Lake Tekapo
8,3
8,0 Algemene ervaring
10,0 Mooi
10,0 Bereikbaarheid
5,0 Wildlife

Lake Tekapo

door Getaway Travel

Lake Tekapo is een bijzonder mooi en helder meer met een opvallende blauwe kleur. Deze wordt veroorzaakt door het zogenaamde 'rotsmeel': fijngemalen deeltjes die door de gletsjers aan de kop van het meer worden aangevoerd en in het smeltwater blijven zweven.

Vanwege de helderheid van het meer heeft de University of Canterbury er zelfs een observatorium neergezet op de top van Mount John.

Wandeling naar de top

In het meer kun je zwemmen, zeilen, kajakken, vissen. Ook kun je er hanggliden. Voor een geweldig uitzicht over het meer en de omgeving maak je een wandeling naar de top van Mount John. Deze tocht duurt ongeveer drie uur. Het plaatsje Lake Takapo is een toeristisch maar leuk dorp waar je verschillende tours voor in de omgeving kunt boeken en een aantal wandelingen kunt maken.

Church of the Good Shepherd

Bijzonder is de Church of the Good Shepherd. Hiervoor werden door pioniers uit de MacKenzie-streek stenen van de oevers van Lake Tekapo gebruikt. Vanaf het altaar heb je een fantastisch zicht op het meer met de besneeuwde Southern Alps op de achtergrond.

Zoek je een ecologische Bed & Breakfast in Lake Tekapo, kijk dan eens bij de Glacier Rock Gallery and B&B.

Lake Tekapo ligt midden op het Zuidereiland aan Highway 8. Er gaan bussen vanuit Queenstown en Christchurch langs het meer.

Like deze pagina

Reizen Lake Tekapo

Meer Lake Tekapo

Reviews Lake Tekapo

Crystal Clear (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Bob van de Scheur op 08 mei 2017

Een van de mooiste parels op het Zuidereiland: Lake Tekapo. Zo helder heb je het water nog nooit gezien! En de bergen met witte sneeuwtoppen op de achtergrond maken het postcard plaatje compleet. De meeste toeristen stoppen bij het kerkje voor die ene foto, maar heb je meer tijd, neem dan de afslag naar de free camping area voor de beste fotospot.

Pluspunten Lake Tekapo

 • gratis

Minpunten Lake Tekapo

 • veel toeristen
Ultieme tip: Breng een nacht door aan het water: free camping.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Crystal Clear (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Bob van de Scheur op 08 mei 2017

Een van de mooiste parels op het Zuidereiland: Lake Tekapo. Zulk helder heb je het water nog nooit gezien! En de bergen met witte sneeuwtoppen op de achtergrond maken het postcard plaatje compleet. De meeste toeristen stoppen bij het kerkje voor die ene foto, maar heb je meer tijd, neem dan de afslag naar de free camping area voor de beste fotospot.

8,3
8 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
5 Wildlife

Pluspunten Lake Tekapo

 • Uitzicht
 • gratis

Minpunten Lake Tekapo

 • veel toeristen
 • wind
Ultieme tip: Breng een nacht door aan het water: free camping.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een magische aanblik (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Emma Keizer op 08 mei 2017

Als u de kans hebt het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te bezoeken, mag u het magische Lake Tekapo (Mount Cook) niet missen! Dit meer is zo onvoorstelbaar mooi, dat de kleuren en contrasten gewoon nep lijken. U zou eigenlijk een paar uur moeten uittrekken bij deze prachtige bestemming onderweg naar Mount Cook, zodat u gewoon even kunt gaan zitten en in alle rust kunt genieten en nadenken bij dit adembenemende uitzicht. Het beste is om op eigen gelegenheid (auto) naar het meer te rijden, zodat u niet gebonden bent aan de meest toeristische uitzichtpunten.

Pluspunten Lake Tekapo

 • Gratis
 • Waanzinnig mooi
 • puur natuur
 • blauw
 • kleur
 • rustig
 • vredig

Minpunten Lake Tekapo

 • geen zwemwater (ijskoud)
Ultieme tip: Ga in de lente, dan is het hier rustig. Rijd gewoon een rondje om het meer en vind een plekje waar niemand is en waar u in alle rust kan zitten en genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Lake Tekapo van drie kanten (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Thomas Hartelman op 07 mei 2017

Lake Tepkapo, één van de mooiste plaatsen van Nieuw Zeeland. Het grote meer is zo schoon en helder en de aanzichten van verschillende zijdes maken het een adembenemend meer. De zuidkant is het meest toegangelijk, hier zijn de meeste toeristen maar kan je wel het gemakkelijkste het meer aanraken. De westkant geeft weer een heel ander beeld, maar de oostkant is door een gridweg helemaal niet toeristisch. Een 4x4 heb je hier niet voor nodig, wel de tijd want overal waar je kijkt is het uizicht nog mooier dan het andere. Een must do voor Nieuw-Zeeland.

Pluspunten Lake Tekapo

 • gratis
 • natuur
 • uitzichten
Ultieme tip: Neem de weg ten oosten van het Tekapo meer en rijdt deze helemaal door tot zo ver je kan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Stans van Hoek op 31 januari 2017

Lake Tekapo heeft een kleur die je alleen in dromen ziet, het water is bij helder weer werkelijk azuurblauw, vlakbij zijn winkels waar alle eerste levensbehoeften te koop zijn. De omgeving straalt een enorme rust uit waardoor je je accu volledig bij kunt laden. Wandelroutes zijn er voor iedereen, van gemakkelijk tot best stevig.

Minpunten Lake Tekapo

 • weinig te melden eigenlijk
Ultieme tip: De wandeling van vier uur vanaf de hot pools is een must. Eerst langs het water en dan langzaam omhoog naar mount John waar de sterrenwacht is. Adembenemende uitzichten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lake Tekapo (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Jona Zuiver op 29 januari 2017

Prachtig meer, het dorp is erg toeristisch, maar veel accommodatiesen voordeliger dan in de Lake Pukaki regio. Een trip naar het Mount John observatory is ook zeker de moeite waard, alleen al vanwege het prachtige uitzicht.

Ultieme tip: Lake Tekapo Village Motel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors