Otago Central Rail Trail

Otago Central Rail Trail

door Getaway Travel

Het binnenland van Otago is schitterend door het dramatische landschap met oeroude bergen, ruige rotsformaties, woeste rivieren en overweldigende valleien. Ook vind je er veel historische plekken met gebouwen uit de tijd van de goudkoorts, zoals stenen cottages, verlaten hotels en mijnen.

Buiten gebruik

De 150 kilometer lange Otago Central Rail Trail verbond Dunedin met Central Otago, maar toen er snellere verbindingen ontstonden, raakte deze spoorlijn buiten gebruik. Maar sinds kort is deze route weer open voor wandelaars, mountainbikers en paardrijders. Het spoor is verwijderd en is nu een prima weg om al lopend, op de mountainbike of te paard te verkennen. Fietsen en paarden zijn te huur in Dunedin en Alexandra.

ZELF NAAR Otago?

Bekijk alle 56 reizen naar Otago

Routes

Je kunt zelf bepalen hoeveel en hoe lang je tocht over de Otago Central Rail Trail doet. Er zijn interessante routes van een halve dag tot vijf dagen. Een van de populairste stukken van de trail is tussen Lauder en Oturehua. Hier kom je langs de prachtige natuur van de Poolburn Gorge en de Ida Valley en reis je over de grootste brug van de route die wel meer dan 110 meter is!

De Otago Central Rail Trail begint bij Middlemarch aan Highway 87 bij Dunedin en eindigt bij Clyde aan Highway 8 op het Zuidereiland. Er liggen langs de trail verschillende plaatsjes, zoals Ranfurly en Alexandra, waar je je track kunt starten en waar de nodige faciliteiten voorhanden zijn.

Reizen Otago

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors