Kepler Track

Kepler Track

door Getaway Travel

De Kepler Track is een schitterende wandeling door het Fiordland National Park. Tijdens deze wandeling krijg je het mooiste van het diverse landschap van dit National Park te zien.

Brutale vogel

Je komt langs indrukwekkende bergen, watervallen die van heel hoog en spectaculair naar beneden donderen, groene bossen, valleien bedekt met ijs, indrukwekkend kalkstenen formaties, fjorden en rivieren die diep het landschap insnijden.

Hier leven vele soorten vogels, zoals bellbirds, tomtits, grey warblers, fantails en chaffinches. Met een beetje geluk, of juist ongeluk, zie je de kea: enige alpiene papegaai van de wereld. Dit brutale beest is dol op je eten, sokken, hoeden, zonnebril en de rest dat in zijn bek past.

Beklimming

Deze prachtige track is 65 kilometer lang en begint vlak buiten Te Anau en voert je door de Kepler Mountains. Je begint met de beklimming van Mount Luxmore en via de bergen loop je naar het Manapouri Lake. Hoewel dit klinkt als een route die alleen is geschikt voor fervente bergwandelaars, is juist de Kepler Track geschikt voor vrijwel iedereen.

De wandelpaden zijn vaak met planken bedekt, zijn er op moeilijke stukken extra bruggen gebouwd of extra traptreden aangelegd. Alleen zul je op sommige plekken door het water moeten dat soms wel bijna twee meter diep kan zijn.

Overnachten

Overnachten doe je in de drie hutten of op de twee campings die je onderweg tegenkomt. Boeken is essentieel en dat kan bij de DOC informatiepunten die door heel Nieuw-Zeeland liggen. De route is het hele jaar te doen en duurt drie à vier dagen.

De Kepler Track begint en eindigt vlak buiten Te Anau. Sommige reizigers kiezen ervoor te stoppen bij Rainbow Beach en nemen de watertaxi terug naar de start.

Like deze pagina

Reizen Fiordland National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors