Buller Coalfields Heritage Trail

Buller Coalfields Heritage Trail

door Getaway Travel

De Buller Coalfields Heritage Trail neemt je mee langs de overgebleven herinneringen van de mijnindustrie. In 1848 werd er aan de West Coast voor het eerst steenkool ontdekt. Niet veel later begon met op grote schaal naar steenkool te delven en ontstonden er langs de kust verschillende mijnsteden om de kolenindustrie te ondersteunen.

Spookstadjes

Nu zijn er veel van de mijnen gesloten en zijn de meeste van deze plaatsen veranderd in spookstadjes. Vanuit Westport vertrekt de 120 kilometer lange Buller Coalfields Heritage Trail. Je kunt de route met een gewone auto rijden en uitstappen bij bijzondere punten waar vaak accommodatie is en visitor centres zijn met meer informatie.

Vergane glorie

Je komt langs de ooit bloeiende steden Denniston, Stockton en Millerton waar je onder andere oude huizen, schachten treinrails, badhuizen wagons en locomotieven kunt zien. Ook mag je sommige tunnels in maar neem wel een zaklamp mee! De uitzichten over de kust zijn ook zeker dit tripje waard.

Voor de Buller Coalfields Heritage Trail kun je het beste beginnen bij het visitor centre in Westport op het Zuidereiland, aan de Highway 67.

Like deze pagina

Reizen West Coast

Foto's & video's Buller Coalfields Heritage Trail

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors