Doubtful Sound
-
- Algemene ervaring
- Mooi
- Bereikbaarheid
- Wildlife

Doubtful Sound

door Getaway Travel

Doubtful Sound is een van de bekendste fjorden van Fiordland National Park en is schitterend mooi. Hij is met een lengte veertig kilometer de op één na grootste van het park - drie keer zo lang als Milford Sound - en met een diepte van 421 meter de diepste van het stel. Maar Doubtful Sound is zo mogelijk nog mooier.

Onbedorven wildernis

Het is nogal een onderneming dit fjord te bereiken want je kunt alleen met een reisorganisatie mee. Je maakt twee boottochten en een busrit over een bergpas. Veel reizigers vinden dit iets te veel moeite en kiezen liever voor de Milford Sound. Voordeel is dat Doubtful Sound een stuk rustiger is en nog veel onbedorven wildernis kent.

ZELF NAAR Doubtful Sound?

Bekijk alle 19 reizen naar Doubtful Sound

Dit fjord dank zijn naam aan de twijfel van Captain James Cook. Deze vaarde tijdens zijn ontdekkingsreis om de wereld langs de smalle ingang van Doubtful Sound en twijfelde of hij zijn boot er wel veilig in en uit kon varen. Nog steeds is dit fjord onherbergzaam en het is er erg rustig. Er ligt een ruige wildernis van bergpieken, fjorden en regenwoud vol met bijzondere vogels en zeedieren.

Robben en tuimelaars

Zo heb je op de eilanden voor de ingang van het fjord robbenkolonies en kun je bij Malaspina Reach tuimelaars in het water zien spelen. Adembenemend zijn de 365 meter hoge Cleve Garth Falls en de Commander Peak, een van de vele ontzagwekkende beboste pieken die hoog boven het water uitsteekt. Neem voor deze tocht warme kleding, een regenpak en een muggenstift mee.

Voor een tocht door Doubtful Sound kun je terecht bij het Fiordland Visitor Centre in Manapouri aan Highway 95 op het Zuidereiland. Of je boekt een tour in Queenstown bij het Queenstown Travel & Visitor Centre in het centrum van deze stad.

Reizen Doubtful Sound

Meer Doubtful Sound

Reviews Doubtful Sound

Het moment waarop alles en iedereen stil was, kippenvel! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Kevin Zieverink op 10 december 2017

Een geweldige cruise! We hebben onder andere pinguïns, zeehonden en dolfijnen gezien! 3/4 van de trip scheen de zon waardoor her landschap prachtig te bewonderen was. Een aanrader voor iedereen, jong en oud!

Pluspunten Doubtful Sound

  • betaalbaar
  • relaxed
Ultieme tip: Zorg dat je buiten staat op het momentje dat alles en iedereen stil is (moment of silence) Het is een ongelooflijk indrukwekkend moment.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Boottocht met overnachting (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Marieke Verduijn op 09 december 2016

Doubtful Sound is niet zo toeristisch als de Milford Sound maar net zo mooi....
Als je erheen gaat raad ik je aan om een overnachting op de boot te nemen die daar vaart. Het is zo waanzinnig om ´s morgens wakker te worden midden in de Doubtful Sound. Al die watervallen en mooie natuur....

Ultieme tip: Een bijzonder mooie trip in drie delen. Via boottocht over Lake Manipouri en de Fjordland Navigator voor een tocht en op de boot een overnachting in de fjorden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors