Southern Scenic Route

Southern Scenic Route

door Getaway Travel

Een mooie, en zeer relaxte route is de Southern Scenic Route langs de zuidkust van Fiordland. Je komt nauwelijks verkeer tegen en je hebt hier gegarandeerd prachtige uitzichten! De route begint ten zuiden van Manapouri, in het binnenland onder Te Anau.

Je volgt een stukje de Waiau River, die door de beboste Takitimu Mountains en Hunter Mountains stroomt. In je achteruitkijkspiegel je zie je de besneeuwde Kepler Mountains uit het zicht verdwijnen.

Clifden Caves

Even verderop kun je onder grond, hier liggen de Clifden Caves. Erg bijzonder maar nog nauwelijks bewegwijzerd. Neem dus een zaklamp, extra batterijen en een kaart mee die je bij het informatiecentrum kunt krijgen. Weer buiten kun je een wandeling maken door het Dean Forest waar bomen staan die meer dan duizend jaar oud zijn!

Verder naar het zuiden ligt Tuatepere. Deze plaats is zelf niet zo bijzonder, of je moet helemaal gek zijn van worst, want Tuatepere is de 'sausage capital of New Zealand'. De omgeving is wel schitterend om in te wandelen.

Dolfijnen en walvissen

Tien kilometer ten zuiden van dit dorp gaat de Southern Scenic Route naar Riverton. Je rijdt langs de kliffen boven Te Waewae Bay. Stap zeker even uit want hier zwemmen dolfijnen en walvissen voorbij.

Ten oosten van deze baai ligt Monkey Island waar je veilig kunt zwemmen, surfen en het is een geweldige spot om te picknicken. Vlakbij ligt Orepuki, waar door de sterke zuidelijke winden bomen in een dramatische vorm van de kust af groeien.

De volgende interessante plek is Colac Bay, een voormalige Maori-nederzetting en nu een populaire vakantieplek van de inwoners van Southland. Hier kun je fantastisch surfen!

Riverton

De route eindigt in Riverton, een van de oudste Europese plaatsen van Nieuw-Zeeland. Hier settelden zich een van de eerste walvisvaarders. Er zijn prima stranden te vinden, zoals Taramea Bay. Riverton noemt zichzelf ook wel de 'Rivièra of the South'.

Tuatepere ligt in het zuiden van het Zuidereiland aan Highway 96 en Riverton aan de zuidkust aan Highway 99.

Like deze pagina

Reizen Southland

Foto's & video's Southern Scenic Route

Meer Southern Scenic Route

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors