Galeries Nelson

Galeries Nelson

door Getaway Travel

In Nelson en omgeving wonen en werken meer dan driehonderd kunstenaars onder wie glasblazers, pottenbakkers, edelsmeden en schilders. Velen van hen hebben hun galerie en atelier opengesteld voor publiek en sommigen geven zelfs workshops.

Bridge Street

De Suter Art Gallery aan de Bridge Street is een van de oudste galeries van Nieuw-Zeeland. Hier vind je naast een permanente schilderijencollectie ook wisselende tentoonstellingen, optredens en concerten. In dezelfde straat zit Clayworks Gallery met een permanente pottenbakkerstentoonstelling.

ZELF NAAR Nelson?

Bekijk alle 15 reizen naar Nelson

De RED Gallery aan het begin van Bridge Street heeft interessante tentoonstellingen met moderne, abstracte schilderijen van lokale kunstenaars.

Glas en kralen

Op Lansdowe Road zit Höglund Glassblowing Studio waar je een kijkje in de keuken van het glasblazen krijgt. Tijdens een tour kom je meer over de geschiedenis en het proces te weten. In de Craft Habitat op de State Highway vind je verschillende studio's waar lokale kunstenaars aan het werk zijn. Je kunt niet alleen hun werken kopen maar ook met hen over hun werk praten.

In de Bead Gallery in de Parere Street is een gigantische collectie kralen en steentjes vanuit de hele wereld. Je kunt hier niet alleen kijken hoe bijzondere kettingen en armbanden worden gemaakt, maar je kunt er met tips en trucs van professionals ook zelf aan de slag. Tegenwoordig zit er ook een kleinere variant van de Bead Gallery op Hardy Street in het centrum van Nelson met een enorme collectie sieraden.

Dé Lord of the Rings-ring

Een andere leuke sieradenatelier is Jens Hansen Gold & Silversmith op Trafalgar Square. Hier kun je sieraadworkshops volgen. En dit is de plek waar dé ring uit de filmtrilogie 'Lord of the Rings' is ontworpen.

In Hilliard Street zit het Nelson Provincial Museum met een mooie fototentoonstelling die is gewijd aan het koloniale begin van Nieuw-Zeeland. Je ziet er ook verschillende voorwerpen en andere artefacten die je een beeld geven van hoe Nelson zich ontwikkelt van een leeg stuk land tot het rijke, gecultiveerde stadje dat het nu is.

Reizen Nelson

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors