Thermal Explorer Highway

Thermal Explorer Highway

door Getaway Travel

Nergens vind je zo'n fascinerend en gevarieerd landschap als langs de Thermal Explorer Highway. Deze route voert je langs bergen, borrelende modderpoelen en inheemse bossen. Je start in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Hierna vervolgt de weg in zuidelijke richting door de Waikato regio en kom je langs veel Maori-bezienswaardigheden.

Houd je van surfen? Buig dan af naar het westen en bezoek de populaire surfspot Raglan.

Twee routes

Vanuit Hamilton kun je twee verschillende routes volgen die allebei bij de Thermal Explorer Route horen. Een klein aantal reizigers kiest voor de oostelijke weg naar Rotorua, maar velen vervolgen hun weg naar het zuiden naar de indrukwekkende Waitomo Caves. Dit ondergrondse grottenstelsel staat vooral bekend om de Glowworm Cave. Hier bedekken miljoenen gloeiwormen het plafond van de grot dat zorgt voor een mysterieuze omgeving.

De route vervolgt zich door het hart van Nieuw-Zeeland's vulkanisch gebied met uitzicht op het overweldigende Tongariro National Park. Tussen de borrelende modderpoelen rijd je verder naar Rotorua en het bekende Lake Taupo. Hierna loopt de route door Hawke's Bay - bekend om de wijnvelden - door naar de het artistieke plaatsje Napier dat tevens het einde is van deze route.

Like deze pagina

Reizen Thermal Explorer Highway

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors