Fiordland National Park
8,8
9,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Stranden
7,0 Wildlife
9,0 Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid

Fiordland National Park

door Getaway Travel

Houd je wandelschoenen en fototoestel hier gereed want het Fiordland National Park is een van de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland en wordt ook wel de 'Walking Capital of the World' genoemd! Het park ligt in het zuidwesten van het Zuidereiland en is met 1,2 miljoen hectare het grootste nationale park van het land.

Bijzonder landschap

Vanwege de zeer bijzondere geologie en de flora en fauna staat Fiordland National Park op de Werelderfgoederenlijst van UNESCO. En dat is maar goed ook want het is hier werkelijk schitterend - neem extra geheugenkaartjes of fotorolletjes mee! - en er moet zeker voor worden gezorgd dat het hier zo mooi blijft.

ZELF NAAR Fiordland National Park?

Bekijk alle 46 reizen naar Fiordland National Park

In Fiordland National Park kun je je vergapen aan beboste heuvels, steile bergen, enorme watervallen, donkere meren, woeste rivieren en natuurlijk schitterende fjorden die diep het land insnijden.

Dit schitterende landschap is ontstaan tijdens de verschillende ijstijden. Door de uitschurende werking van gletsjerijs vormden zich valleien. Toen het 20.000 - 12.000 jaar geleden warmer werd, begon het ijs te smelten. De diep gelegen valleien, de fjorden, werden overstroomd en de puntige bergkammem en -pieken bleven achter.

Fjorden en meren

De bekendste fjorden zijn Milford, Doubtful en Dusky Sound. De grote meren van het park, Te Anau en Manapouri, vormden zich toen diepe holten zich vulden met het smeltwater van omliggende bergen. Fiordland National Park is een van de meest regenrijke gebieden ter wereld, dus neem je regenpak zeker mee.

De meeste regen valt tussen november en januari en de koudste maanden met sneeuw en vorst zijn van mei tot augustus.

Nieuw-Zeelandse flora en fauna

Dit gebied wordt bedekt door donkergroene en weelderige beukenbossen met daartussen varens en mossen. In de zomer groeien er op hoger gelegen gebieden alpenbloemen en alpenkruiden. In het park leven verschillende typische Nieuw-Zeelandse vogels als de kiwi, weka, wakapo, morepork en de takahe.

De stille wateren zijn ideaal leefgebieden voor pinguïns, dolfijnen en zeehonden en in de bergen kun je gemzen, rode herten, wapiti's en hermelijnen tegenkomen. Helaas en nogal irritant is dat zandvliegen Fiordland ook hebben gevonden.

Wandelparadijs

Wandelschoenen gaan door hun zolen heen in het sensationele Fiordland National Park! In de 'Walking Capital of the World is voor meer dan vijfhonderd kilometer aan wandelpaden uitgezet en is het paradijs voor iedere wandelmaniak. Hier vind je nog onbedorven wildernis en onontdekte plekken.

Je wandelt door regenwoud, watervallen, rivieren, inheemse bossen, langs valleien en over toppen vanwaar je fantastische uitzichten hebt.

De meeste wandelingen starten bij het Fiordland Visitor Information Centre in Te Anau, voor velen het startpunt. Hier kun je informatie halen voor zowel korte wandelingen tot meerdaagse tochten maar ook voor rondvluchten boven het park en boottochten over het meer en langs kalksteengrotten.

Te Anau ligt schitterend aan het gelijknamige meer en helemaal op toeristen ingesteld, dus hier kun je terecht voor accommodatie en restaurants. Op de website van Fiordland National Park vind je meer over de wandelroutes en andere praktische informatie.

Reizen Fiordland National Park

Meer Fiordland National Park

Reviews Fiordland National Park

Mysterieus Milford (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Marcella Koopman op 12 november 2017

Ik ben bewust naar Milford Sounds gegaan in plaats van Doubtful Sounds, waar veel toeristen in Nieuw-Zeeland heen reizen. En wat ben ik blij met die keuze geweest. De weg van Te Anau naar Milford is in één woord adembenemend! De vele kleuren van gras, helder blauw water, de felgekleurde bloemen en prachtige bergen waar tientallen watervallen uit komen, doen je echt je adem benemen. Met een aantal hele mooie campingplekken is het een absolute go to op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Neem wel crème mee tegen zandvlooien wat die vind je hier best veel.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
7 Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Fiordland National Park

  • natuur
  • watervallen

Minpunten Fiordland National Park

  • zandvlooien
Ultieme tip: Milford Sound Nature Cruise
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig bij elke weersomstandigheid (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Evelyne Jansen op 08 mei 2017

Het regende erg hard en daardoor hadden we bij Milford Sound miljoenen watervallen, prachtig! Vrienden hadden stralend weer en maakten een heel andere, ook bijzonder mooi Milford Sound mee. Toen we eenmaal uit de bergen reden kwam er weer een stralende zon tevoorschijn. De stop bij Mirror Lakes was daardoor waanzinnig.

Pluspunten Fiordland National Park

  • Prachtig bij elk weer

Minpunten Fiordland National Park

  • Wees voorbereid op regen
Ultieme tip: Mirror Lakes, Milford Sound.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors