West Coast

West Coast

door Getaway Travel

De West Coast is een van de ruigste stukken van Nieuw-Zeeland. Hier wonen maar 30.000 mensen en je hebt hier echt het gevoel een pionier in een onbedorven woest stuk land te zijn. Hier komen hoge bergen, rivieren, gletsjers, bossen, regenwouden en geologische bijzonderheden bij elkaar samen. Dit gebied staat dan ook de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Flora en fauna

Het schitterende Westland National Park kent naast een indrukwekkend ruig landschap, met onder andere de Fox Glacier en de Franz Josef Glacier, een unieke flora en fauna. Hier kun je prachtige en uitdagende wandelingen maken.

ZELF NAAR West Coast?

Bekijk alle 43 reizen naar West Coast

Onder de grond kun je je verbazen in de Honeycomb Caves: dit is een bizar grottenstelsel dat veel weg heeft van een bijenkorf, vandaar de naam.

Een ander opmerkelijk geologisch fenomeen zijn de Punakaiki Pancake Rocks aan de kust van het Paparoa National Park. Verder lopen er in West Coast verschillende autotracks die je langs interessante plekken van deze streek voeren, zoals de 120 kilometer lange Buller Coalfields Heritage Trail.

Wist je dat...

... in de hele West Coast slechts 31.000 mensen wonen? In het ongeveer even grote Nederland wonen ruim zestien miljoen mensen...
... het in de West Coast stikt van de irritante sandflies? Gebruik insectenwerende sprays waarin DEET zit en trek kleding aan die je hele lichaam bedekt.
... in de West Coast veel jade - pounamu - wordt gedolven? Hier vind je dan ook veel leuke art galleries waar met jade de mooiste sieraden en andere kunst wordt gemaakt.
... een van de beroemdste Nieuw-Zeelandse boeken gesitueerd is in de West Coast? The Bone People van Keri Hulme speelt zich af in de omgeving van Okarito.
... een van lekkerste Nieuw-Zeelandse biertjes uit Greymouth komt, halverwege de West Coast? Probeer bij Monteith's Brewing Co de lokale lagers. Erg lekker!

Reizen West Coast

Meer West Coast

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors