Heaphy Track

Heaphy Track

door Getaway Travel

Karamea, de meest noordelijke gelegen plaats aan de westkust, is de startplek voor verschillende schitterende wandelingen, zoals de bekende Heaphy Track. Deze wandeling verbindt de West Coast met de Golden Bay in het noorden en duurt tussen de vier en zes dagen.

Tijdens deze 77 kilometer lange tocht loop je door een regenwoud met varenbomen en nikau-palmen en steek je onstuimige riviertjes over via spectaculaire hangbruggen. Rond Karamea zijn ook kortere wandelroutes. Informatie hierover vind je bij de lokale i-SITE, de VVV van Nieuw-Zeeland.

ZELF NAAR West Coast?

Bekijk alle 41 reizen naar West Coast

Grottenstelsel

Rijd nog even door naar het Oparara Basin. Dit zijn indrukwekkende kalksteenformaties met een vijftien kilometer lang grottenstelsel. Dit alles is met dichte bossen bedekt. In het kwetsbare Honeycomb Hill Caves zijn resten te zien van de uitgestorven moa en de Nieuw-Zeelandse arend. Na een wandeling van zo'n twintig minuten kom je uit bij de Oparara Arch van wel 41 meter hoog!

Verder kun je hier geweldige mooie wandelingen maken door de bossen en langs de stranden en lagunes.

Deze prachtige kustroute volgt de Highway 67 vanaf Greymouth naar het noorden richting Karamea. Je kunt de route ook een stuk zuidelijker beginnen in Haast, aan de rand van Mount Aspiring National Park.

Reizen West Coast

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors