Fiordland National Park

Fiordland National Park

door Getaway Travel

Houd je wandelschoenen en fototoestel hier gereed want het Fiordland National Park is een van de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland en wordt ook wel de 'Walking Capital of the World' genoemd! Het park ligt in het zuidwesten van het Zuidereiland en is met 1,2 miljoen hectare het grootste nationale park van het land.

Bijzonder landschap

Vanwege de zeer bijzondere geologie en de flora en fauna staat Fiordland National Park op de Werelderfgoederenlijst van UNESCO. En dat is maar goed ook want het is hier werkelijk schitterend - neem extra geheugenkaartjes of fotorolletjes mee! - en er moet zeker voor worden gezorgd dat het hier zo mooi blijft.

In Fiordland National Park kun je je vergapen aan beboste heuvels, steile bergen, enorme watervallen, donkere meren, woeste rivieren en natuurlijk schitterende fjorden die diep het land insnijden.

Dit schitterende landschap is ontstaan tijdens de verschillende ijstijden. Door de uitschurende werking van gletsjerijs vormden zich valleien. Toen het 20.000 - 12.000 jaar geleden warmer werd, begon het ijs te smelten. De diep gelegen valleien, de fjorden, werden overstroomd en de puntige bergkammem en -pieken bleven achter.

Fjorden en meren

De bekendste fjorden zijn Milford, Doubtful en Dusky Sound. De grote meren van het park, Te Anau en Manapouri, vormden zich toen diepe holten zich vulden met het smeltwater van omliggende bergen. Fiordland National Park is een van de meest regenrijke gebieden ter wereld, dus neem je regenpak zeker mee.

De meeste regen valt tussen november en januari en de koudste maanden met sneeuw en vorst zijn van mei tot augustus.

Nieuw-Zeelandse flora en fauna

Dit gebied wordt bedekt door donkergroene en weelderige beukenbossen met daartussen varens en mossen. In de zomer groeien er op hoger gelegen gebieden alpenbloemen en alpenkruiden. In het park leven verschillende typische Nieuw-Zeelandse vogels als de kiwi, weka, wakapo, morepork en de takahe.

De stille wateren zijn ideaal leefgebieden voor pinguïns, dolfijnen en zeehonden en in de bergen kun je gemzen, rode herten, wapiti's en hermelijnen tegenkomen. Helaas en nogal irritant is dat zandvliegen Fiordland ook hebben gevonden.

Wandelparadijs

Wandelschoenen gaan door hun zolen heen in het sensationele Fiordland National Park! In de 'Walking Capital of the World is voor meer dan vijfhonderd kilometer aan wandelpaden uitgezet en is het paradijs voor iedere wandelmaniak. Hier vind je nog onbedorven wildernis en onontdekte plekken.

Je wandelt door regenwoud, watervallen, rivieren, inheemse bossen, langs valleien en over toppen vanwaar je fantastische uitzichten hebt.

De meeste wandelingen starten bij het Fiordland Visitor Information Centre in Te Anau, voor velen het startpunt. Hier kun je informatie halen voor zowel korte wandelingen tot meerdaagse tochten maar ook voor rondvluchten boven het park en boottochten over het meer en langs kalksteengrotten.

Te Anau ligt schitterend aan het gelijknamige meer en helemaal op toeristen ingesteld, dus hier kun je terecht voor accommodatie en restaurants.

Like deze pagina

Reizen Fiordland National Park

Meer Fiordland National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors