Zuidereiland
9,2
9,4 Algemene ervaring
9,4 Beziens­waardigheden
9,5 Locals
9,8 Natuur
8,5 Interessant
8,8 Stranden

Zuidereiland

door Lesley Tapessur

Achthonderd kilometer aan uitgestrekte zanderige kustlijnen, stille warme baaien, spectaculaire besneeuwde bergtoppen, koude helderblauwe gletsjers, stinkende borrelende bronnen, diepe donkere meren en schemerige groene bossen. Het Zuidereiland is overweldigend mooi.

Het Abel Tasman National Park bestaat uit zachte gouden stranden en helderblauwe baaien waar je dolfijnen en zeehonden spot. Maak een tocht langs Milford Sound in het Fiordland National Park en vaar langs de mooiste panorama's van Nieuw-Zeeland. Of beklim Mount Cook en geniet van het uitzicht op bevroren rivieren en ongerepte natuur. Op het Zuidereiland ligt achter ieder dal en op elke heuvel een nieuw avontuur.

De leukste steden van het Zuidereiland

Hoewel het Zuidereiland groter is dan zijn noordelijke buur, telt deze landmassa slechts één miljoen inwoners. Bijna de helft van de zuidelijke kiwi's woont in Christchurch, de grootste stad van het Zuidereiland. Maak kennis met de vriendelijke kiwi's in een van de gezelligste steden van het Zuidereiland.

Andere leuke steden op het Zuidereiland zijn Dunedin, de mooiste stad van Nieuw-Zeeland. Nelson, waar je echte Hollandse kaas koopt in de Amsterdam Cheese Shop. En Queenstown met op de achtergrond de witte toppen van de uitgestrekte Remarkables.

Adembenemende natuur op het Zuidereiland

Het hoogtepunt van een bezoek aan Nieuw-Zeeland is de natuur op het Zuidereiland. Kaikoura staat bekend als dé plek voor een ontmoeting met walvissen, orka's en dolfijnen. Of ga op zoek naar de beroemde kiwi en verschillende andere beschermde vogels op Stewart Island.

Tijdens een reis op het Zuidereiland, mogen natuurliefhebbers de Franz Josef Glacier niet overslaan. Vlieg met een helikopter naar boven en klim daarna onder begeleiding van een gids over ijsmuren en bevroren hellingen. Begin jouw avontuur en ontdek de ongerepte natuur op het Zuidereiland.

Wat is er te doen: activiteiten op het Zuidereiland

Er zijn ontzettend veel activiteiten op het Zuidereiland te doen. Maak een meerdaagse trektocht door de onaangetaste natuur en volg de Milford Track, Te Araroa of een van de vele andere wandelroutes.

Of je nou met de auto over de Otago Peninsula rijd, op je ski's van Mount Dobson af zoeft of door de turkooizen baaien van Kaiteriteri heen kayakt. De activiteiten op het Zuidereiland zijn onvergetelijk.

Like deze pagina

Reizen Zuidereiland

Meer Zuidereiland

Reviews Zuidereiland

Drie hoera'tjes voor het Zuidereiland (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Lisanne Vd korput op 30 mei 2017

Je boekt je reis naar Nieuw-Zeeland, maar hoe moet je je tijd verdelen over noord en zuid? Een ding kan ik je vast verklappen, het Zuidereiland is the place to be.
1. Het Zuidereiland is veel rijker in verschillende natuur en wereldwonderen. Van prachtige stranden tot Mount Cook, van gletsjes tot fjorden, en grootste meren tot zelfs pancake rocks. Zo veel verschillende dingen te zien, vervelen doe je er niet
2. In Nieuw-Zeeland moet je het van de dieren, van de zeedieren hebben. Walvissen, orka's, dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen zijn allen het best te spotten op het Zuidereiland
3. Het Zuidereiland is het beste eiland om te reizen per campervan. Je bent vrij in gaan en staan en kunt elke dag weer op een nieuwe plek te lunchen met prachtig uitzicht. Er zijn meer free campsites, wat buiten dat dit geen kosten heeft ook enkel al aan te raden is door de locaties. Wie wil nou niet slapen op het strand met een wijntje in je hand de zonsondergang zien. Of een frisse ochtendduik in een gigantisch blauw meer? De campervan is zeker niet voor enkel backpackers en kan zo luxe zijn als je zelf wilt.
Kortom besteed niet teveel tijd vaan het Noordereiland (met name Auckland) en kom zo snel mogelijk de pareltjes van het zuiden zien!

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

 • ongerepte natuur
 • variatie
 • vriedelijkheid

Minpunten Zuidereiland

 • weinig contact met locals
Ultieme tip: To do:akaroa!Slaap op een boerderij in een hutje met glazen dak onder de sterren en wordt wakker tussen de schapen.Stap de volgende dag in een kano om met hectordolfijnen te varen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

One blast of an experience! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Lianne Meijer op 24 mei 2017

We hebben als huwelijksreis een maand lang door Nieuw-Zeeland mogen reizen. Wat een fantastisch land met een heel gevarieerd natuurschoon. Plekken waar je ademloos en in stille verwondering van prachtige uitzichten, beekjes, watervallen of ruige kustlijnen kunt genieten. Als hiker en sportieveling kun je je hart hier ophalen. Goed georganiseerde routes en activiteiten. De department of concervation heeft alles uitstekend geregeld voor zowel de natuurliefhebber als de natuur zelf. Daarnaast zijn de campings uitstekend! De foto is gemaakt op de route naar de zuidkust van het Zuidereiland. Ik ben blij dat we langs de gehele zuidkust gereden hebben, een bijzondere sfeer! Absoluut de moeite waard!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

 • aardige locals

Minpunten Zuidereiland

 • op bepaalde routes veel toeisten (millford)
Ultieme tip: Sla Nugget Point, een bijzondere plek met bijzondere sfeer. De zuidkustroute is prachtig. Kayaktocht in de fjorden van Doubtfull sound is rustig (boeken bij go orange travel).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Relaxt en afwisselend (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Susanne Scholtissen-Brekelmans op 15 mei 2017

Genoten van onze roadtrip van dik vier weken. Nog nooit zo'n afwisselend landschap mogen ervaren. Relaxte en gezellige locals, maar ook andere reisgenoten. Bijna vier weken geen stoplicht gezien, rust, ruimte.

Enkele tips:
- Mooie autoroute: port Underwood Road (let op: onverhard). Super mooie route! Slingerende weg met mooie uitzichten, waar je bijna alleen maar locals tegen komt.
- Leuke stad/plaats: Nelson. Zeker niet overslaan.
- Gletsjers: cliché, maar maak een wandeling de gletsjer op!
- Hostel lemon tree lodge in kaikoura. Slaap sowieso in een paar hostels, leuk om met andere reizigers ervaringen uit te wisselen.
- Slaap bij een boer!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

 • Aardige locals
 • veilig gevoel / omgeving
 • rust

Minpunten Zuidereiland

 • Vliegafstand
Ultieme tip: Het YazaCafé Bar & Venue in Nelson is erg leuk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Europa op één eiland: het Zuidereiland (bezocht in februari 2002)

Review geschreven door Anna OpdeDijk op 15 mei 2017

Ik viel van verbazing van het een in het andere. Europa in het klein, te weten: Sneeuw op Franz Joseph waar je tevens een helikoptervlucht kunt maken, Millford Sound een boottocht langs gletsjers, de wijnvelden, Queenstown met vele sportuitdagingen, walvissen spotten in Kaikourka en lest best Abel Tasmanpark waar je je waant op een bounty eiland met witte stranden en helder blauw water!

Ultieme tip: Abel Tasmanpark, blijf daar een paar dagen, schitterend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lucky us: reizen op een zonovergoten dag in Fiordland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door John Hagen op 12 mei 2017

Als je van overweldigende natuur houdt, sportief bent aangelegd en busreizen leuk vindt, ga dan naar het Zuidereiland. Honderden kreken, duizenden schapen en prachtige vergezichten zullen je beloning vormen. Je kunt hier chillen of spannende dingen doen, zoals een skydive of een bungeejump.

Pluspunten Zuidereiland

 • Dun bevolkt
 • , prachtige natuurwandelingen maken

Minpunten Zuidereiland

 • Ruig klimaat
 • bosbranden
Ultieme tip: De Zuideilanders zijn erg relaxed. Heb je even iets minder te besteden, probeer dan eens te liften! Goede kans dat je nog eerder weg bent dan de bus.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Abel Tasman park wandeling (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Dorinda Koster op 11 mei 2017

Hele mooie wandeling gemaakt. 'S morgens in Nelson op de boot gestapt voor een tocht langs het Abel Tasman park. Dan vaar je terug tot het strand wat je hebt aangegeven. Dan wandel je door het park tot het afgesproken strand waar je dan weer opgepikt wordt. Dit jaar hoop ik er weer heen te gaan, maar dan voor een wandeling van een paar dagen. Echt super gaaf.

Ultieme tip: Biertje drinken bij spring and furn in Nelson.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Om stil van te worden... (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Leonie Broere op 10 mei 2017

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is op afstand de mooiste reisbestemming die ik ooit gehad heb. De natuur is adembenemend mooi en zeer afwisselend. De ene dag sta je op een bounty strand of ruige rotskusten, de volgende dag loop je bij een Gletsjer in de bergen. Naast de Sounds in Fiordland waren de Catlins, Mount Cook en Ulva Island onvergetelijk mooie ervaringen. De Catlins zijn heel groen en je kunt er prachtige wandelingen maken naar verschillende watervallen. Onderweg zie en hoor je veel verschillende vogels. En als je een vogelliefhebber bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Ulva Island. Ulva Island is roofdier-vrij gemaakt en zit vol met nieuwsgierige, mooie en leuke vogels. Ze zijn niet bang voor mensen, dus je kunt ze van dichtbij bewonderen. Mount Cook leent zich ook erg goed voor mooie wandelingen, maar eigenlijk is het hele eiland ingesteld op de wandelaar. Overal waar je komt zijn wandelingen uitgezet en kun je genieten van de prachtige natuur. Daarnaast is het eiland ingesteld op backpakkers en kampeerders. Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden voor een goede prijs of zelfs gratis als je zelfvoorzienend bent. Oftewel...een reisbestemming bij uitstek voor avonturiers en natuurliefhebbers.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
6 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

 • Je kunt op veel locatie vrij goedkoop camperen
 • Campings zijn goed onderhouden
 • Het eiland in ingesteld op wandelaar en trakkers

Minpunten Zuidereiland

 • De dagelijkse boodschappen zijn vrij prijzig
 • Het is geen heel goed georganiseerd land waardoor je soms onnodig lang moet wachten
Ultieme tip: Wanaka aan Lake Wanaka. Erg knus, gezellig en relaxed stadje. Een aangename verrassing en naar mijn mening leuker dan het toeristische Queenstown.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fiordland Fjorden zo ver van Europa (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Sonja Tierates op 10 mei 2017

Nieuw-Zeeland is een Europa in het klein waar alles te vinden is. Stranden, geothermische gebieden, grotten, bergen en veel meer. Maar het waar wij het meest van onder de indruk waren, was Fiordland. Prachtige fjorden met helder water en plonzende dolfijnen. Watervallen en hoog oprijzende bergen. Genoten hebben we. De afgrijselijke 'sandflies' aldaar neem je dan op de koop toe. Probeer in Aoteaora niet alles te zien/bezoeken. Blijf rustig een weekje op één plek en neem overal de tijd voor. Je gaat dan een vakantie tegemoet die in je top drie van bestemmingen komt te staan.

Pluspunten Zuidereiland

 • zonnig in oosten
 • veel natuur

Minpunten Zuidereiland

 • veel regen in westen
 • NZ=zeer prijzig
Ultieme tip: The nest at Hurunui Jacks, Hokitika. Alsof je midden in het bos slaapt
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Zuidereiland Nieuw Zeeland (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Anja Hoogland op 09 mei 2017

Wij vonden het Zuidereiland van Nieuw Zeeland zo mooi, vriendelijk en het ontdekken waard, dat we in 2018 teruggaan. Om weer te genieten van alle mooie plekken en gastvrijheid. Rondreizen in een Campercar, geregeld door Travel Essence, is voor ons de mooiste manier van rondtrekken op dit bijzondere deel van de wereld!

Pluspunten Zuidereiland

 • Afstanden zijn goed te overzien
 • heeel veeel verschillende landschappen
 • je kijkt je ogen uit!!

Minpunten Zuidereiland

 • Ik kan geen minpunten bedenken
Ultieme tip: Huur een campercar. De beste manier om het Zuidereiland te verkennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige herinneringen gemaakt in Nieuw-Zeeland (bezocht in december 2006)

Review geschreven door Shirley Martin op 08 mei 2017

Een geweldige ervaring! Heel veel mooie herinneringen gemaakt waar ik nog regelmatig met veel plezier aan terugdenk. De natuur is prachtig! Ik zou je wel aanraden om eerst naar het Noordereiland te gaan en daarna naar het Zuidereiland, dat is nog mooier!

Ultieme tip: Met de boot van het Noordereiland naar het Zuidereiland varen. Raften op de Shotover nabij Queenstown was ook mega. En als afsluiter een vergburger eten in Queenstown. .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het prachtige Zuidereiland van Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Sharina Vendrik op 08 mei 2017

Een droom voor mij. Een eiland waar ik zou kunnen wonen. Mooiste plekken vond ik: varen door de Milford Sound, klimmen langs het pad bij de Foxgletsjer, met een helikopter landen op de Franz Jozef gletsjer, hiken bij Mount Cook en Lake Wanaka.

Pluspunten Zuidereiland

 • iee

Minpunten Zuidereiland

 • iee
Ultieme tip: Uit een vliegtuig springen boven de Franz Jozef Gletsjer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi land (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Ketje Blokkie op 07 mei 2017

Al meerdere malen op Zuidereiland geweest, kom daar tijd te kort. . De prachtige natuur en de oorverdovende stiltes. Genieten! Wil nu nog heel graag de Milford Sound lopen, staat hoog op mijn lijstje. De mooie wandeltracks, de stille meren, de uitzichten, om stil van te worden .

Pluspunten Zuidereiland

 • fijne mensen
Ultieme tip: Huur een camper; ultieme vrijheid in dit prachtige land
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Betoverende ochtendmist Lake te Anau (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Wim Wit op 07 mei 2017

Op een stralende zomerdag met een koude start rijden we van Lake te Anau via Mirror Lakes naar de
Milford Sounds. Aan het eind van de onze rondreis van noord naar zuid en van oost naar west wordt dit
land steeds mooier en indrukwekkender.

Pluspunten Zuidereiland

 • gro
Ultieme tip: Laat je horloge in je bagagae en neem de tijd!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland (bezocht in oktober 2007)

Review geschreven door pascal van dijk op 07 mei 2017

Mooiste stukje van de aarde dat ik gezien heb. Prachtige fjorden, albatrossen, walvissen, gletsjers op zeeniveau, woeste bergen, schitterende meren, vriendelijke mensen... de onnavolgbare kiwi. Alles even te mooi. All seasons in een dag. Alles wat je ooit gelezen hebt over Nieuw-Zeeland is waar. Het land van de All Blacks is het meest speciale land ter wereld. Waarschijnlijk maar gelukkig dat het zo ver is. Toch zou iedereen deze ervaring moeten kunnen meemaken.

Ultieme tip: Milford en Doubtful Sound. De reis vanaf Te Anau is prachtig. Zelfs bij slecht weer onvergetelijk. Ook pancake rocks, walvissen bij Kaikoura, Christchurch, alles is moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijke reis naar Nieuw-Zeeland (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Laurence Rutte op 19 februari 2017

Van de twee eilanden is het Zuidereiland toch wel de mooiste. Heel veel wisselende en geweldige landschappen. De uitzichten die je op sommige punten hebt zijn fantastisch! Bijzonder dat er zoveel verschillende aspecten van de natuur op 1 eiland te vinden zijn. De mensen zijn er erg vriendelijk en je voelt je er welkom! Hou wel rekening met de reistijd en het weer. Het weer kan soms erg veranderlijk zijn waardoor activiteiten verplaatst of geannuleerd worden. Wanneer je met een te strak reisschema zit kan dit voor teleurstellingen zorgen dus wanneer je de mogelijkheid hebt, trek zoveel mogelijk tijd uit voor een reis hier naartoe.
De hoogtepunten zijn toch wel het Abel Tasman National Park, een gletsjer wandeling (met helikopter) op één van de gletsjers, sterren kijken op Mount John in Tekapo en een coach-cruise-fly optie naar/over de Milford Sound. Neem hiervoor wel een dikke portemonnee mee en zorg voor een creditcard met voldoende saldo want dat is het meestgebruikte betaalmiddel.
Indien je de mogelijkheid hebt, reis dan met een camper want dan heb je de ultieme vrijheid om overal te stoppen en heb je altijd je slaapplaats in de buurt. De camper op tijd boeken kan schelen in de kosten maar verder hoef je buiten het hoogseizoen weinig vooraf vast te leggen.

Pluspunten Zuidereiland

 • Aardige bevolking
 • Goede wegen

Minpunten Zuidereiland

 • Veranderlijk weer
 • Dure excursies
Ultieme tip: Bereid je goed voor op de wisselende weersomstandigheden dus zorg voor genoeg laagjes en verschillende soorten kleding. Goede wandelschoenen zijn erg fijn!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Abel Tasman NP en Marahau (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Mery Kersten op 19 februari 2017

Onze laatste dag op het Zuidereiland. Geweldig mooi weer om een tour met de watertaxi te doen. Vanuit Marahau met de boot achter een tractor het water in. Eerst varen langs alle mooie baaien van het Abel Tasman NP, de ene baai nog mooier dan de andere. Op de terugweg stappen we uit op Onetahuti Bay. Vandaar maken we de prachtige wandeling naar Bark Bay. De route gaat hoog boven de Baai door het bos en heeft schitterende uitzichtpunten over de Tasman zee. Na 1,5 uur lopen zien we Bark Bay al liggen, maar omdat het inmiddels vloed is geworden moeten we de lange route naar beneden volgen. Als mooi extraatje heb je dan wel de prachtige hangbrug bij de waterval. Ruimschoots op tijd voor de pickup door de watertaxi, blijven we nog een tijdje genieten van het bijzondere goudkleurige strand van Bark Bay.
Die avond eten we bij Hooked on Marahau en zowel het eten en de bediening, als het uitzicht op de baai zijn voortreffelijk. Dit is echt genieten in Nieuw-Zeeland.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

 • rust
 • gastvrij
Ultieme tip: Hooked on Marahau, perfecte plek, fantastisch uitzicht en geweldige lamsrack.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Droomreis (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Elly Geurts op 19 februari 2017

Wat een geweldige reis hebben we gemaakt in Nieuw-Zeeland.
Van het Noordereiland naar het Zuidereiland 22 dagen rondgereden met een camper. Zoveel mooie plekjes mogen bewonderen. Wat een geweldige en verschillende natuur! Dit geeft je echt een 'wauw-gevoel'. We zouden het zo over doen!

Ultieme tip: Wat je zeker niet mag missen is Lake Tekapo waar the Church of the good shepherd staat. Bij avond/ nacht staan daar heel veel sterren aan de hemel, lijkt dan net een sprookje.

Familie bezoek en vakantie (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Dennis Verhoeks op 29 januari 2017

Nieuw zeeland is een geweldig mooi land. Wij zijn vijf weken op Zuidereiland geweest en heel veel soorten natuur gezien. Van bergen tot regenwoud enzovoort. De mensen zijn super vriendelijk en open. En een hele relaxte sfeer overal.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

 • natuur
 • openheid
 • klimaat

Minpunten Zuidereiland

 • wegen
 • aardbeving
 • lange reistijd
Ultieme tip: Queenstown ferg burger en milkshakes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familie bezoek en vakantie (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Dennis Verhoeks op 29 januari 2017

Nieuw zeeland is een geweldig mooi land. Wij zijn vijf weken op Zuidereiland geweest en we hebben heel veel soorten natuur gezien. Van bergen tot regenwoud enzovoort. De mensen zijn super vriendelijk en open. En een hele relaxte sfeer overal.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

 • vriendelijk
 • relax
 • natuur

Minpunten Zuidereiland

 • aardbeving
 • wegen
 • lange reistijd
Ultieme tip: Queenstown ferg burger en Milk Shakes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familie bezoek en vakantie (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Dennis Verhoeks op 29 januari 2017

Nieuw zeeland is een geweldig mooi land. Wij zijn 5 weken op zuider eiland geweest en heel veel soorten natuur gezien. Van bergen tot regenwoud enzovoort. De mensen zijn super vriendelijk en open. En een hele relaxte sfeer overal.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

 • open locals mensen

Minpunten Zuidereiland

 • wegen
 • aardbevingen
 • toeristen
Ultieme tip: Queenstown ferg burger de lekkerste hamburgers en Milk Shakes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors