Matariki

Matariki

door Getaway Travel

Matariki is een van de meest bijzondere evenementen van Nieuw-Zeeland, zoiets vind je nergens anders ter wereld. Matariki is de Maori-naam voor een groep van zeven sterren - ook wel de Pleiaden groep genoemd - en is het beste in juni te zien.

Respect betuigen

In de periode vlak daarna komt de nieuwe maan in zicht en vieren de Maori hun nieuwe jaar. Ook danken de Maori dan dat ze op deze unieke plek op de aarde mogen wonen en betuigen hun respect daarvoor. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe bomen geplant. Tijdens Matariki worden in Northland maar liefst een maand lang allerlei activiteiten georganiseerd die je verschillende kanten van de Maori-cultuur laten zien.

ZELF NAAR Northland?

Bekijk alle 36 reizen naar Northland

Nachtelijke ceremonie

Er zijn tentoonstellingen met allerlei soorten Maori-kunst, kun je meedoen aan workshops waar je op een Maori manier leert schilderen of houtsnijden, treden er straatartiesten op, kun je een nachtelijke ceremonie van het Maori nieuwjaar beleven, typische Maori-gerechten proeven en kun je 's nachts onder de sterrenhemel naar verhalen over de Mataraki luisteren.

Matariki - Maori New Year Celebrations vindt elk jaar in juni en juli plaats in Northland, in het noorden van het Noordereiland. Bijvoorbeeld in de plaatsen Paihia, Kerikeri en Whangaroa.

Reizen Northland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors