Rondreis Noordereiland in twee weken

Rondreis Noordereiland in twee weken

door Willeke van Doorn

Op het Noordereiland is de natuur zó bijzonder dat het lijkt alsof je in een film bent beland waar het decor met special effects net wat mooier is gemaakt. Vulkanen, uitgebreide grottenstelsels, diepe meren, besneeuwde bergtoppen en paradijselijke eilanden vullen het kleurrijke landschap van Nieuw-Zeeland.

Stel: je hebt tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland twee weken gereserveerd voor het Noordereiland. Waar ga je dan naartoe? Wij hebben een schitterende reisroute uitgestippeld die in Auckland begint. Via verschillende natuurparken in Central North Island maak je een roadtrip van zo'n 1400 kilometer naar hoofdstad Wellington.

ZELF NAAR Noordereiland?

Bekijk alle 65 reizen naar Noordereiland

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden op het Noordereiland?

Je staat bovenop de 318 meter hoge Auckland Sky Tower. Auckland strekt zich voor je uit. Welkom op het Noordereiland! De grootste stad van Nieuw-Zeeland is de uitvalsbasis voor de Coromandel Peninsula en de Bay of Islands. Hop tussen de 144 eilandjes van deze zestien kilometer lange baai.

Vanuit Auckland reis je naar de Bay of Plenty. Onderweg kun je even stoppen bij Matamata. Dit dorp vormde het toneel voor de Lord of the Rings en Hobbit films. Matamata werd omgedoopt tot Hobbiton en is nu een populaire toeristische attractie. Je kruipt hier in kleine Hobbithuisjes en waant je even in de wereld van de populaire filmreeks.

Aan de Bay of Plenty grenst het plaatsje Opotiki waar de Highway 35 van start gaat. Deze meer dan driehonderd kilometer lange roadtrip neemt je mee langs de kust van de East Cape. Zet de auto even aan de kant bij de East Cape Lighthouse. Dit is het meest oostelijke puntje van Nieuw-Zeeland!

Hierna is het tijd om het binnenland van het Noordereiland in te trekken. Central North Island barst van de bezienswaardigheden, zowel boven als ónder de grond. Hier vind je namelijk de Waitomo Caves. Met een bootje vaar je door dit gigantische, grotendeels nog onontdekte grottenstelsel.

In Central North Island ligt ook het Tongariro National Park. Drie actieve vulkanen geven het landschap van dit natuurpark vorm. Haar borrelde modderpoelen, weelderige bossen, knalgroene meren en tientallen skipistes leveren dit park een plek op de werelderfgoedlijst van Unesco op.
Net ten noorden van het Tongariro National Park ligt het grootste meer van het land. Lake Taupo ontstond na een gigantische vulkaanuitbarsting.

Na je rondreis door de afwisselende natuur steven je af op Wellington. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland ligt in het zuiden van het Noordereiland. Twee weken geleden trapte je op de Sky Tower in Auckland je rondreis door Nieuw-Zeeland af. Vandaag eindigt je vakantie hier bij Port Nicholson waarvandaan je uitkijkt over de Cook Strait met daarachter het Zuidereiland.

Wat is de beste reistijd voor het Noordereiland?

Door haar ligging net iets dichter bij de evenaar is het op het Noordereiland warmer dan in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Het gebied ten noorden van Auckland kent zelfs een subtropisch klimaat. Omdat het vooral in de winter veel kan regenen op het Noordereiland, raden wij aan je rondreis in de zomer te plannen.

Het Noordereiland is kleiner dan het Zuidereiland en prima in twee weken te bezoeken. Veertien dagen zijn voldoende om de belangrijkste highlights te zien.

Ga voor uitgebreide informatie naar: Weer Nieuw-Zeeland.

Routebeschrijving

De meeste reizigers beginnen een tour over het Noordereiland in Auckland. Nadat je de highlights van Auckland en de omringende regio hebt gezien, verlaat je de stad via de Highway 1 waarna je de Highway 2 volgt langs de Bay of Plenty. Vervolgens neemt de State Highway 35 je mee langs de kustlijn van de East Cape.

Hierna staan de nationale parken in Central North Island op het programma. Het laatste deel van de route brengt je naar Wellington in het zuiden van het Noordereiland. Tip: Rijd je liever niet zelf? Stap dan in de trein! De Northern Explorer rijdt tussen Auckland en Wellington en stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden.

Reis je liever met een reisorganisatie? Bekijk dan hier de beste reisdeals!

Reizen Noordereiland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors