Karekare

Karekare

door Getaway Travel

Even ten zuiden van Piha ligt het strand van Karekare. Hier is aan de voet van een waterval een poel om te zwemmen en zijn er verschillende idyllische picknickplekken. Op dit strand is de beroemde film The Piano van Jane Campion opgenomen.

Ook Karekare is erg populair onder de bewoners van Auckland, die in de zomer naar het strand trekken. Karekare trekt minder bekijks dan Piha, en heeft veel van de natuurlijke schoonheid weten te behouden. Dit komt onder andere doordat de weg naar het strand erg smal en onverhard is.

ZELF NAAR Auckland Region?

Bekijk alle 54 reizen naar Auckland Region

Watervallen

In de buurt van Karekare vind je ook de Karekare Falls. Deze waterval ligt een kleine kilometer landinwaarts en is vanaf het strand makkelijk te bereiken. Een bezoek aan deze waterval is zeker de moeite waard en is een mooie stop op weg naar het zwarte zand van Karekare.

Op zoek naar de waterval? Rijd Karekare Road af tot je bij de tweede parkeerplaats aan het strand komt. Een kleine brug brengt je daar naar het pad naar de watervallen. Je kunt ze zien liggen vanaf de weg, maar een kleine vijf minuten lopen en je staat er onder.

Reizen Auckland Region

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors