Noordereiland
Gemiddelde waardering
9,1
9,4 Algemene ervaring
9,4 Beziens­waardigheden
9,3 Locals
9,1 Natuur
8,4 Interessant
8,7 Stranden

Noordereiland

door Getaway Travel

Hoge bergen, tropische valleien, blauwgroene gletsjers en uitgestrekte zandstranden: het Noordereiland is een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Ontmoet de innemende kiwi's in de gezelligste steden van Nieuw-Zeeland en ontdek de bezienswaardigheden die het Noordereiland te bieden heeft.

Het Noordereiland is een bijzonder veelzijdige bestemming. Bezoek het dorpse Auckland, de stad die op maar liefst vijftig vulkanen gebouwd is. Verken het kristalheldere water en de zachte zandstranden bij Bay of Islands. Beklim de spectaculaire besneeuwde pieken in het Tongariro National Park tijdens een Tongariro crossing. En ga 's nachts op zoek naar de schuchtere kiwi in de dichte bossen van het Noordereiland.

Bezienswaardigheden op het Noordereiland

Een van de beste bezienswaardigheden op Noordereiland zijn de Waitomo Caves, waar duizenden glimwormen de donkere gangen en een ondergrondse rivier een mysterieuze gloed geven. Ontdek deze grotten en laat je langs indrukwekkende stalagmieten en stalactieten meevoeren.

Andere onvergetelijke bezienswaardigheden op Noordereiland zijn Lake Taupo, een helder kratermeer met uitzicht op het omringende vulkanische gebergte. En het lieflijke Hobbiton, waar je je op de set van Lord of the Rings waant tussen de kleine hobbit-huisjes.

De natuur van het Noordereiland

De natuur op het Noordereiland lijkt rechtstreeks uit een film te komen en wordt gemarkeerd door uitgestrekte landschappen, ruige vulkanen, besneeuwde bergtoppen en tropische stranden. Natuurliefhebbers van over de hele wereld reizen naar Nieuw-Zeeland om de prachtige natuur op het Noordereiland te verkennen.

In de Central North Island regio zie je vulkanen, spuitende geisers en borrelende modderpoelen. Maar ook de populaire surfspot Raglan ligt in dit gebied. In de tropische Northland streek liggen schitterende baaien en heerlijke stranden. Aan de East Cape verdwaal je tussen de regenwouden, meren en watervallen van het Te Urewera National Park.

Ontmoet de Kiwi's op het Noordereiland

Maak tijdens jouw vakantie kennis met de kiwi's van het Noordereiland in het charmante Auckland, The City of Sails. Of reis naar het relaxte Napier, waar moderne architectuur en Maori invloeden hand in hand gaan. De kiwi's van het Noordereiland heten je welkom!

Like deze pagina

Reizen Noordereiland

Meer Noordereiland

Reviews Noordereiland

Nieuw-Zeeland (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Daphne Verlaan op 16 februari 2017

Er zijn teveel mooie plekjes om op te noemen, maak je dromen waar en ga gewoon!
Bezoek Wellington, Rotorua, de Bay of Islands, Wanganui en nog veel meer plaatsen.
Vooral de kleinere plaatsjes zijn erg leuk met gezellige locals in de pub.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Noordereiland

 • Mooie natuur

Minpunten Noordereiland

 • Meer grote steden
Ultieme tip: De Bay of Islands was echt een aanrader, net als de meer onbekende plekjes, ga van dorpje tot dorpje en kijk wat je allemaal ontdekt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk hoe je ondergedompeld wordt in cultuur en natuur. (bezocht in oktober 2006)

Review geschreven door Jopie Heubers op 27 januari 2017

Onbeschrijfelijk hoe je ondergedompeld wordt in cultuur en natuur. Het is een onwereldse ervaring wanneer je onder de Kauri bomen met hun eigen oerwoud tussen hun takken loopt. Tijd vergeten en pas bij donker worden weer beseft dat je terug moet naar je bestemming. Treaty ground met de historische verhalen van de Maori en hun ontmoeting met de Engelse overheersers. Om nooit meer te vergeten zelfs niet als ik ooit dement wordt.

Pluspunten Noordereiland

 • Klimaat
 • gezondheidszorg en het ETEN
 • Restaurants heel betaalbaar

Minpunten Noordereiland

 • Hoezo minpunten?
 • Ga niet met een grote camper op pad
Ultieme tip: Ga met een kleine camper op pad, je bed altijd bij je. Onderweg zijn zoveel mooie dingen te zien dat het moeilijk is er 1 uit te halen. Wees een ontdekkingsreiziger!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelooflijk gewoon ongelooflijk mooi is Nieuw Zeeland (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ine Bouten op 16 januari 2017

Sommige reizigers kiezen ervoor om alleen het Zuidereiland te bereizen, maar dit is werkelijk zonde. Want ook de natuur op het Noordereiland is adembenemend, met bijzonder mooie gebieden en natuurparken waar het andere eiland niet aan kan tippen. Zo vind je er reusachtige bomen, dampende vulkanische gebieden met geisers en modder poeltjes, witte zandstranden en schitterende wandelgebieden.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: In Auckland naar de SKYtower. Een uniek staaltje staal met prachtig uitzicht zowel ver als naar beneden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door ghislain briers op 08 januari 2017

Prachtig, gevarieerd. Op elke straathoek nieuw fotomateriaal, zeer vriendelijke mensen overal, steeds minstens behoorlijke accomodatie. De mooiste plekken: Keri Keri, Bay of islands, eiland kirikiri (vogelreservaat) en cape Reinga

Pluspunten Noordereiland

 • schitterende locaties
 • vrinedelijke mensen
 • goede hygiene
 • degelijk engels

Minpunten Noordereiland

 • zo ver
Ultieme tip: Niet te veel plannen, elke dag is een nieuw avontuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mount Wellington (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Stijn Mertens op 10 december 2016

Mount Wellington is een natuurlijke oase in Auckland. Na een flinke klim tot aan de top, heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en over de zee. Onderweg zie je de prachtige rode kleur van lavagesteente, de groene kleur van gras en de bemoste bomen.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
6 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Mount Wellington is een prachtige plek om even tot rust te komen.
Aangeraden voor: Backpackers

Noordereiland voor vier weken (bezocht in januari 2005)

Review geschreven door Henk Jacobs op 10 december 2016

Hoofdzakelijk bij familie geweest met diverse uitstapjes naar schitterende plekken. Waitomo Caves met glow worms, White Island, Tongariro Crossing en Rotoroa met zijn vulkanische activiteiten. Ook Auckland is een prachtige stad met veel verrassende plekken.

Ultieme tip: White Island, een nog werkende vulkaan op zee. Bubbelende meertjes en modderpoelen. Zwavel welke uit de grond spuit en prachtige kleurrijke vulkaanwand.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Super ontspannen vakantie (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Marina Canli op 03 juli 2016

Als alleenstaande vrouw is NZ een geweldig land om te reizen. Super vriendelijke mensen, geen moment bang geweest. Prachtige natuur, veel bezienswaardigheden.
Ietsje negatief: als je bij één Maori show bent geweest, is het voldoende. Ze zijn overal hetzelfde en vrij toeristisch (wat natuurlijk wel begrijpelijk is).
Vooral NIET met een taxi vanuit vliegveld Auckland naar de stad gaan. Op allerlei sites staat dat dit +/- 50 NZD kost, maar ik heb dus 100 NZD betaald. Er gaat ook een speciale bus voor nog geen 15 NZD.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Noordereiland

 • Super vriendelijke mensen
 • mooie natuur
 • veel bezienswaardigheden

Minpunten Noordereiland

 • Vrij duur voor alleengaanden
Ultieme tip: Vanuit Nederland bustickets kopen bij Inter City (lokale bus). Als je vroeg een ticket koopt, kun je al voor 1 NZD reizen. Super goedkoop.. Busvervoer is uitstekend geregeld.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Noordereiland (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Monica Makkinga op 08 juni 2016

Wat een fantastisch land! We zijn onze reis begonnen op het Noordereiland. Ik kan een heel verhaal houden over de bezienswaardigheden, maar dat kun je prima vinden op internet;) Dus bij deze wat andere tips wat misschien handig is als je besluit te gaat kamperen en/of een eigen campervan wilt aanschaffen:

- De beste manier om volgens ons Nieuw Zeeland te zien is met een busje/campervan. Wij hebben ervoor gekozen om zelf een busje te kopen via trademe.co.nz (soort NZse marktplaats). Het was een hele investering, maar het huren van een busje kostte net zoveel (100 dollar per dag, en dan zit je nog goedkoop). We hebben speciaal uitgekeken naar een busje met wat 'extra's' zodat we hem makkelijker konden verkopen. Een 4x4 verkoopt heel vlot in NZ.

-Als je een auto/busje koopt en hij rijdt op diesel, vergeet dan niet dat de road user charge (soort van belasting voor diesel auto's) van je voorganger up to date is. Beetje jammer als je dat zelf moet betalen!

-Download een app waarop je bijna alle campings in NZ kan vinden. Veel backpackers gebruikten Campermate, maar hiervoor moet je wel een internetverbinding hebben om de details in een kaart te zien. Wij hebben gekozen voor Camping New Zealand: kost een paar euro, maar deze maps download je en kun je ze offline gebruiken! Deze app geeft campings, recensies en top activiteiten weer. Ook kun je zien welke faciliteiten een camping heeft. Houdt vooral de DOC (department of conservation) campings in de gaten. Deze zijn gratis of goedkoop (6-10 dollar p.p.) en zijn altijd op de meest fantastische plekken! Over het algemeen is er op zo'n camping een long drop toilet en een watertap, maar dat kun je op de app even checken.

-Trek genoeg tijd uit voor je road trip door Nieuw-Zeeland;)

Ultieme tip: Maak eens een praatje met locals. Voor je het weet ben je al uitgenodigd om bij ze te eten en te slapen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Nieuw Zeeland (bezocht in februari 2009)

Review geschreven door jacqueline hingst op 31 mei 2016

Na aankomst in Auckland...eerst een paar dagen dowtown en de Skytower bezoeken ..
Daarna naar boven rijden naar de Bay of Islands.
Dan terug over de 90 milde beach ..
Dan naar beneden langs de oostkust naar de Coromandel ..De cote d'azur van NZ.
Dan naar beneden naar t gave Tauranga en The mount maunganui.
Dan naar Rotorua naar de Hot spring voor n zwavel bad ...
Dan naar Taupo en t mooie ruepehu skigebied....en lak taupo.
Dan Door naar windy Wellington ...
Een beknopte beschrijving maar de moeite waard !!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Noordereiland

 • veel variatie in natuur ...en mooie stranden
Ultieme tip: De Hot spring in Rotorua savonds nemen en vh prachtige uitzicht genieten over de lake
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Matapouri Bay (bezocht in december 2013)

Review geschreven door Anouck Aftervillage op 31 mei 2016

Mooiste strand ever. Rustig, eilandjes, houten schommel in de boom, gratis camperplekken op de parkeerplaats.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis van Noord naar Zuid (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Marja R op 19 mei 2016

Starten in Auckland, eerst noordwaarts om de Bay of Islands per boot te bezichtigen. Prachtig, met meezwemmende dolfijnen! Dan de Coromandel met zijn prachtige baaien en stranden. Rotorua is wellicht het hart van de Maori cultuur. Daarbij alle vulkanische geisers, mudholes etc. In de diverse natuurparken. Door naar Tongariro Nat'l Park om op de vulkanen te wandelen en minimaal een High Tea in hotel The Chateau. Napier ligt temidden de wijnvelden en is nog grotendeels in Art Deco stijl. Tot slot Wellington, een bruisende, maar toch genoeglijke wereldstad. En ga je verder naar het Zuidereiland? Neem de boot! De overtocht is echt fantastisch!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Noordereiland

 • alles goed bereikbaar per auto
 • bewoners (kiwi
Ultieme tip: Hoogtepunten voor mij waren Rotorua en de Bay of Islands
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors