Queenstown
8,5
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,0 Restaurants
9,0 Veiligheid
6,0 Stranden

Queenstown

door Getaway Travel

Queenstown is één van de mooist gelegen steden ter wereld! De stad ligt aan het prachtige diepblauwe Lake Wakatipu met de ruige maar majestueuze Remarkables op de achtergrond. De stad werd zo genoemd omdat het zogezegd "was fit for Queen Victoria". De bergen, meren en rivieren hebben er voor gezorgd dat Nieuw-Zeelanders hier steeds meer uitdagende sporten verzinnen.

Alles draait hier om avontuurlijke sporten in allerlei soorten en maten. Deze stad op het Zuidereiland is dé plek voor thrill seekers, waaghalzen en andere helden die op zoek zijn naar een flinke shot adrenaline. Denk je niet daredevil genoeg te zijn om je letterlijk in het avontuur te storten, dan word je in Queenstown wel overgehaald!

Mijnstadje

Zoals de meeste steden in Otago ontstond Queenstown rond 1860 dankzij de vondst van goud door twee schapenhoeders in de Shotover River. Al snel groeide Queenstown uit tot een mijnstadje met zo'n 1.900 inwoners.

Toen er geen goud meer werd gevonden, daalde dit aantal tot onder de 200. Maar sinds de jaren zeventig heeft het zich ontwikkeld van een ingedut stadje tot een leidend internationaal vakantieoord met 15.000 inwoners. Tegenwoordig is Queenstown hét centrum van avontuurlijke sporten.

Toerisme

Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten en het wemelt hier dan ook van de souvenirwinkels, fotozaken, hotels, clubs en touroperators. Dit doet allemaal behoorlijk commercieel aan maar heeft wel gezorgd voor een levendige restaurant- en uitgaanscultuur.

Ook heb je een ruime keus uit verschillende tours en activiteiten in de omgeving. Ondanks deze nadrukkelijke commercie ademt Queenstown nog steeds de sfeer van een klein gezellig stadje met overal terrassen en drukte.

Extreme sporten

In Queenstown kun je gewoonweg niet om alle extreme sports heen. Ze worden je in allerlei soorten en maten aangeboden. Van eenmalige buitensporten tot meerdaagse georganiseerde avonturenreizen.

In de zomer kun je rondom het Lake Wakatipu en bij nabije rivieren als de Dart, Kawarau en Shotover raften en met een jet-boat keihard over het water scheuren. In de winter lijkt Queenstown wel een wintersportplaats en kun je er prima skiën en langlaufen. Bijvoorbeeld over de The Remarkables en de Coronet Peak (1.651 meter).

Winter Festival

Aanrader is het Queenstown Winter Festival, wanneer Queenstown zowel overdag als 's nachts uit zijn dak gaat op sportief én cultureel gebied. De reputatie als avonturenhoofdstad dankt Queenstown het meest aan de vele activiteiten die je in lucht kunt beleven. De uitvinder van de bungee jump, A.J.Hackett, heeft in 1988 in Queenstown de eerste publiek bungee jump geïnstalleerd.

Tegenwoordig heb je hier keus uit meerdere plekken om aan een elastiek naar beneden te donderen. Bijvoorbeeld van de 43 meter hoge Kawarau Bridge of wat dacht je van ondersteboven 104 meter omlaag vanaf een brug een smalle rivierbedding in? Je kunt natuurlijk ook hanggliden van de bergen, paragliden van Bob's Peak of vanuit een vliegtuig skydiven naar de prachtige afgrond...

Like deze pagina

Reizen Queenstown

Meer Queenstown

Reviews Queenstown

Bomvol activiteiten (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Jan van Dijk op 09 december 2016

Queenstown is omringd door prachtige natuur. Maar, dat is niet uniek in Nieuw-Zeeland. Waarvoor je echt naar Queenstown moet gaan zijn de adrenaline-gevulde activiteiten.
Zo vind je in Queenstown de hoogste bungeejump van het zuidelijk halfrond; de Nevis. Daar kan je de diepte inspringen en over een rivier schommelen bij een van de hoogste Canyon Swings ter wereld (met een vrije val van zestig meter, gevolgd door een swing van tweehonderd meter), kan je real-life Mariokart doen op de Luge-baan, EN hebben ze de beste burgers ter wereld: de Fergburger. Wees gewaarschuwd: de wachtrijen voor de deur zijn enorm!
Bel van tevoren en je kan met een kwartier je burger ophalen en de wachtrij overslaan.
Verder kan je in de omgeving perfect mountainbiken, skydiven en met de jet motorboot langs grote rotswanden scheuren.
Kortom, een enorm aanbod aan geweldige activiteiten!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten Queenstown

 • avontuurlijk
 • gezellig
 • uitgaan
 • activiteiten
 • skydive
 • bungeejump
 • mooi
 • natuur
 • omgeving

Minpunten Queenstown

 • duur
Ultieme tip: Fergburger. Zorg dat je veel trek hebt en bestel telefonisch. Zo sla je de lange wachtrijen voor de deur over en zit je met vijftien minuten aan de lekkerste burger ter wereld!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

Queenstown en omgeving (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Yolanda Mak op 05 juli 2016

Een super uitvalsbasis om alle mooie dingen van het zuidereiland van Nieuw Zeeland te bekijken. Doubtfull sound en de Franz Joseph glacier zijn echte aanraders.
Ook de fergburger moet je geprobeerd hebben!
Goede stad ook voor daredevils; skydive, canyon swing en paragliding zijn must do's!

Pluspunten Queenstown

 • nomads hostel

Minpunten Queenstown

 • geen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors