Reviews Nieuw-Zeeland

Reviews Nieuw-Zeeland

9,1
9,4 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
9,3 Locals
9,3 Veilig
9,9 Natuur
9,0 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 500
  • Aantal waarderingen: 374

Divers Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Myrne Tarenskeen-Fest op 26 november 2019

Nieuw-Zeeland is super divers! Voor elk persoon wat wils. Of je nou van buitensport houdt, van mooie natuur, van musea bezoeken of cultuur snuiven. Je kunt hier alles. De leukste stad vond ik Queenstown. Het wordt omgeven door prachtige bergen en de stad is compact en erg gezellig ingedeeld.
Wat leuk is aan Nieuw-Zeeland is dat je niet weet wat je achter de volgende bocht vind. Dat maakt het zo verrassend. En het ene plaatje is mooier dan het ander. Aanrader om naar Nieuw-Zeeland af te reizen. Ik zal zeker 3 weken per eiland trekken, het liefste nog iets langer. Dus heb je maar 4 weken? Probeer dan niet allebei de eilanden te zien, want dan worden het bliksembezoekjes. Zonde! Allebei de eilanden zijn prachtig.
Wil je ongerepte natuur en hoge bergen, ga dan naar het Zuidereiland. Ben je meer van de authentieke Nieuw-Zeelandse cultuur, dan raad ik je het Noordereiland aan. Beide eilanden heeft zijn charmes.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Behulpzame locals
  • Cultuur
  • Natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Duur
Ultieme tip: De promenade met z'n gezellige restaurantjes in Queenstown is een echte aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland, een natuurparadijs (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Linda Schouw op 25 november 2019

Nieuw-Zeeland is een land vol met overweldigende natuur. Je kunt er prachtig wandelen en geweldige activiteiten doen. 2 maanden lang maakten wij een roadtrip en het was alsof ik droomde, het is er zo mooi. De natuur is geweldig en het land is zo puur. Daarnaast zijn de mensen ontzettend vriendelijk. Nieuw-Zeeland moet op elke bucketlist.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • roadtrip
  • mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ver weg
  • duur
Ultieme tip: De Tongariro Crossing, dat is de mooiste wandeling ooit! Verder ook de hike richting Ben Lomond doen en Skippers Canyon bekijken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Pascal van Herten op 25 november 2019

Nieuw-Zeeland is een prachtig land. de landschappen zijn onbeschrijfelijk mooi, en foto's doen het vaak geen eer aan. De mensen ofwel Kiwi's zijn altijd vriendelijk en staan open voor een praatje. Zelf heb ik 4 maanden in Wellington gewoond en daarna met vrienden een roadtrip gedaan vanuit het Zuider-eiland naar het Noordereiland. Een ervaring die ik nooit zal vergeten. Zowel het wonen als het reizen in Nieuw-Zeeland zijn beiden een echte aanrader. Ik ben dan ook zeer zeker van plan om zo snel mogelijk terug te gaan!

9,3
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardigde locals
  • mooie steden
  • mooiste landschappen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • iets prijziger
Ultieme tip: Reis zelf met de auto van het noordereiland naar het zuidereiland en geniet van de mooie landschapoen en plekken die te ontdekken zijn!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Familiebezoek en rondreis Nieuw Zeeland (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Mariska Gaal-Kieft op 24 november 2019

We zijn via Singapore naar Christchurch gevlogen en zijn meteen een Tiki tour gaan doen in en om Chch, dolfijnen gezien in Akeroa en Walvissen in Kaikoura. Daarna een week rondgereden op het Zuidereiland: Chch-Arthurs Pass-Pancake Rocks-Hokitika-Franz Josef Glacier-Haast Beach-Queenstown-Doubtfull Sound-Twizel-Chch. Daarna in Picton met de boot over naar Wellington-Napier-Tauranga en Papamoa-Paihia in Bay of Islands-Cape Reinga-Auckland. Dit waren 6 weken.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige mensen
  • mooie natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lange afstanden
Ultieme tip: Ga met een auto zelf op weg en ontdek de Scenic routes waar je watervallen en mooie plekken tegenkomt.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Wendy Verlaan op 24 november 2019

Nieuw-Zeeland is een fantastisch mooi land om doorheen te reizen. Met name wanneer je een camper(van) huurt ervaar je een enorme vrijheid. Op elke hoek zijn prachtige vergezichten te zien en de natuur is heel divers. Van tropische bossen tot ijzige fjorden, als je een natuurliefhebber bent is dit de bestemming die niet op je bucketlist mag ontbreken.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooie vergezichten
  • Perfecte roadtrip
  • Vriendelijke mensen
  • Unieke ervaring

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Prijzig
Ultieme tip: Boek een boottocht op het prachtige Milford sound of het iets minder drukke Doubtfull sound. Of maak een helikoptervlucht over één van de fjorden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Wendy Verlaan op 24 november 2019

Nieuw-Zeeland is een fantastisch mooi land om doorheen te reizen. Met name wanneer je een camper(van) huurt ervaar je een enorme vrijheid. Op elke hoek zijn prachtige vergezichten te zien en de natuur is heel divers. Van tropische bossen tot ijzige fjorden, als je een natuurliefhebber bent is dit de bestemming die niet op je bucketlist mag ontbreken.

8,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • vriendelijke mensen
  • bucketlist-material

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
Ultieme tip: Boek een boottocht op het prachtige Milford sound of het iets minder drukke Doubtfull sound. Of maak een helikoptervlucht over één van de fjorden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kia Ora: 3 weken South Island (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Wilma Keijzer op 22 november 2019

Nieuw Zeeland, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Wow, wat is dat land betoverd mooi, veelzijdig en vooral wat een relaxte sfeer. Deze keer pakten we alleen het Zuider Eiland i.v.m. beperkte tijd. Het is een lange reis, maar als je er bent, ben je ook echt in een totaal andere wereld, alles is anders; geuren, kleuren, geluiden... Met de klok mee zijn we rondgereisd, Dunedin en Otaga Peninsula, de Catlins Coast, Fiordland, Wanaka, de westkust, Abel Tasman, de Marlborough Sounds, heerlijke wijnen, wijnen, wijnen en ten slotte weer terug langs de oostkust, met Kaikoura en Hanmer Springs weer naar Christchurch. Je kunt niet makkelijk vertellen hoe mooi het allemaal is, je moet het gewoon zien
Werkelijk een onbeschrijfelijke ervaring.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • prachtige natuur
  • rustig autorijden

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Probeer eens naar minder bekende plekken te gaan. Dan mis je ook de grote stroom andere toeristen en heb je het land bijna voor jezelf.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Natuur en Cultuur (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Sharon Logtenberg op 22 november 2019

November 2018 heb ik met mijn ouders 4 weken door Nieuw-Zeeland getrokken met een camper. We begonnen op het Noordereiland. Als eerst hebben we het Waikato museum in Hamilton bezocht. Dit museum gaat over de Maori's, hun geschiedenis en hun stammen. Vervolgens zijn we naar de Wairere Falls geweest, een prachtige wandeling, voor de hikers. In Morinsville kwamen we prachtige sculpture koeien tegen, allemaal met een andere betekenis. In Tau hebben we een vulkaan bewandeld, in Rotorua hebben we een nationale tuin bewandeld, hier stonden vele kruizen, van de overledenen van de WO1 en WO2 uit Rotorua. In Wai-to-take hebben we warmte crates en modder pools gezien. We zijn over de Desert Road gereden en hebben de Haku falls bewonderd. We zijn vervolgens over de forgotten highway gereden. Hier was het soms lastig om te rijden, nog ten gevolgen van de aardbeving. We zijn naar een heel indrukkend museum tentoonstelling geweest bij Te Papa in Wellington. Hier stond een prachtig indrukkende expositie over de eerste wereld oorlog. Toen met de Ferry naar het Zuidereiland. Daar hebben we het prachtige gouden strand van Abel Tasman bewandeld en bewonderd. In Ross zijn we wezen goud zoeken. We hebben de Frans Jozef Glacier bewonderd en in Alexandra hebben we een prachtig zelf gemaakte klok boven aan een heuvel mogen bewonderen van heel dicht bij. We zijn heel Nieuw-Zeeland door gereisd en elk stukje bewonderd. Elk stukje Nieuw-Zeeland is het waard om te zien!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • veel camper plekken
  • veel winkels
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • steeds meer toeristen
Ultieme tip: Ga met een camper. Je mag overal staan, je ziet alles en ga niet altijd opzoek naar de toeristische plekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland in 5 weken (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Amber van der Zalm op 22 november 2019

Nieuw Zeeland heeft zoveel te bieden. Een uur rijden en je bent weer in een heel ander landschap. Het zuidereiland is net weer wat mooier dan het noordereiland naar mijn mening. Mijn highlights waren Milford Sound, Abel Tasman national park, Tongariro national park en het avontuurlijke Queenstown. Tuurlijk zijn er nog veel meer mooie dingen te zien. Maakt niet uit waar je bent. Er zijn altijd geweldige hikes in de omgeving. Zelf heb ik volop gebruik gemaakt van bookme. Goede deals voor skydiven, bungy jumpen, shotover jet, glowworm caves en nog veel meer. Ze zeggen vaak: bij twijfel niet doen. Als je aan het reizen bent in NZ zeg ik: bij twijfel, WEL doen. Het levert je geweldige ervaringen op en als je het niet doet, kun je alleen maar spijt krijgen.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige locals
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Lange reistijd
  • Duur
Ultieme tip: Skydive in Abel Tasman Tongarirrocrossing hiken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend Nieuw Zeeland (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Annemie Neelen op 19 november 2019

Fantastisch land met heel veel variatie. Geweldige natuur, landschappen, kustlijnen en zeer gastvrije mensen. Een aanrader voor zowel jongere als oudere reizigers. Er is voor elk type reizigers voldoende te zien en vooral te doen. Gewoon doen!!!

Ultieme tip: Abel Tasman park
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend Nieuw Zeeland (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Annemie Neelen op 19 november 2019

Fantastisch land met heel veel variatie. Geweldige natuur, landschappen, kustlijnen en zeer gastvrije mensen. Een aanrader voor zowel jongere als oudere reizigers. Er is voor elk type reizigers voldoende te zien en vooral te doen. Gewoon doen!!!

Ultieme tip: Abel Tasman park
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lovely New Zealand (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Larissa Hilberink op 19 november 2019

Nieuw Zeeland heeft zoveel te bieden. Een uur rijden en je bent weer in een heel ander landschap. Het zuidereiland is net weer wat mooier dan het noordereiland naar mijn mening. Mijn highlights waren Milford Sound, Abel Tasman national park, Tongariro national park en het avontuurlijke Queenstown. Tuurlijk zijn er nog veel meer mooie dingen te zien. Maakt niet uit waar je bent. Er zijn altijd geweldige hikes in de omgeving. Zelf heb ik volop gebruik gemaakt van bookme. Goede deals voor skydiven, bungy jumpen, shotover jet, glowworm caves en nog veel meer. Ze zeggen vaak: bij twijfel niet doen. Als je aan het reizen bent in NZ zeg ik: bij twijfel, WEL doen. Het levert je geweldige ervaringen op en als je het niet doet, kun je alleen maar spijt krijgen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Locals zijn super vriendelijk
  • Hele relaxte sfeer
  • De natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Zandvliegjes
Ultieme tip: Als je de tijd hebt, zorg ervoor dat je gaan wwoofen (werken voor kost en inwoning). Het maakt je avontuur zo veel leuker als je tussen de locals zit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Liefde op het eerste gezicht! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Jonar Jansen op 18 november 2019

Als ik ga opsommen wat er mooi aan Nieuw Zeeland is, dan ben ik over 10 jaar nog bezig met schrijven. Alles is mooi aan Nieuw Zeeland! Het land heeft zo ontzettend veel te bieden. Ruige en kleurrijke landschappen, veel wildlife en adembenemende natuur. Het reizen in Nieuw Zeeland gaat heel makkelijk. Er is een goede infrastructuur en het land is goed ingericht op het toerisme. Het was een genot om 6 weken door dit FANTASISCHE land te reizen!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Goede infrastructuur
  • Diverse landschappen
  • Voor elke leeftijd toegankelijk

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Het ligt zo ver weg
Ultieme tip: Huur een camper en ontdek de prachtige parels van dit land. Neem de tijd en geniet van al het moois om je heen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een droombestemming! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Nathalie Tas op 18 november 2019

Vanaf dag één raakten wij, mijn vriend en ik, verliefd op dit prachtige land. We genoten van de waanzinnig mooie en veelzijdige landschappen. Helaas werd onze reis plots beëindigd door het overlijden van mijn schoonvader. We waren nog lang niet klaar met het ontdekken van Nieuw-Zeeland en willen dan ook ontzettend graag een keer terug om onze droomreis alsnog af te maken. Want wat was Nieuw-Zeeland fijn en vertrouwd.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • Vertrouwd

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen
Ultieme tip: Neem de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reis nieuw Zeeland (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Ernst Wagensveld op 17 november 2019

Een magisch land, als je iets wil zien waar je mond van open valt, elke minuut maar weer, moet je naar nieuw Zeeland gaan! Dit land heeft mijn kijk naar andere landen totaal veranderd, ongelooflijk mooi, onbeschrijfelijk ook!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • adembenemende uitzichten
  • mooiste land ooit
  • mooie plekken
  • maori

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niets
Ultieme tip: Huur een camper en rij het hele land rond! Neem vooral de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw Zeeland... doen!!! (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Rinaldo Lokers op 17 november 2019

Als je van plan bent om ooit nog eens naar nieuw zeeland te gaan, stel het niet uit! Wat een fantastisch land is dit! Het heeft echt alle moois van de wereld.
Waar je ook gaat, er is altijd iets moois te zien, vooral de natuur is er adembenemend (en ze zijn er zuinig op), super mooie bossen, prachtige ruige kusten met ook prachtige stranden, betoverende watervallen, vriendelijke mensen, goed eten, etc etc.
Als je de kans krijgt om te gaan, ga dan ook!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • De super mooie natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Helaas te ver weg van hier
Ultieme tip: Mijn tip: Huur een camper bij Tulip en neem de tijd.. minstens 6 weken voor Noord- en Zuider eiland en sla Abel Tasman zeker niet over!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Nw-Zeeland rondreis (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Suzan Thiry op 17 november 2019

We zijn gestart en geëindigd op het Noordereiland. Dus 2x met de boot over geweest. Veel gezien, maar Abel Tasman, de Glaciers, Coromandel het waren allemaal droomlocaties. Zo'n divers land met zulke vriendelijke en tollerante mensen!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Tollerantie inwoners
  • natuur diversiteit
  • zee leven

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • zo ver weg van europa
Ultieme tip: Hele goede camping op één van de vele mooie locaties van het Noorder Eiland, met enorm vriendelijke eigenaren ! Aanrader dus: Shelly Beach Top 10 Holiday Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Noord en zuid eiland (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Naomi de Jonge op 17 november 2019

In de maanden juli en augustus 2019 heb ik rondgereisd in Nieuw Zeeland en het is het prachtigste land waar ik ooit ben geweest. Zoals de mensen daar zeggen:” Nieuw Zeeland heeft alles in zijn achtertuin”. Van prachtige bossen met watervallen, adembenemende ruige stranden, tot immens grote witte bergen en ruige natuur. Van het noorden eiland dat niet kouder wordt dan 13/14 graden tot het zuider eiland waar het in de winter gewoon onder 0 graden wordt. Zo een mooi land, wat je past echt weet als je het gezien hebt!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Adembenemende natuur
  • Vriendelijke mensen
  • makkelijk te reizen met auto
  • fijn klimaat
Ultieme tip: neem de tijd! De mooiste plekjes ben ik toevallig tegen gekomen tijdens het rijden! Favoriete stad: kaikoura, zo mooi en gegarandeerd walvissen zien op de walvissen tour!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The endless beauty of New Zealand (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Brenda Hansen op 17 november 2019

Afgelopen november mijn start mogen maken aan een reis in Niew Zeeland. En dat heeft zeker niet teleurgesteld! Wat een prachtig land met zoveel variatie aan landschappen, indrukken en seizoenen in 1 dag. Bergen, watervallen, stranden, jungle, sneeuw, stilte en oneindige avonturen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • behulpzame en vriendelijke bevolking
  • Veel variatie voor alle leeftijdscategorien in omgeving
  • kalm en prachtig land

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen snelwegen
Ultieme tip: Tongariro National Park! Erg koud, maar zo de moeite waard
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wandelen naar de uitkijkplek (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Daniel Jankie op 17 november 2019

Heel Nieuw-Zeeland is prachtig, maar het Zuider eiland in het bijzonder. Het land heeft alle soorten landschappen die je maar kunt bedenken. Met mooi weer is alles prachtig, maar ook in bewolking/regen heeft het landschap zijn mysterieuze charme. Het land is perfect voor mooie wandelingen en de mensen zijn zeer aardig.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • wandelingen
  • rust
  • rondreizen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
Ultieme tip: Trek zoveel mogelijk tijd als je kunt uit voor het Zuidereiland (Milfod Sound, de Caitlins, de Fjorden, Abel Tasman park etc).
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Nieuw Zeeland okt-nov 2019 (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Bram Knegt op 17 november 2019

We hebben een 6 weekse vakantie gehad in Nieuw Zeeland en de Cook eilanden. We hebben een camper gehuurd en zijn eerst 2 weken het noordereiland over gegaan en daarnan 3 weken het zuidereiland en als afsluiting 1 week Cookeilanden Rarotonga. Wat zo heerlijk was, was het reizen met een camper zo goed geregeld in dat land nergens problemen aan het begin een beetje wennen dat links rijden maar het ging goed. goede camperplaatsen en goede wegen. oke beetje bochtig. maar een aanrader voor iedereen.

Ultieme tip: Hobbiton als je fan bent van LOTR
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

5 weken rondreis over het zuider en noorder eiland van Nieuw Zeeland (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Christian Langeveld op 17 november 2019

Wat een mooie reis in een fantastisch jaar getijde. Ervaringen van - 7 tot +21 graden op het Noorder eiland. Mooie zichten, wisselende weersomstandigheden en wat een ongelooflijk mooie natuur. Om elke hoek een foto moment waardige stop. Rust/ruimte en weinig toerisme in deze periode van het jaar. Waardoor je alle tijd hebt om de bezienswaardigheden te bezoeken en zonder dat je fotoshop nodig hebt om je foto's te bewerken.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Ruimte
  • Mooie natuur
  • Foto-fantastisch
  • Vriendelijk en gastvrij
  • Zomer en winter bestemming

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Prijzig
  • Toeristen in hoog seizoen
  • In toeristisch gebied de prijzen voor excursies
Ultieme tip: Houd het lokale nieuws in de gaten betreffende gebeurtenissen in de omgeving, zo zijn wij bij de poging geweest om 2 bultrug walvissen te bevrijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land met prachtige natuur! (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Tessa van Wee op 17 november 2019

Ben je van plan om naar Nieuw Zeeland te gaan maar twijfel je nog? Stop dan met twijfelen en ga! De 5 weken dat wij daar geweest zijn waren echt fantastisch! Het is zo'n ontzettend mooi land met prachtige natuur en lieve mensen. Wij missen het nog iedere dag.

Wij zijn rond getrokken met een campertje en hebben veel wildgekampeerd op de plekken waar het mocht. Dit maakt het extra bijzonder omdat je alles van het land ziet. Onderweg zijn onwijs mooie plekken waardoor je eigenlijk nooit aan een stuk door zult rijden omdat er iedere keer weer mooie plekken zijn om te stoppen en foto's te maken.
Naast het kamperen hebben we veel genoten van de natuur tijdens verschillende hikes. We zijn in Wanaka om 04.00u opgestaan om de zonsopgang te kunnen zijn vanaf de top de van de berg. Dit was voor ons toch wel een van de hoogtepunten!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Super lieve mensen
  • Rustig op de wegen
  • Voor ieder wat wils qua activiteiten

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Je bent er altijd te kort want er is zoveel moois te zien
Ultieme tip: Neem de tijd en rijdt niet teveel kilometers op een dag. Sla op het noordereiland de Tongariro Alpine Crossing niet over en op het zuidereiland is Roys Peak een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken door Nieuw Zeeland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Iris Meijer op 17 november 2019

Ik was 17 toen ik door Nieuw Zeeland backpackte. De Tongariro crossing, Puakai crossing en de kepler track blijven mij het meeste bij. Ik ben gek op wandelen en kan met volle overtuiging zeggen dat Nieuw-Zeeland daar perfect voor is! Het lieflijke en tropische landschap in het noorden tot de mystieke, ruige landschap op het zuider eiland. Ik heb helaas alleen maar de kepler track kunnen doen van de 5 great walks, maar wat een ervaring! Wij (mijn vriend en ik) waren te laat met hutten boeken dus hebben we samen in een 1 persoons tentje geslapen. Dat was natuurlijk niet ideaal dus zijn we daarna meteen doorgelopen tot het einde. Ze raden aan de track in 3/4 dagen te lopen, maar dat hebben wij in 2 gedaan. Ik had er graag langer over gedaan om meer in me op te kunnen nemen want wat was het gaaf! Op een gegeven moment loop je over de rug van een berg. Dat gaf zo’n adrenaline kick! Al met al is Nieuw Zeeland in mijn mening vooral geweldig omdat je op elke willekeurige plek naar buiten kan en een geweldige wandeling kunt maken.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • de open mensen
  • prachtige natuur
  • overal een mooie wandeling te maken
  • veelzijdigheid
  • westerse cultuur
  • weinig gevaar

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • onbewoonbare zuideiland
Ultieme tip: De Wanganui river canoe tocht! Geweldig en je leert meteen de maori cultuur kennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Perfecte roadtrip bestemming (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Jamie Gonggrijp op 17 november 2019

Ik zou nieuw zeeland aan iedereen aanraden. Wij zijn er zelf voor twee maanden geweest en hebben beide eilanden gezien. Het was in een woord perfect! Neem echt de tijd voor dit land zodat je je niet hoeft te haasten want dat is zo zonde. Met minder tijd zou ik er persoonlijk voor kiezen om een bepaald deel/eiland te bekijken.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Fijne mensen
  • mooie natuur
  • voor iedereen is er iets

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Zoveel te zien
Ultieme tip: Neem voldoende tijd en haast niet. Er zijn zoveel mooie plekken en je kunt nooit alles zien. Daarom kun je je beter richten op een bepaald deel zodat je dat goed kunt bekijken.
Aangeraden voor: Avonturiers

Inspirerend (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Theo Anja Stoel op 17 november 2019

Dit was de mooiste reis die we ooit gemaakt hebben. Een geweldig land die iedereen bezocht moet hebben. Met een overweldigend mooi landschap en een liefelijke, inspirerende en vriendelijke bevolking. Wij hebben de reis gemaakt met een gehuurde camper, en het was de reis van ons leven. Overweldigde natuur, van mooie dalen naar de besneeuwde toppen van de bergen met mooie gletsjers.

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Schoon
  • Liefelijk
  • vriendelijke bevolking
  • betaalbaar

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen
Ultieme tip: Huur een camper en bezoek de mooiste plaatsen. De locaties zijn erg schoon en liggen op mooie plekjes in Nieuw Zeeland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Abraham zien in Nieuw-Zeeland (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Theo Padding op 17 november 2019

Voor mijn 50e verjaardag zijn mijn vrouw en ik 2 maanden naar Nieuw-Zeeland geweest. Omdat ik in december 2013 50 ben geworden heb ik daar mijn verjaardag, de kerst (tijdens de Milford Track) en oud en nieuw (in Dunedin). In 1999 waren we al een keer in Nieuw-Zeeland geweest en dat had toen een grote indruk op ons gemaakt, zo mooi vonden we het toen. De laatste jaren wandelen we veel en mijn wens was om twee van de mooiste wandelingen te doen. Een op het Noorder-eiland en een op het Zuider-eiland. Keuze was gevallen op de Lake Waikeramoana Track en de Milford Track. We hebben erg genoten van deze wandelingen. De natuur is daar zo mooi.
Naast deze wandelingen hebben we vele andere activiteiten gedaan. Wat nog steeds bijzonder is, is het zwemmen met dolfijnen in Kaikoura. Dit hebben we al eerder gedaan, maar blijft bijzonder. Absolute aanrader! Op mijn verjaardag zijn we ook naar de yellow-eyed pinguins gegaan, nota bene om half 5 in de ochtend. Helaas was het mistig, maar we hebben er veel gezien (en ook nog een zeeleeuw). Absoluut hoogtepunt van onze reis was het zweefvliegen in Omarama. In 3 ½ uur vlieg je naar Mount Cook en je hebt een geweldig uitzicht over het gebergte en de meren en rivieren.
Kortom, deze reis zullen we nooit meer vergeten.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • De natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niet goedkoop
Ultieme tip: Zweefvliegen in Omarama. Dit was het absolute hoogtepunt tijdens onze reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door New Zealand (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Aline van den Heuvel op 17 november 2019

Absoluut een prachtig land! Zuid en noord eiland beide zeer de moeite waard. Zeer uiteen lopende prachtige natuur, landschap en wildlife. Maori cultuur en vriendelijke mensen. Te veel om op te noemen. Wil terug!!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • best een eind vliegen
Ultieme tip: Ga eten in restaurant Down Thyme in Waihi. Daar beleef je naast het heerlijke eten de Nieuw Zeelandse gastvrijheid
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magische plek (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Roy Meinen op 16 november 2019

Heerlijk land waar je lekker tot rust kan komen. Nieuw Zeeland is van alle markten thuis ga op avontuur of geniet van alle in rust in de natuur. Mooi landschap en veel mooie en magische plekken. Er is voor iedereen iets. Kamperen, hostels of in luxe hotels verblijven het is er allemaal.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rust
  • landschap
  • avontuur
  • magische

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
  • wisselvallig weer
  • drukte in bepaalde seizoenen
Ultieme tip: Kijk goed in welke tijd je gaat. Kan erg druk zijn. In onze periode had de Chinese bevolking hun vakantie periode. Hierdoor waren veel hotels/hostels volgeboekt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een mooie reis door het Noorder Eiland van Nieuw Zeeland. (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Gerrit van Pommeren op 16 november 2019

Wij hadden onze Cruise vanaf Australie naar Nieuw Zeeland afgerond en hebben er voor gekozen om een auto te huren en zelfstandig over het Noordereiland te rijden en de meest interessante gebieden te bezoeken.
Wij bezochten het Noorden van Auckland met een bezoek aan een Maorie dorp, heel interessant te vernemen hoe die geleefd hebben onder de druk van vele landen die het volk wilde verdrijven.
Verder naar het zuiden het Kiwi-land bezocht en een toer door de Kiwi plantages gemaakt, heel bijzonder om onder een Kiwi boom te staan vol met vruchten.
In de omgeving van Rotorua ligt het park Wai-O-Tapu met vele geysers in een adembenemend landschap.
Deze foto is daar genomen met een ongelofelijke kleurstelling wat je daar veel kunt zien bij de vulkanen in het landschap.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • DE rust
Ultieme tip: Een reis door het Noordereiland op eigen gelegenheid, het is goed om de hotels vooraf te reserveren omdat de 'Kiwi's' zelf ook reislustig zijn om hun eigen land te ontdekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Nieuw Zeeland (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Mieke Schutten op 25 september 2019

Geweldig mooi land. Om het echte nieuw zeeland te ervaren, maak een rondreis. Blijf wat langer daar waar het geweldig is. Neem de tijd om al het moois in je op te nemen en te ervaren. Ga naar Kaikoura. Abel Tasman is prachtig. Vervolgens via de indrukwekkende Buller George naar Punakaiki. Dan naar de geweldige Fox en Frans Jozef gletsjers. Via de prachtige Haas pass en de Blue Pools naar relaxt en prachtig Wanaka. Hiken is een must. Een relatief makkelijke route is de Hooker Valley track bij Mount Aoraki. Vergeet niet savonds naar boven te kijken. De sterrenhemel is indrukwekkend! Vooral bij Lake Tekapo. Enjoy geweldig Nieuw Zeeland!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Bezoek een rugbywedstrijd bij voorkeur van de All Blacks. Kaikoura is prachtig en eet bij DE fishfoodkraam.Bezoek Abel Tasman. Ga met de heli naar de gletsjers. En Wanaka!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur en super vriendelijke mensen. (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Viviane Van Sande op 12 juli 2019

Wij zijn naar Nieuw Zeeland geweest met onze dochter van 5 jaar. We hadden heel veel schrik voor de lange vlucht omdat dit voor onze dochter de eerste verre reis was. Maar dat is allemaal heel goed meegevallen. Nadat we een paar dagen in Auckland zijn gebleven zijn we vertrokken met onze rondreis en hebben zowel het Noorder als het Zuidereiland gedaan. Ik raad gezinnen met kinderen aan om telkens een paar dagen op een bestemming te blijven zodat je tijd hebt om te genieten met de kinderen. Nieuw Zeeland is ideaal om met kinderen rond te reizen, het is er heel kind vriendelijk en onderweg in elk dorpje is er wel een speeltuin. Als we onderweg waren stopten we ook regelmatig aan een speeltuin zodat onze dochter is even goed kon spelen. We hebben echt genoten van de prachtige natuur en we willen zeker nog een keer terug.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Veilig
  • goed onderhouden wegen
  • vriendelijke locals
  • prachtige natuur
  • kindvriendelijk
  • afwisselende landschappen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
  • lange vlucht
Ultieme tip: Zorg dat je voldoende tijd hebt om van al het moois te genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi. (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Annelies Jagers op 01 mei 2019

In 4 weken hebben we eerst het Zuidereiland en vervolgens het Noordereiland bezocht. Bijna alles was adembenemend mooi. Op het Zuidereiland sprong voor ons de Tasmangletsjer en het Abel Tasmanpark er boven uit. Maar ook Milford Sound, Kaikoura ( spotten van walvissen) en gewoon het ontdekken van het Zuidereiland waren geweldig! Op het Noordereiland waren het Thermal Wonderland, vlakbij Rotorua, en White Island echt supermooi! Maar ook de Coromandel en Bay of Islands waren prachtig. We hebben lang niet alles kunnen zien, maar 1 ding is zeker, Nieuw-Zeeland is echt ongelooflijk mooi! En de inwoners zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Supervriendelijke locals
  • gastvrij
  • goed betaalbaar
Ultieme tip: De tijd nemen om ervan te genieten. 4 Weken is veel te kort. Om op een rustig tempo van alles te kunnen genieten, moet je zeker 3 a 4 maanden de tijd nemen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maori village Tamaki Brothers Rotorua (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door sieds van der Harst op 28 februari 2019

De Coromandel , Rotorua en de Tongariro Crossing zijn enkele bezienswaardigheden. Maar uiteindelijk is heel New Zealand meer dan de moeite waard om naar toe af te reizen. Ook de kauri Coast is een aanrader ( Tane Mahute ) de dikste boom van NZ met een omtrek van meer dan 19 meter. Tip : ga eerst graven op het internet. Bereid je goed voor en probeer niet alles in een vakantie te zien. Ga net als wij na 10 jaar weer.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • temperatuur
  • Natuur
  • Vriendlijke mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Voor mij persoonlijk geen.
  • Het is jammer genoeg zo`n eind hier vandaan
Ultieme tip: Het algemene plaatje, want je ziet je ogen uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New Zealand (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door sieds van der Harst op 03 februari 2019

Maak een reisplan en huur een camper. Word lid van Top 10 Holliday Parks (dit kan online in NL). Zo ben je altijd verzekerd van een plekje op een camping. Neem de tijd om dingen te bezien en probeer niet zoveel mogelijk in je vakantie te drukken. Ga gewoon na een paar jaar nog een keer. Deden wij ook en zijn van plan om in 2021 weer te gaan.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • vriendelijk
  • , mooi weer

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Rotorua. Veel te doen in de omgeving. Coromandel. Hot water beach en de Karangahake Gorge Walk. Verder is het gewoon de moeite waard om het landschap te bewonderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vogelvrij (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Frits HoogAntink op 10 januari 2019

Als je Nieuw- Zeeland gaat ontdekken, doe dat dan op eigen gelegenheid d.w.z. ga dat doen met eigen vervoer. Je kan je route zelf bepalen, en afhankelijk van de duur van je verblijf prioriteiten stellen. Wij hebben veel moois gezien met een camper. Goed verzorgde campings, met meestal speciale camperplaatsen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Ruimte
  • natuurschoon
  • wandelmogelijkheden

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • moeilijk te vinden liquor shop
  • moeilijk te vinden verkoopunt rookwaar
Ultieme tip: Rust eerst goed uit bij aankomst in Nieuw -Zeeland, voordat je gaat rijden. Zou vanwege het tijdsverschil 24 uur rust nemen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een ontmoeting.... (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Margreet Wieringa op 02 januari 2019

Wow hoe vaak kan een mens overdonderd zijn over de welkom van mensen die je voor het eerst zien en ze sluiten je in hun hart met hun warmte en hun vriendelijkheid. De maori's hebben altijd een bijzonder aantrekkingskracht op mij gehad maar mijn ervaringen met hun te delen in hun familie, delen in hun cultuur dat is bijzonder. De gehele marae had dus een behoorlijke oppervlakte en dan neemt Trish een maori vrouw die getrouwd is met een ausie en nu sinds 4 jaar weer woont in Picton zo'n lieverd, me mee ze verteld dingen over de marae en wat het betekend voor de mensen van haar iwi ( stam) hoe zo'n belangrijke plek hij in neemt in hun gemeenschap en wat het voor haar persoonlijk betekend en verteld dat haar moeder van 82 daar ook nog woont dan lopen we de poort van welkom binnen ze neemt een moment om mij welcome te heten en neemt me mee na de hoofdgebouw, daar komen Linda, Keely ons tegemoet met de jongste kindjes allen tussen de 2 en 4 jaar oud in hun late 4 op weg na 5 zijn ze dus groot genoeg om na de grote school te gaan tot die tijd leren ze hier over hun taal en afkomst. En dat is heel belangrijk niet veel spreken hier in het zuiden de taal nog, dus alles wat je ze nu weer kunt bij brengen nemen linda en haar vrouwen op zich om de kindjes dat te leren voor later zodat hun cultuur nooit uit zal sterven de kracht ontleend zich uit hun eigen erfgoed, wat mooi.

echt het heeft me sprakeloos gemaakt, en ik raad het iedereen aan, ontmoet de locals, stel belangstelling voor hun cultuur, laat je verbazen, ze vertellen maar wat graag over hun achtergrond, de natuur, hun levenswijze, hun zang, muziek, en je zult er echt door geraakt worden, door hun warmte en vriendelijkheid

Een tweede thuis!!!! ver van huis

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • locals
  • maoricultuur
  • natuur
  • uniek
  • overweldigend
  • veilig
  • vrij

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen toeristische dingen doen
  • van de gebane paden
  • ontdek
Ultieme tip: alles maar ga vooral daar waar de locals zijn, de natuur, het is vrijheid en avontuur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

nu InNew Zealnd (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Gerry Piekhaar op 31 december 2019

We zijn te laat met naar New Zealand gaan, einde vele vogels, natuur zoals we willen. het is er wel groen, maar er wordt nog steeds veel gekapt, geregeld, bedacht, vrije natuur moet je al bijna zoeken. Het is er gelukkig nog erg groen. Mensen zijn heel vriendelijk en gastvrij. In de bibliotheken zijn cafe's. free wifi, en vaak hele mooie tentoonstellingen.

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • gevarieerde natuur
  • bos
  • stranden
  • hyking
  • wandelpaden
  • goed georganiseerd
  • veilig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • slecht openbaar vervoer
Ultieme tip: Ga naar de plaatselijke bibliotheek! Ze beiden veel meer, vaak goede tentoonstellingen, en altijd gratis wifi
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis NZ (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Ingrid Pullen op 29 december 2018

Rond rijden in NZ verveelt geen seconde! Zoveel verschillen qua natuur, stranden, meren en bergen! Bergschoenen is een must! Wandelend kom je op de mooiste plekjes! Tip: neem genoeg eten mee en zorg dat je voldoende benzine hebt als je naar Milford Sound gaat!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige mensen
  • veel groen
  • Schoon
  • prachtige natuur
  • veel afwisseling
  • je raakt niet uitgekeken

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
Ultieme tip: Milford Sound is een plek wat gezien moet worden! Prachtige natuur! Voor gezelligheid en uitdagende activiteiten is Queenstown een aanrader!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kamperen rond het Noordereiland van Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Bob van Eck op 26 december 2018

Nieuw-Zeeland, zoals iedereen die er ooit geweest is je zal vertellen, is gewoon een van de mooiste landen ter wereld. Wij zijn alleen nog maar naar het noordereiland geweest, wat eigenlijk het minder mooie eiland is, maar zelfs dat was gewoon al fenomenaal!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Fantastische natuur
  • Fenomenale uitzichten
  • Het rauwe gevoel

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Ver weg
  • Geen budget bestemming
Ultieme tip: Raglan, dit is echt een top dorpje, fantastische golven om te surfen en een hele goede sfeer
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best trip ever (bezocht in april 2018)

Review geschreven door dylan wesselingh op 23 december 2018

Wat was dat een gave reis zeg! Mijn reis ik het voorjaar van 2018 naar Nieuw-Zeeland. Een prachtig land met een onwijs mooie en ongerepte natuur. Over beide eilanden gereden met een kamper, hierdoor gezien hoe gevarieerd dit land is. Het ene moment waan je jezelf in het platteland van de UK, en het volgende moment lijkt het alsof je midden in een fjord in Noorwegen staat. De mensen zijn onwijs aardig en behulpzaam. In de steden kan je vaak een mooi museum vinden welke nog gratis is ook (al zijn vrijwillige donaties altijd gewenst natuurlijk!) Iets wat ik wel aanraad is om voor half april daar je reis te hebben voltooid. Het weer wordt iets minder, en in sommige steden zijn een hoop winkels al dicht. Als je van natuur houdt, ga dan echt naar Nieuw-Zeeland.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • de natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • veel aziatische toeristen
Ultieme tip: De belangrijkste tips is: neem je tijd, geniet, en beleef. Het kan een dure vakantie zijn, maar laat je dat niet tegenhouden.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland: voor elk wat wils (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Elisabeth Seppen op 18 december 2018

Het is een beste vliegreis naar Nieuw-Zeeland, maar als je er eenmaal bent wil je niet meer terug. Relaxte bevolking, prachtige natuur en ongecompliceerd op reis. Of je nu wilt backpacken of juist alle luxe zoekt: Nieuw-Zeeland heeft het. Van hostel en kamperen tot privé lodges.

Nieuw-Zeeland is het land van de maori's, rugby, wijn, prachtige natuur en adrenaline. Walvissen spotten doe je in Kaikoura op het Zuider Eiland. Naar Queenstown ga je voor het bungeejumpen en een skydive. Ook het Abel Tasman National Park is een bezoek waard. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar een verlaten strand met een watertaxi!
Wil je liever wat meer cultuur? Dan is het Noorder Eiland de place to be. De Maori cultuur is volop te vinden in bijvoorbeeld Rotorua en Wellington (Tip: Te Papa museum). En als je de kans hebt: bezoek dan eens een rugby wedstrijd van de All Blacks!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Voor elk wat wils
  • Afstanden zijn goed te overbruggen
  • prachtige natuur
  • adrenaline sporten
  • te combineren met Australie

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lange reis om er te komen
  • jetlag
Ultieme tip: Nieuw-Zeeland is erg goed te bereizen met een camper. Mijn advies: Begin je reis in Auckland en vlieg terug vanaf Christchurch, dan hoef je niet helemaal terug naar het startpunt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Feel the freedom of nature (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Anouk Cock op 16 december 2018

Nieuw-Zeeland is een prachtig land als je avontuurlijk ingesteld bent en dol bent op mooie natuur. Reizen met een camper geeft je maximale vrijheid en is erg comfortabel. Heerlijk je eigen avondmaal bereiden met een goed glas lokale wijn. Absolute aanrader is het wandelen van minimaal één van de great walks om echt van al het natuurschoon te genieten.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • Heerlijke wijn
  • Outdoor minded

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Prijzig
  • Ver vliegen
Ultieme tip: Bezoek Banks Peninsula, voor mooie wandelingen, avontuur op het water en een gezellig havenstadje Akaroa. Vermijd het land met Chinees Nieuwjaar.
Aangeraden voor: Stellen

Geen woorden voor.... (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Birgit Wempe op 15 december 2018

Wat een prachtig land. Iedere hoek die je omgaat is weer nieuw en mooi, prachtige bossen, stranden, eilanden, campings!
Wij zijn alleen op het Noordereiland geweest en we hebben een diversiteit aan landschappen gezien.
De rust van het Northland, het toeristische in Taupo en Rotorua, de stranden aan de oostkust. Alles even mooi en prachtig.
We hebben met een camper rondgereden en de campings waar we gestaan hebben waren allemaal goed verzorgd en mega schoon. Ik was altijd al een camperfan, maar in dit land is het helemaal fantastisch!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • de rust

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Redelijk prijzig
Ultieme tip: Reis met een camper! Je komt op mooie plekken, je slaapt op prachtige plekken en bent zo vrij als een vogeltje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

7 weken rondtrekken in Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Marjan De Roo op 09 december 2018

Nieuw-Zeeland is te groots voor een kort review. Je moet het ervaren. Een aantal kernwoorden zijn:
Enorm vriendelijke, behulpzame mensen; een waanzinnig mooie natuur. Een ervaring om nooit te vergeten. Het maakt niet uit of je rondreist met een camper, auto of backpackt; je voelt je er veilig alsof je thuis bent.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Iedereen is erg relaxed.

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Nieuw-Zeeland is niet goedkoop.
Ultieme tip: Reis met STRAY. Een bus organisatie die je het land laat zien. Hop-on-hop-of bussen die een route over beide eilanden rijden. wij waren als 60= meer dan welkom.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw Zeeland, een land zó mooi! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jacqueline Ermens op 07 december 2018

Heel afwisselend met de stranden, bergen, gletsjers en regenwouden. Soms zo bizar dat je na twee dagen verder reist terwijl je jezelf op dat moment in het paradijs waant. Ik ging voor de natuur heb niet zoveel met de steden en hun gebouwen. Terrasjes zijn daar ook minimaal. Vooral in het buitengebied zie je ze nauwelijks. Gewoon heerlijk met de camper langs prachtige stranden rijden en stoppen wanneer jij zin hebt in een bakkie.
Cape Palliser is een mooie kustlijn met honderden zeehonden. Bij Kaikoura kun je zelfs met zeehonden zwemmen maar nog gaver met dolfijnen.
Ook voor de vogelliefhebbers zijn er prachtige tochten. Muriwai heeft achter de camping een Jan van Genten kolonie. Leuker om deze tocht met de platte kar te maken bij Hasting.
Bij Dunedin is een Royal Albatros kolonie en Ulva Island is een must als je vogels wilt spotten. En wat denk je van een witte reiger kolonie in Whataroa? Eerst een tocht met de jetboat om er te komen en dan die witte reigers met jong in de bomen te zien zitten, geweldig.
Stranden in allerlei variaties. Witte, zwarte, roze en bij Hot Water Beach in de Coromandel schep je bij eb je eigen hot pool. En als je dan toch in de Coromandel bent is Cathedral Cove een bezienswaardigheid. Vlakbij is er ook een small spoor. “Driving Creek Railway”.

Piha beach, Curio Bay, Castle Point, Hokitika, Kinloch en Spirits Bay zijn de meest favoriete stranden van mij. Andere plekken waar ik meerdere keren ben geweest zijn Mt. Cook, Fox Glacier en de Franz Josef Glacier. Heerlijk gewandeld maar het zijn tochten waar je een beetje achter de kudde aanloopt. Abel Tasman Park is ook zeker een aanrader en Arthurs Pass waar je heerlijk doorheen kunt rijden met af en toe een stop om de Kea vogel te zien.
Nieuw Zeeland een prachtig land, meer dan 18.000 km hier vandaan. Een land met vele mogelijkheden, en waar je welkom bent.
Groetjes Jacqueline Ermens

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • veilig gevoel
  • geen enge beesten
  • natuur
  • aardige mensen
  • netheid
Ultieme tip: Cape Palliser, weinig toeristen en een prachtige ruwe kustlijn met honderden zeehonden. Ga de uitdaging aan om de 572 trapjes te beklimmen van de vuurtoren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bezoek Te Papa museum en camperplaats (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Anita Kip op 04 december 2018

Een bezoek aan Te Papa nationaal museum te Wellington is een must bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Reis je met de camper dan kun je op de parkeerplaats van het museum, uiteraard tegen parkeerkosten- een nacht overnachten.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Super vriendelijke mensen en een prachtige natuur. Het biedt je bergen
  • zee
  • stoom
  • geysers
  • vulkanen gletsjers
  • en wild in zee :-)

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen minpunten
Ultieme tip: Als de eerste parkeerplaats vol is, even door rijden omdat er nog een 2e kleinere parkeerplaats achter ligt. Tevens kun je zo de boot voor het Zuidereiland mooi op tijd aan rijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken reizen in nieuw zeeland (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Annita Poorthuis op 30 november 2018

Heel veel mooie plekken, zoveel om te zien. Vliegtijd is betrekkelijk als je ziet wat voor geweldige ervaring. Mijn tip is om op een eiland te blijven als je voor 3-4 weken gaat. Auto is het handigst om zelf te bepalen welke highlights je wilt zien.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtig natuur
  • vriendelijke mensen
  • kiwi-dip

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • treinvervoer is minder
Ultieme tip: Super tip!!! Sterren kijken vanuit een hotpool bij lake tekapo. Bijzonder!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi land! (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Saskia Logeman op 29 november 2018

1 van mijn mooiste reizen die ik gemaakt heb. Super mooi om te hiken, cultuur te happen, te kamperen maar vooral te genieten van het mooie landschap, de mensen, de natuur en alles wat het land te bieden heeft! I’m in love

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • hiken
  • locals
  • bergen
  • meren
  • cultuur
  • kamperen
Ultieme tip: Bezoek zoveel mogelijk plekken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat was het gaaf! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Mirjam Kraan op 28 november 2018

Wij waren er half oktober/half november 2018. Wat was het gaaf. Eerst het Noordereiland. Pahia, met de boot dolfijnen spotten en langs de "Hole in the Rock", Coromandel met zijn hotwaterbeach. En Roturua, naar de "Lady Knox Geyser, de kolkende modderpoelen, kraters en waar het ruikt naar zwavel.
Het Zuidereiland, Met het uitgestrekte "Abel Tasman", de Gletsjers bij o.a. Fox Glacier, Lake Matheson, Wanaka, het geweldige Dunedin met zijn Albatrossen, pinguins en zeehonden bij het schiereiland Otago. En niet te vergeten het indrukwekkende Christchurch.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooie natuur
  • goede wegen
  • vriendelijke mensen.
Ultieme tip: Zorg dat u op tijd bent voor de boor naar Ford Milfordsound. Wij kwamen te laat. De reis naar Te Anau, voor 1 nacht, gaf niet de gelegenheid er heen te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers