Mount Cook
Gemiddelde waardering
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Mount Cook

door Getaway Travel

Het beklimmen van Nieuw-Zeelands hoogste berg vraagt nogal wat ervaring. Wisselende weersomstandigheden, extreme kou en kans op vallende stenen zijn niet de optimale omstandigheden om te klimmen. Door de jaren heen zijn er ook mensen overleden tijdens de klimtocht. Maar ondanks alles blijft de route naar de top van Mount Cook een unieke ervaring.

Je moet in het bezit zijn van een zeer goede conditie, op een dag kun je zomaar vijftien tot twintig uur aan het klimmen zijn, en goedkoop is het zeker niet. Maar is dit altijd al je droom geweest, dan is het zeker de moeite waard! Onderweg heb je uitzicht op Mount Cook National Park en Tasman Glacier.

Like deze pagina

Reizen Mount Cook

Reviews Mount Cook

Mount Cook

Review geschreven door Ruby Oudejans op 25 mei 2016

Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Geen wonder dat het mogelijk is om hier veel (spannende) activiteiten te ondernemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om deze berg te beklimmen. Hier moet je conditie wel goed zijn, want het kan zo maar eens voorkomen dat je 15 uur achter elkaar aan het klimmen bent. Ben je net als wij niet zó avontuurlijk weggelegd? Dan kan je er ook voor kiezen om mooie wandelingen te maken door Mount Cook National Park of om gewoon te genieten van het uitzicht op deze prachtige berg.

De mooiste plaatjes van Mount Cook kan je schieten bij Lake Matheson. Dit redelijk kleine meer ligt midden in een bos en is totaal omgeven door bomen. En doordat het meer totaal geïsoleerd ligt, is het water net een spiegel. Als je geluk hebt en het weer goed is, kan je hele mooie foto's maken van de weerspiegeling van Mount Cook en Mount Tasman. Voor de beste plaatjes moet je alleen wel vroeg je bedje uit. Wij hebben mazzel, want het klaart snel op en het is zó mooi. We zien nu ook goed de omliggende met sneeuw bedekte bergen. Het is echt prachtig en je raakt niet uitgekeken.

Pluspunten Mount Cook

  • Prachtig
  • Uniek

Minpunten Mount Cook

  • Bij Lake Matheson komen er rond 9 uur bussen vol toeristen aan.
Ultieme tip: Foto's maken van de weerspiegeling van Mount Cook in Lake Matheson. Zorg wel dat je er rond een uurtje of 8 in de ochtend bent. Dan is het erg heel rustig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors