Queen Charlotte Drive

Queen Charlotte Drive

door Charlotte de Vries

Inheemse bossen, blauwgroene riviervalleien en slapende baaitjes wachten je op langs één van de mooiste autoroutes van Nieuw-Zeeland: de Queen Charlotte Drive. Deze weg kronkelt langs de bergachtige kust van Marlborough. Na elke bocht, en daarvan zijn er maar liefst 360, ga je weer een waanzinnig uitzicht tegemoet.

De Queen Charlotte Drive ligt tussen Havelock en Picton, en is ongeveer veertig kilometer lang. De route kan je daarom makkelijk in een dagje doen. Onderweg zijn er genoeg plekken om te picknicken, om van het uitzicht te genieten en kan je talloze galeries verkennen. Langs de Queen Charlotte Drive heeft zich namelijk een levendige kunstscene ontwikkeld. Dus waar wacht je nog op?

ZELF NAAR Queen Charlotte Drive?

Bekijk alle 1 reizen naar Queen Charlotte Drive

Bezienswaardigheden langs Queen Charlotte Drive

Je begint de reis in het vissersplaatsje Havelock. Havelock staat bekend om haar verse 'green lipped mussels'. Proef deze heerlijke mosselen in een restaurantje aan de hoofdstraat, zoals Mussel Boys Restaurant. Om je eten te laten zakken, maak je nog een korte wandeling naar de heuveltop en kijk je uit op Pelorus Sound.

En dan sla je de Queen Charlotte Drive in. De weg begeleidt je door dichtbegroeide bossen, langs de Mahau Sound. In Linkwater vind je een picknickplaats waar je even kunt bijkomen en genieten van het schitterende uitzicht, voordat je verdergaat richting de Queen Charlotte Walkway. Deze toegankelijke wandelroute brengt je langs baaien en bush. Je kunt delen ervan overslaan met een boottripje of auto.

De laatste twintig kilometer van de Queen Charlotte Drive zijn de mooiste. Je rijdt langs de bossen, bergen en inhammen van Queen Charlotte Sound. Onderweg kom je langs de jachthaventjes Momorangi en Ngakuta en verschillende kunstdorpen. Voordat je de autoroute eindigt in Picton, maak je nog een stop in Governor's Bay. Hier vind je een heerlijk strandje waar je nog even kunt zwemmen.

Beste reistijd Queen Charlotte Drive

Natuurlijk is de Queen Charlotte Drive het hele jaar door een prachtige route en eentje die je móet rijden als je in Nieuw-Zeeland bent. Maar de langste, zonnigste en rustigste dagen krijg je in de maand februari.

De weg tussen Picton en Havelock kan je binnen driekwartier rijden, maar trek er minstens een dagje voor uit. Zo kan je de verschillende wandelingen en boottrips maken langs de weg. Als je onderweg wil overnachten, raden we je aan om een van de vele campings of bed-and-breakfasts op te zoeken rondom de Queen Charlotte Walkway.

Routebeschrijving

De Queen Charlotte Drive kan je zowel in Picton als Havelock beginnen. Vanaf een van de plaatsen volg je simpelweg de Queen Charlotte Drive. Omleidingen en uitkijkpunten zijn duidelijk aangegeven.

Ga je liever op reis met een reisorganisatie? Bekijk hier de beste deals!

Fotocredits: Vašek Vinklát |Zwennie | Sidi Mosdell

Reizen Queen Charlotte Drive

Meer Queen Charlotte Drive

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors