wennen dat links rijden maar het ging goed. Goede camperplaatsen en goede wegen. Oké beetje bochtig, maar een aanrader voor iedereen.

Ultieme tip: Hobbiton als je fan bent van Lord of the Rings.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

5 weken rondreis over het zuider en noorder eiland van Nieuw Zeeland (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Christian Langeveld op 17 november 2019

Wat een mooie reis in een fantastisch jaar getijde. Ervaringen van - 7 tot +21 graden op het Noorder eiland. Mooie zichten, wisselende weersomstandigheden en wat een ongelooflijk mooie natuur. Om elke hoek een foto moment waardige stop. Rust/ruimte en weinig toerisme in deze periode van het jaar. Waardoor je alle tijd hebt om de bezienswaardigheden te bezoeken en zonder dat je fotoshop nodig hebt om je foto's te bewerken.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Ruimte
  • Mooie natuur
  • Foto-fantastisch
  • Vriendelijk en gastvrij
  • Zomer en winter bestemming

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Prijzig
  • Toeristen in hoog seizoen
  • In toeristisch gebied de prijzen voor excursies
Ultieme tip: Houd het lokale nieuws in de gaten betreffende gebeurtenissen in de omgeving, zo zijn wij bij de poging geweest om 2 bultrug walvissen te bevrijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land met prachtige natuur! (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Tessa van Wee op 17 november 2019

Ben je van plan om naar Nieuw Zeeland te gaan maar twijfel je nog? Stop dan met twijfelen en ga! De 5 weken dat wij daar geweest zijn waren echt fantastisch! Het is zo'n ontzettend mooi land met prachtige natuur en lieve mensen. Wij missen het nog iedere dag.

Wij zijn rond getrokken met een campertje en hebben veel wildgekampeerd op de plekken waar het mocht. Dit maakt het extra bijzonder omdat je alles van het land ziet. Onderweg zijn onwijs mooie plekken waardoor je eigenlijk nooit aan een stuk door zult rijden omdat er iedere keer weer mooie plekken zijn om te stoppen en foto's te maken.
Naast het kamperen hebben we veel genoten van de natuur tijdens verschillende hikes. We zijn in Wanaka om 04.00u opgestaan om de zonsopgang te kunnen zijn vanaf de top de van de berg. Dit was voor ons toch wel een van de hoogtepunten!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Super lieve mensen
  • Rustig op de wegen
  • Voor ieder wat wils qua activiteiten

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Je bent er altijd te kort want er is zoveel moois te zien
Ultieme tip: Neem de tijd en rijdt niet teveel kilometers op een dag. Sla op het noordereiland de Tongariro Alpine Crossing niet over en op het zuidereiland is Roys Peak een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken door Nieuw Zeeland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Iris Meijer op 17 november 2019

Ik was 17 toen ik door Nieuw Zeeland backpackte. De Tongariro crossing, Puakai crossing en de kepler track blijven mij het meeste bij. Ik ben gek op wandelen en kan met volle overtuiging zeggen dat Nieuw-Zeeland daar perfect voor is! Het lieflijke en tropische landschap in het noorden tot de mystieke, ruige landschap op het zuider eiland. Ik heb helaas alleen maar de kepler track kunnen doen van de 5 great walks, maar wat een ervaring! Wij (mijn vriend en ik) waren te laat met hutten boeken dus hebben we samen in een 1 persoons tentje geslapen. Dat was natuurlijk niet ideaal dus zijn we daarna meteen doorgelopen tot het einde. Ze raden aan de track in 3/4 dagen te lopen, maar dat hebben wij in 2 gedaan. Ik had er graag langer over gedaan om meer in me op te kunnen nemen want wat was het gaaf! Op een gegeven moment loop je over de rug van een berg. Dat gaf zo’n adrenaline kick! Al met al is Nieuw Zeeland in mijn mening vooral geweldig omdat je op elke willekeurige plek naar buiten kan en een geweldige wandeling kunt maken.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • de open mensen
  • prachtige natuur
  • overal een mooie wandeling te maken
  • veelzijdigheid
  • westerse cultuur
  • weinig gevaar

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • onbewoonbare zuideiland
Ultieme tip: De Wanganui river canoe tocht! Geweldig en je leert meteen de maori cultuur kennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Perfecte roadtrip bestemming (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Jamie Gonggrijp op 17 november 2019

Ik zou Nieuw-Zeeland aan iedereen aanraden. Wij zijn er zelf voor twee maanden geweest en hebben beide eilanden gezien. Het was in een woord perfect! Neem echt de tijd voor dit land zodat je je niet hoeft te haasten want dat is zo zonde. Met minder tijd zou ik er persoonlijk voor kiezen om een bepaald deel/eiland te bekijken.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Fijne mensen
  • mooie natuur
  • voor iedereen is er iets

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Zoveel te zien
Ultieme tip: Neem voldoende tijd en haast niet. Er zijn zoveel mooie plekken en je kunt nooit alles zien. Daarom kun je je beter richten op een bepaald deel zodat je dat goed kunt bekijken.
Aangeraden voor: Avonturiers

Inspirerend (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Theo Anja Stoel op 17 november 2019

Dit was de mooiste reis die we ooit gemaakt hebben. Een geweldig land die iedereen bezocht moet hebben. Met een overweldigend mooi landschap en een liefelijke, inspirerende en vriendelijke bevolking. Wij hebben de reis gemaakt met een gehuurde camper, en het was de reis van ons leven. Overweldigde natuur, van mooie dalen naar de besneeuwde toppen van de bergen met mooie gletsjers.

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Schoon
  • Liefelijk
  • vriendelijke bevolking
  • betaalbaar

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen
Ultieme tip: Huur een camper en bezoek de mooiste plaatsen. De locaties zijn erg schoon en liggen op mooie plekjes in Nieuw Zeeland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Abraham zien in Nieuw-Zeeland (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Theo Padding op 17 november 2019

Voor mijn 50e verjaardag zijn mijn vrouw en ik 2 maanden naar Nieuw-Zeeland geweest. Omdat ik in december 2013 50 ben geworden heb ik daar mijn verjaardag, de kerst (tijdens de Milford Track) en oud en nieuw (in Dunedin). In 1999 waren we al een keer in Nieuw-Zeeland geweest en dat had toen een grote indruk op ons gemaakt, zo mooi vonden we het toen. De laatste jaren wandelen we veel en mijn wens was om twee van de mooiste wandelingen te doen. Een op het Noorder-eiland en een op het Zuider-eiland. Keuze was gevallen op de Lake Waikeramoana Track en de Milford Track. We hebben erg genoten van deze wandelingen. De natuur is daar zo mooi.
Naast deze wandelingen hebben we vele andere activiteiten gedaan. Wat nog steeds bijzonder is, is het zwemmen met dolfijnen in Kaikoura. Dit hebben we al eerder gedaan, maar blijft bijzonder. Absolute aanrader! Op mijn verjaardag zijn we ook naar de yellow-eyed pinguins gegaan, nota bene om half 5 in de ochtend. Helaas was het mistig, maar we hebben er veel gezien (en ook nog een zeeleeuw). Absoluut hoogtepunt van onze reis was het zweefvliegen in Omarama. In 3 ½ uur vlieg je naar Mount Cook en je hebt een geweldig uitzicht over het gebergte en de meren en rivieren.
Kortom, deze reis zullen we nooit meer vergeten.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • De natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niet goedkoop
Ultieme tip: Zweefvliegen in Omarama. Dit was het absolute hoogtepunt tijdens onze reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door New Zealand (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Aline van den Heuvel op 17 november 2019

Absoluut een prachtig land! Zuid en noord eiland beide zeer de moeite waard. Zeer uiteen lopende prachtige natuur, landschap en wildlife. Maori cultuur en vriendelijke mensen. Te veel om op te noemen. Wil terug!!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • best een eind vliegen
Ultieme tip: Ga eten in restaurant Down Thyme in Waihi. Daar beleef je naast het heerlijke eten de Nieuw Zeelandse gastvrijheid
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magische plek (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Roy Meinen op 16 november 2019

Heerlijk land waar je lekker tot rust kan komen. Nieuw Zeeland is van alle markten thuis ga op avontuur of geniet van alle in rust in de natuur. Mooi landschap en veel mooie en magische plekken. Er is voor iedereen iets. Kamperen, hostels of in luxe hotels verblijven het is er allemaal.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rust
  • landschap
  • avontuur
  • magische

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
  • wisselvallig weer
  • drukte in bepaalde seizoenen
Ultieme tip: Kijk goed in welke tijd je gaat. Kan erg druk zijn. In onze periode had de Chinese bevolking hun vakantie periode. Hierdoor waren veel hotels/hostels volgeboekt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een mooie reis door het Noorder Eiland van Nieuw Zeeland. (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Gerrit van Pommeren op 16 november 2019

Wij hadden onze Cruise vanaf Australie naar Nieuw Zeeland afgerond en hebben er voor gekozen om een auto te huren en zelfstandig over het Noordereiland te rijden en de meest interessante gebieden te bezoeken.
Wij bezochten het Noorden van Auckland met een bezoek aan een Maorie dorp, heel interessant te vernemen hoe die geleefd hebben onder de druk van vele landen die het volk wilde verdrijven.
Verder naar het zuiden het Kiwi-land bezocht en een toer door de Kiwi plantages gemaakt, heel bijzonder om onder een Kiwi boom te staan vol met vruchten.
In de omgeving van Rotorua ligt het park Wai-O-Tapu met vele geysers in een adembenemend landschap.
Deze foto is daar genomen met een ongelofelijke kleurstelling wat je daar veel kunt zien bij de vulkanen in het landschap.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • DE rust
Ultieme tip: Een reis door het Noordereiland op eigen gelegenheid, het is goed om de hotels vooraf te reserveren omdat de 'Kiwi's' zelf ook reislustig zijn om hun eigen land te ontdekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Nieuw Zeeland (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Mieke Schutten op 25 september 2019

Geweldig mooi land. Om het echte nieuw zeeland te ervaren, maak een rondreis. Blijf wat langer daar waar het geweldig is. Neem de tijd om al het moois in je op te nemen en te ervaren. Ga naar Kaikoura. Abel Tasman is prachtig. Vervolgens via de indrukwekkende Buller George naar Punakaiki. Dan naar de geweldige Fox en Frans Jozef gletsjers. Via de prachtige Haas pass en de Blue Pools naar relaxt en prachtig Wanaka. Hiken is een must. Een relatief makkelijke route is de Hooker Valley track bij Mount Aoraki. Vergeet niet savonds naar boven te kijken. De sterrenhemel is indrukwekkend! Vooral bij Lake Tekapo. Enjoy geweldig Nieuw Zeeland!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Bezoek een rugbywedstrijd bij voorkeur van de All Blacks. Kaikoura is prachtig en eet bij DE fishfoodkraam.Bezoek Abel Tasman. Ga met de heli naar de gletsjers. En Wanaka!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur en super vriendelijke mensen. (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Viviane Van Sande op 12 juli 2019

Wij zijn naar Nieuw Zeeland geweest met onze dochter van 5 jaar. We hadden heel veel schrik voor de lange vlucht omdat dit voor onze dochter de eerste verre reis was. Maar dat is allemaal heel goed meegevallen. Nadat we een paar dagen in Auckland zijn gebleven zijn we vertrokken met onze rondreis en hebben zowel het Noorder als het Zuidereiland gedaan. Ik raad gezinnen met kinderen aan om telkens een paar dagen op een bestemming te blijven zodat je tijd hebt om te genieten met de kinderen. Nieuw Zeeland is ideaal om met kinderen rond te reizen, het is er heel kind vriendelijk en onderweg in elk dorpje is er wel een speeltuin. Als we onderweg waren stopten we ook regelmatig aan een speeltuin zodat onze dochter is even goed kon spelen. We hebben echt genoten van de prachtige natuur en we willen zeker nog een keer terug.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Veilig
  • goed onderhouden wegen
  • vriendelijke locals
  • prachtige natuur
  • kindvriendelijk
  • afwisselende landschappen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
  • lange vlucht
Ultieme tip: Zorg dat je voldoende tijd hebt om van al het moois te genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi. (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Annelies Jagers op 01 mei 2019

In 4 weken hebben we eerst het Zuidereiland en vervolgens het Noordereiland bezocht. Bijna alles was adembenemend mooi. Op het Zuidereiland sprong voor ons de Tasmangletsjer en het Abel Tasmanpark er boven uit. Maar ook Milford Sound, Kaikoura ( spotten van walvissen) en gewoon het ontdekken van het Zuidereiland waren geweldig! Op het Noordereiland waren het Thermal Wonderland, vlakbij Rotorua, en White Island echt supermooi! Maar ook de Coromandel en Bay of Islands waren prachtig. We hebben lang niet alles kunnen zien, maar 1 ding is zeker, Nieuw-Zeeland is echt ongelooflijk mooi! En de inwoners zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Supervriendelijke locals
  • gastvrij
  • goed betaalbaar
Ultieme tip: De tijd nemen om ervan te genieten. 4 Weken is veel te kort. Om op een rustig tempo van alles te kunnen genieten, moet je zeker 3 a 4 maanden de tijd nemen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maori village Tamaki Brothers Rotorua (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door sieds van der Harst op 28 februari 2019

De Coromandel , Rotorua en de Tongariro Crossing zijn enkele bezienswaardigheden. Maar uiteindelijk is heel New Zealand meer dan de moeite waard om naar toe af te reizen. Ook de kauri Coast is een aanrader ( Tane Mahute ) de dikste boom van NZ met een omtrek van meer dan 19 meter. Tip : ga eerst graven op het internet. Bereid je goed voor en probeer niet alles in een vakantie te zien. Ga net als wij na 10 jaar weer.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • temperatuur
  • Natuur
  • Vriendlijke mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Voor mij persoonlijk geen.
  • Het is jammer genoeg zo`n eind hier vandaan
Ultieme tip: Het algemene plaatje, want je ziet je ogen uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New Zealand (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door sieds van der Harst op 03 februari 2019

Maak een reisplan en huur een camper. Word lid van Top 10 Holliday Parks (dit kan online in NL). Zo ben je altijd verzekerd van een plekje op een camping. Neem de tijd om dingen te bezien en probeer niet zoveel mogelijk in je vakantie te drukken. Ga gewoon na een paar jaar nog een keer. Deden wij ook en zijn van plan om in 2021 weer te gaan.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • vriendelijk
  • , mooi weer

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Rotorua. Veel te doen in de omgeving. Coromandel. Hot water beach en de Karangahake Gorge Walk. Verder is het gewoon de moeite waard om het landschap te bewonderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vogelvrij (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Frits HoogAntink op 10 januari 2019

Als je Nieuw- Zeeland gaat ontdekken, doe dat dan op eigen gelegenheid d.w.z. ga dat doen met eigen vervoer. Je kan je route zelf bepalen, en afhankelijk van de duur van je verblijf prioriteiten stellen. Wij hebben veel moois gezien met een camper. Goed verzorgde campings, met meestal speciale camperplaatsen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Ruimte
  • natuurschoon
  • wandelmogelijkheden

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • moeilijk te vinden liquor shop
  • moeilijk te vinden verkoopunt rookwaar
Ultieme tip: Rust eerst goed uit bij aankomst in Nieuw -Zeeland, voordat je gaat rijden. Zou vanwege het tijdsverschil 24 uur rust nemen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een ontmoeting.... (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Margreet Wieringa op 02 januari 2019

Wow hoe vaak kan een mens overdonderd zijn over de welkom van mensen die je voor het eerst zien en ze sluiten je in hun hart met hun warmte en hun vriendelijkheid. De maori's hebben altijd een bijzonder aantrekkingskracht op mij gehad maar mijn ervaringen met hun te delen in hun familie, delen in hun cultuur dat is bijzonder. De gehele marae had dus een behoorlijke oppervlakte en dan neemt Trish een maori vrouw die getrouwd is met een ausie en nu sinds 4 jaar weer woont in Picton zo'n lieverd, me mee ze verteld dingen over de marae en wat het betekend voor de mensen van haar iwi ( stam) hoe zo'n belangrijke plek hij in neemt in hun gemeenschap en wat het voor haar persoonlijk betekend en verteld dat haar moeder van 82 daar ook nog woont dan lopen we de poort van welkom binnen ze neemt een moment om mij welcome te heten en neemt me mee na de hoofdgebouw, daar komen Linda, Keely ons tegemoet met de jongste kindjes allen tussen de 2 en 4 jaar oud in hun late 4 op weg na 5 zijn ze dus groot genoeg om na de grote school te gaan tot die tijd leren ze hier over hun taal en afkomst. En dat is heel belangrijk niet veel spreken hier in het zuiden de taal nog, dus alles wat je ze nu weer kunt bij brengen nemen linda en haar vrouwen op zich om de kindjes dat te leren voor later zodat hun cultuur nooit uit zal sterven de kracht ontleend zich uit hun eigen erfgoed, wat mooi.

echt het heeft me sprakeloos gemaakt, en ik raad het iedereen aan, ontmoet de locals, stel belangstelling voor hun cultuur, laat je verbazen, ze vertellen maar wat graag over hun achtergrond, de natuur, hun levenswijze, hun zang, muziek, en je zult er echt door geraakt worden, door hun warmte en vriendelijkheid

Een tweede thuis!!!! ver van huis

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • locals
  • maoricultuur
  • natuur
  • uniek
  • overweldigend
  • veilig
  • vrij

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen toeristische dingen doen
  • van de gebane paden
  • ontdek
Ultieme tip: alles maar ga vooral daar waar de locals zijn, de natuur, het is vrijheid en avontuur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers