Te Kuiti Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Te Kuiti

door Getaway Travel

Het plaatsje Te Kuiti mag zich de Shearing Capital of the World noemen. Te Kuiti is de woonplaats van David Fagan, meervoudig kampioen schaapscheren. Er staat een Big Shearer standbeeld van wel zeven meter hoog! Kom hier eind maart of begin april, want dan wordt de Te Kuiti Muster gehouden, ook wel bekend als Running of the Sheep.

Tijdens dit evenement zijn er markten en kraampjes met lokale kunst en lekkere hapjes, is er een kermis en zijn er verschillende optredens. Met met als hoogtepunt het rennen van tweeduizend schapen door Main Street om twee uur 's middags.

ZELF NAAR Auckland Region?

Bekijk alle 45 reizen naar Auckland Region

Schapen scheren

Zelf een schaap scheren? Veel boerderijen in Nieuw-Zeeland bieden tours, waar je na uitgebreide uitleg zelf een schaap bij de lurven kunt nemen. Je komt alles te weten over het boerenleven en het houden van schapen en ander vee.

Te Kuiti ligt in de regio Waikato op het Noordereiland.

Te Kuiti zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Nieuw-Zeeland Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Nieuw-Zeeland. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Nieuw-Zeeland Desk!

Reizen Auckland Region

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors