Nelson

Nelson

door Getaway Travel

Heb je genoeg van de regen in Nieuw-Zeeland? Ga dan naar Nelson, want dit is met de meest zonuren de 'sunshine capital of New Zealand'. Nelson ligt precies in het midden van Nieuw-Zeeland en is een plezierig stadje. Er heerst een heerlijk klimaat, in de buurt liggen mooie stranden en nationale parken en er is een bruisende kunstscene.

Ontstaan van Nelson

Nelson was de tweede stad die in 1842 door de New Zealand Company werd gesticht. Een koninklijk decreet riep de stad in 1858 tot tweede stad van het land uit. Tegenwoordig is Nelson met ruim 59.000 inwoners de tiende stad van Nieuw-Zeeland.

ZELF NAAR Nelson?

Bekijk alle 15 reizen naar Nelson

In de omgeving liggen vruchtbare gronden waar veel fruit, hop en tabak wordt gekweekt. De haven van Nelson, Port Nelson, is de grootste vissershaven van heel Australasia.

Nationale parken

Nelson is dankzij het heerlijke klimaat en de prachtige stranden in de omgeving populair onder toeristen. Net als in bijna alle andere grotere plaatsen in Nieuw-Zeeland kunnen thrill seekers hier hun hart ophalen: je kunt er raften, paragliden, parachutespringen en kajakken op zee.

De omgeving biedt tevens ruimte aan wijngaarden en drie van de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland: Abel Tasman National Park, Kahurangi National Park en Nelson Lakes National Park. Nelson is zo een prima uitvalsbasis voor afwisselende activiteiten.

Galeries en festivals

Maar blijf ook even in de stad zelf. Nelson wordt ook wel de Art Capital van Nieuw-Zeeland genoemd. Er worden leuke festivals georganiseerd zoals het Nelson Art Festival in september en het Winter Festival in juli.

En je struikelt over de galeries in Nelson dankzij de ruim driehonderd woonachtige kunstenaars. De meeste galeries zijn voor het publiek geopend. Zelf behoefte aan een creatieve uitspatting? Dan kun je er verschillende workshops volgen zoals 'bone carving' en 'felt making' via Creative Tourism dat is gevestigd in Nelson.

Hollandse kaas

Mis je Hollandse glorie als Edammer kaas, drop, kapucijners, speculaas en hagelslag tijdens je reis down under? Dan heb je geluk want middenin Nelson zit de one and only Amsterdam Cheese Shop. Hier vind je allerhande Hollandse producten zoals verse kaas, Hollands broodbeleg, allerlei soorten drop, appelstroop en nog veel meer, zodat je Nederland nog lang niet hoeft te missen.

Reizen Nelson

Meer Nelson

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors