The Tranzalpine

The Tranzalpine

door Getaway Travel

De Tranzalpine staat hoog in het rijtje mooiste treinreizen in de hele wereld! Deze legendarische rit op het Zuidereiland voert je van Christchurch naar Greymouth - of andersom - en duurt ruim vier uur. Onderweg trekken de mooiste landschappen aan je voorbij.

Vanuit Christchurch kom je eerst langs de vruchtbare Canterbury Plains om daarna door de schitterende Waimakariri en Bealey Valleys te rijden. Onder je stroomt de Waimakariri River die is omgeven door dichtbegroeide beukenbossen.

ZELF NAAR The Tranzalpine?

Bekijk alle 1 reizen naar The Tranzalpine

Zuidelijke alpen

Via de lange Otira Tunnel ga je naar een van de mooiste gebergtes van Nieuw-Zeeland: de Southern Alps in Arthur's Pass National Park. Dit park heeft enorm veel geologische en klimatologische contrasten. Aan de oostkant zijn de vlaktes droog en begroeid met beemdgras. Hoe meer je naar het westen gaat, hoe gevarieerder de omgeving wordt. Even later rijd je door een dichtbegroeid regenwoud. Hierna volgen de prachtige valleien van Otira en de Taramakau en Grey Rivers en het mooie met forellen gevulde Lake Brunner.

De reis eindigt in Greymouth. Je kunt na een uur weer terug naar Christchurch maar natuurlijk kun je ook je reis voortzetten langs de wildernissen van de westkust.

Treinstation

Christchurch ligt aan Highway 1 aan de oostkust van het Zuidereiland. Het treinstation van Christchurch ligt wat uit het centrum aan Clarence Street, Addington, maar er gaan vanuit het centrum bussen naar het station. Greymouth ligt aan de westkust van het Zuidereiland aan Highway 6. Het treinstation ligt in het centrum van Greymouth aan de Mawhera Quay.

Reizen The Tranzalpine

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors