Tijd en tijdsverschil Nieuw-Zeeland

Tijd en tijdsverschil Nieuw-Zeeland

Als je naar Nieuw-Zeeland reist, houd dan rekening met een flink tijdsverschil. Het is er, afhankelijke van de zomertijd in beide landen, tien tot twaalf uur later dan in Nederland.

Tijdens de winter- of standaardtijd is er een tijdsverschil van elf uur tussen Nieuw-Zeeland en Nederland en België. Dit komt slechts voor wanneer in geen van beide landen zomertijd geldt: tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in oktober.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Tijdens de noordelijke zomertijd (eind maart tot eind oktober) is het tijdsverschil één uur minder. Het in Nieuw-Zeeland dan dus tien uur later dan hier.

In onze winter (eind oktober tot eind maart) geldt in Nieuw-Zeeland zomertijd. Het tijdsverschil wordt dan een uur groter waardoor het tijdens deze periode in Nieuw-Zeeland twaalf uur later is dan in Nederland en België.

Door het tijdsverschil is er kans dat je last krijgt van een jetlag. Doe het voor de zekerheid de eerste dag rustig aan. Als je naar het oosten afreist, is het verschil vaak heftiger. Je reist dan tegen de tijd in en mist zo een deel van de dag. Vermoeidheid en desoriëntatie zijn voorbeelden van symptomen die optreden bij een jetlag.

Om dit te voorkomen is het het beste om voor vertrek zo min mogelijk te eten en je bij aankomst gelijk aan het dag- en nachtpatroon van je bestemming aan te passen. Ga dus pas slapen als het nacht wordt. Als je een dag rustig aan doet, zal je snel acclimatiseren en zal de jetlag meevallen.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors