Stage lopen in Nieuw-Zeeland

Stage lopen in Nieuw-Zeeland

Een stage in het buitenland is een waardevolle toevoeging aan je cv, maar ook een prachtige ervaring die je je leven lang bij zal blijven. Kies voor Nieuw-Zeeland, een land aan de andere kant van de wereld, met een indrukwekkende natuur én een gezellig studentenleven.

Waarom een stage in Nieuw-Zeeland?

Wie naar het buitenland wil om een tijdje te studeren en/of te werken aan een andere hogeschool, universiteit of in het bedrijfsleven heeft behoefte aan iets anders. En dat is precies wat Nieuw-Zeeland je biedt. De seizoenen, het landschap en de mentaliteit verschillen sterk van die in Nederland. Toch spreken ze er Engels en is de cultuur westers.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Daarnaast zijn er ook overeenkomsten met onze (arbeids)cultuur. In het bedrijfsleven spreekt men elkaar voornamelijk aan bij de voornaam en een zakenbezoek is informeel. Deze aspecten maken een periode in dit land in Oceanië onvergetelijk. Bovendien heeft Nieuw-Zeeland een aantal gezellige studentensteden waar je gemakkelijk contact legt met leeftijdsgenoten.

Een stage in het buitenland staat bovendien goed op je cv. Het laat zien dat het verkennen van nieuwe gebieden leuk vindt. Tegelijkertijd verbeter je meteen je Engels.

Naast het proeven van de Nieuw-Zeelandse cultuur in bedrijven en op universiteiten, is ook het ontdekken van de Nieuw-Zeelandse natuur een must. Watervallen, hoge bergen, walvissen en verstilde meren, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal!

Wat een buitenlandse stage je biedt

Een stage in Nieuw-Zeeland garandeert een tijd tussen de relaxte en gastvrije Nieuw-Zeelanders. De mentaliteit in het land is optimistisch, oprecht en eerlijk. Daardoor voel je je snel thuis. Een stage in Nieuw-Zeeland loop je meestal in een van de grotere studentensteden van het land, zoals Palmerston, Dunedin (de oudste studentenstad van Nieuw-Zeeland), Auckland of Wellington. Maar ook de kleinere steden als Queensland bieden genoeg vertier. Er hangt een lekker ontspannen sfeer en er zijn talloze gezellige pubs en cafés.

Zowel het werkende leven als het uitgaansleven is in Nieuw-Zeeland heel goed. Ontdek ook je avontuurlijke kant in de ruige natuur van het land! Nieuw-Zeeland is perfect voor natuurliefhebbers. Je vindt er allerlei bijzondere natuurverschijnselen en je leeft er in een extreem schone lucht die (nog) niet zo vervuild is.

Je leven tijdens een stage in Nieuw-Zeeland

Het leven in Nieuw-Zeeland voldoet aan dezelfde kwaliteitsstandaarden als het leven bij ons. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vaccinaties, onveiligheid of de kwaliteit van het drinkwater. Waar je wel aan moet denken is het feit dat Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de wereld ligt. Daardoor zijn de seizoenen precies andersom dan bij ons. De zomer valt dus met kerstmis en de lente valt in onze herfst. In Nieuw-Zeeland verschilt het weer per gebied ook nog eens sterk.

Verder is het leven in Nieuw-Zeeland wat gemoedelijker dan bij ons en de steden en universiteiten zijn wat kleinschaliger. Hier voel je je al snel thuis. De Nieuw-Zeelandse oprechte interesse in nieuwkomers en de gastvrijheid waarmee je wordt ontvangen, helpen daar zeker aan mee.

Je stage regelen

Het regelen van een buitenlandse stage lijkt soms een hele opgave, zeker als je graag naar de andere kant van de wereld wilt. Een stage in Nieuw-Zeeland begint bij het vinden van een stageplek. Bij sommige stages loop je fulltime stage, maar je kan er ook voor kiezen om naast te werken te studeren aan een van de universiteiten. Stagebureaus helpen je bij het vinden van bedrijven die stageplekken aanbieden. Zo kan Stagehuis.nl je ter plekke bijstaan (kantoren op locatie) en je helpen bij het vinden van woonruimte. Denk eraan een visum te regelen (of schakel een stagebureau in om dat voor je te doen).

Wil jij een onvergetelijke tijd beleven in het bijzondere Nieuw-Zeeland? Doe dan werkervaring op door stage te lopen aan de andere kant van de wereld!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors