Paihia

Paihia

door Getaway Travel

Ooit was Paihia een onbeduidend gat helemaal in het noorden van Nieuw-Zeeland. Het is gesticht door dominee Henry Williams die er in 1923 een missiepost van maakte. Maar sinds er een verbindingsweg is met de bewoonde wereld loopt het hier storm vanwege het subtropische klimaat en de geweldige ligging ten opzichte de prachtige Bay of Islands.

Het barst hier dan ook van de touroperators, hostels, bed and breakfasts, souvenirwinkels en restaurants. Toch is het een prettig stadje om te verblijven en is er een leuke jachthaven waar altijd een gezellige en laid back sfeer hangt.

ZELF NAAR Paihia?

Bekijk alle 9 reizen naar Paihia

Eerste gemengde huwelijk

Een historische bezienswaardigheid is Church of Saint Paul's uit 1926. Het is de vierde kerk die op deze plek is gebouwd. De eerste stamt uit 1823 en was daarmee de eerste kerk van Nieuw-Zeeland en zeven jaar later werd hier het eerste gemengde huwelijk tussen een Engelse smid en een Maori-meisje gesloten. Er stond ook ooit de eerste drukpers waarmee het Verdrag van Waitangi en de eerste Maori-bijbel zijn gedrukt.

Vanuit Paihia kun je tours boeken waarmee je gaat zeilen, vissen, dolfijnen en walvissen spotten, vliegen, duiken en kun je er kajakken en historische en ecologische wandelingen maken. Ook zijn er jaarlijks verschillende speciale evenementen zoals de Paihia Christmas Parade, het Summer Festival en het Matariki Festival in juni. Genoeg te zien en te doen dus.

Reizen Paihia

Meer Paihia

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors