Skiën Nieuw-Zeeland

Skiën Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

Wanneer je naar Nieuw-Zeeland gaat, zullen ski's waarschijnlijk niet op je standaard paklijst staan. Maar ook aan de andere kant van de wereld heb je prima ski-mogelijkheden en het aantal pistes neemt in Nieuw-Zeeland jaarlijks toe. Nieuw-Zeeland is zelfs een van de populairste ski- en snowboardbestemmingen van het Zuidelijk Halfrond.

De skioorden zijn niet zo uitgebreid als in Europa en Amerika en het après-ski gehalte is nog niet te vergelijken met Tirol en ander knödel en Heidi-plekken. Maar overal kun je ski's en andere attributen huren. Bovendien kun je er lessen nemen om je skimoves te verbeteren.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Toch heeft Nieuw-Zeeland veel te bieden voor zowel beginners als fanatieke skihelden. Je kunt er gewoon van de witbepoederde afdalingen suizen, snowboarden, cross-country skiën, langlaufen, ski mountaineeren en heliskiën. Het skiseizoen van Nieuw-Zeeland loopt in het Zuidereiland van begin juni tot begin oktober, en op het Noordereiland van eind juni tot half november.

Skioorden

Er zijn momenteel zeventien skioorden met alles erop en eraan. Maar de meeste accommodatie, après-ski bars en restaurants bevinden zich in de omliggende dorpen, in tegenstelling tot wat je misschien in Europa bent gewend.

Alle skioorden zijn breed opgezet en zijn een mooie mix van ruige off piste-gebieden en gemarkeerde afdalingen. Waar de beste oorden zijn, hangt af van je smaak. Voor de betere après-ski feesten van het land moet je naar de omgeving van Queenstown, voor kwaliteitsafdalingen is Mt Hutt een aanrader.

Club Fields

Nieuw-Zeeland kent ook vele zogenaamde club fields. Dit zijn skioorden die worden gebruikt door speciale skiclubs en die doorgaans goedkoper en rustiger zijn dan de commerciële, grote skigebieden. Er is wel minder keus uit accommodatie en horeca. Je hoeft geen lid te zijn of te worden van de club om er te mogen skiën. Je kunt een speciale club ski pass regelen waarmee je bijvoorbeeld bij zeven verschillende club fields toegang hebt.

Kosten

In de meeste skioorden betaal je tussen de NZ$ 40 en NZ$ 90 voor een dagpas. Op club fields is het meestal goedkoper. Geen ski's mee? Dan kun je deze vrijwel overal huren. Reken voor een set ski's ongeveer NZ$ 40 en voor een snowboard NZ$ 50. Wil je een groepsles volgen? Reken dan ongeveer NZ$ 25 voor een halve dag. Voor een privéles betaal je voor een uur tussen de NZ$ 45 en NZ$ 60. Skikleding kost per dag zo'n NZ$ 30. Als je een pakket neemt, krijg je vrijwel altijd korting.

Let op: houd er rekening mee dat tijdens het hoogseizoen de accommodat

Skiën Nieuw-Zeeland

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors