Waipara Valley Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Waipara Valley

door Getaway Travel

De Waipara Valley aan de oostkust van het Zuidereiland is een van de nieuwste wijnbouwgebieden in Nieuw-Zeeland, maar heeft door de productie van uitstekende wijnen nu al haar sporen verdiend. Je kunt hier een mooie tour doen met eigen auto of door een Clydesdale-paarden getrokken wagen. Misschien is de laatste mogelijkheid het leukste en het beste, aangezien je deze geweldige wijnen natuurlijk gaat proeven. Of je doet dit door je slokjes steeds uit te spugen.

Wijngaarden

Tijdens je rondrit kom je onder andere langs Glenmark Wines, de oudste wijngaard van de streek uit 1981 die al meerdere prijzen heeft gewonnen. Bij Waipara Springs kun je wijnproeven in een gezellige tuin en bij Mountford Vineyard doe je dit bij een schitterend landhuis met restaurant én uitzicht op de wijnvalleien.

ZELF NAAR Canterbury?

Bekijk alle 60 reizen naar Canterbury

De meest geweldige chardonnay en pinot noir proef je bij Daniel Schuster Wines en voor prijswinnende riesling- en sauvignon blanc-wijnen kun je terecht bij Fiddlers Green. Pegasus Bay is ook een aanrader, deze wijnproducent heeft al vele prijzen gewonnen. Proeven kun je in een prachtige tuin met uitzicht op het platteland. Hier bevindt zich ook een goed restaurant.

Let wel op dat je bij veel wijngaarden van tevoren moet reserveren om te kunnen proeven.

Een tour kun je boeken in Christchurch bij het Visitors Information Centre op Cathedral Square. Waipara Valley ligt 65 kilometer ten noorden van Christchurch op het Zuidereiland, aan Highway 1.

Reizen Canterbury

Meer Waipara Valley

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors