Waitakere Ranges

Waitakere Ranges

door Getaway Travel

De Waitakere Ranges is het grootste natuurpark in de buurt van Auckland. Het gebied omvat meer dan 16.000 hectare inheems bos, ligt aan een ruige kust en heeft een unieke flora en fauna. Ooit stond het hier vol met kauri-bomen maar in de negentiende en twintigste eeuw zijn er hiervan veel gekapt voor de houthandel.

In het Cascade Kauri Park in de Ranges is er nog een stukje bos met oude kauri-bomen te zien.

ZELF NAAR Auckland Region?

Bekijk alle 56 reizen naar Auckland Region

Wandelingen

In de Waitakere Ranges kun je prachtige wandelingen maken en mountainbiketochten maken. Er is voor meer dan tweehonderd kilometer aan routes uitgezet. Heb je weinig tijd, doe dan de Karamatura Loop Walk. Deze duurt een uurtje en je komt door het Cascade Kauri Park met mooie watervallen.

Het Arataki Visitor Centre, zes kilometer ten noordwesten van Titirangi aan Highway 24, is een goed startpunt van je tocht. Hier kunt je ook verschillende brochures over de omgeving krijgen. Alleen al het uitzicht over de Ranges is de moeite waard. Ook vind je er schitterende Maori-houtsnijwerken.

Stranden

Waar Waitakere Ranges de zee ontmoet vind je de bijzondere stranden van Piha en Karekare. Deze stranden staan bekend om hun zwarte zand en zijn vooral populair onder Nieuw-Zeelanders zelf. De zee is er ruig, wat het ideaal maakt voor surfers, maar minder geschikt voor zwemmers. Maar wees niet bang, tussen de vlaggen kun je onder toeziend oog van de life guards toch een frisse duik nemen.

De Waitakere Ranges liggen ten westen van Auckland aan de westkust van het Noordereiland.

Reizen Auckland Region

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors