New Brighton

New Brighton

door Getaway Travel

Net buiten Christchurch ligt het onder reizigers wat minder bekende New Brighton. Dit is van oudsher een tamelijk arme buurt aan zee, maar momenteel helemaal in opkomst. New Brighton heeft een prachtige pier uit 1894, een mooi zwemstrand, een leuk winkelcentrum en is een prima plek om te relaxen en bij te komen met een lekker bakje koffie.

Sterke zeewind

De pier leent zich perfect om even rond te slenteren en uit te waaien. New Brighton Beach is over het algemeen rustig maar populair onder surfers. Er staat een sterke zeewind waardoor de golven ideaal zijn voor een goeie surf. Ook kun je er prima zwemmen.

ZELF NAAR Canterbury?

Bekijk alle 59 reizen naar Canterbury

Slingshot

Vlakbij het winkelcentrum ligt de Slingshot. Een enorme katapult die je met een snelheid van 160 kilometer per uur vijftig meter de lucht in schiet.

Ben je niet zo'n thrillseaker dan kan je ook een bezoekje aan de zeer relaxte openbare bibliotheek brengen. Die ligt aan het begin van de pier en heeft aan de oostkant een enorme glazen muur. Hier kan je neerploffen met je boek in een van de relaxte stoelen in de 'living rooms', vanwaar je een schitterend uitzicht over de zee hebt.

New Brighton ligt vijftien minuten rijden ten oosten van Christchurch.

Reizen Canterbury

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors