Kingston Flyer

Kingston Flyer

door Getaway Travel

Een rit maken in één van de laatst bewaarde authentieke stoomtreinen in Nieuw-Zeeland? Dat kan met de Kingston Flyer. Vanaf Kingston aan de oostkust van het Wakatipu Lake tuf je veertig minuten langs de zuidelijke oevers van het meer.

De Kingston Flyer is de meest beroemde stoomtrein van Nieuw-Zeeland en haar geschiedenis gaat wel 125 jaar terug. En dat is behoorlijk lang voor een land met zo'n korte Westerse historie.

ZELF NAAR Southland?

Bekijk alle 47 reizen naar Southland

Verbinding met Queenstown

Oorspronkelijk was de Kingston Flyer een passagiersservice tussen Kingston en de reguliere South Line in Gore. Kingston was toen nog een overstapplaatsje. De passagiers konden vanuit de trein in Kingston op de boot stappen naar Queenstown. Van 1878 tot halverwege de twintigste eeuw had het als doel om Kinsgton met Queenstown en de omringende stations te verbinden.

Koloniale verleden

Tegenwoordig is de trein vooral een toeristische attractie, en rijdt tussen Kingston en Fairlight. Over een afstand van veertien kilometer wordt je meegevoerd naar het koloniale verleden van Nieuw-Zeeland. De stoomboot TSS Earnslaw vaart nu tussen Queenstown en Walter Peak. Ook al is de trein zo oud, hij verlaat in het hoogseizoen (1 oktober - 30 april) nog altijd tweemaal per dag het station van Kingston.

Trein huren

In de stadjes Kingston en Fairlight zelf is niet zo heel veel te doen. Het gaat dus echt puur om een historische reis. Ook kun je de trein afhuren voor feesten en partijen en ze bieden zelfs aan om wat bandieten in te huren om de echtheid van de reis te waarborgen! Als je genoeg hebt van afgezaagde verjaardagsborrels, dan is dit toch een heel origineel alternatief!

Een retourtje van Kingston naar Fairlight kost je ongeveer NZ$40, exclusief het transport vanaf Queenstown.

Reizen Southland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors