Steden Nieuw-Zeeland

Steden Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

Omgeven door de meest spectaculaire ongerepte natuur, bewoond door de vriendelijke kiwi's en bezaaid met leuke restaurantjes en gezellige uitgaansgelegenheden. De meeste reizigers vallen als een blok voor de ongerepte landschappen van Nieuw-Zeeland, maar ook de steden zijn zeker de moeite waard. De steden in Nieuw-Zeeland zijn relatief klein, waardoor ze een persoonlijk en vriendelijk karakter hebben behouden.

Maak kennis met de vriendelijke kiwi's en ontdek de steden van Nieuw-Zeeland. Van Queenstown, dé adrenaline hoofdstad, tot het prachtig gelegen Wanaka. En van het vulkanische Rotorua tot het victoriaanse Christchurch. De Kiwi mentaliteit is voelbaar in de relaxte en ongedwongen steden van Nieuw-Zeeland.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland Steden

De steden in Nieuw-Zeeland vormen een goed beginpunt voor een ontdekkingstocht door de dichte bossen en indrukwekkende bergen. Maar ook als je juist even genoeg hebt van het wilde Nieuw-Zeeland zijn de steden dé plek om even bij te komen en van de gemakken van de bewoonde wereld te genieten.

Bezoek het prachtige Dunedin, waar je de mooiste gebouwen van het land ziet. Ga naar het relaxte stadje Napier en geniet van de uitstekende restaurant- en pubcultuur. Of reis naar Gisborne dat dankzij het goede klimaat een geweldige surfspot is.

Auckland: het werelddorp

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en de enige echte metropool die het land heeft. Desondanks heeft Auckland meer weg van een gigantisch dorp dan van een bruisende wereldstad. Je ziet er nauwelijks hoogbouw, waardoor de stad op een landschap vol buitenwijken lijkt.

De bezienswaardigheden in Auckland zijn echter zeker de moeite waard. Bij The Waterfront zie je prachtige zeilschepen en hippe restaurants. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad tijdens de Two Volcanoes Walk. En leer meer over de volken en natuur in Nieuw-Zeeland in het Auckland Museum.

Cultuur snuiven in Wellington

Op het zuidelijk punt van het noordereiland ligt de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Hoewel Wellington niet zo groot is als Auckland, vind je hier de mooiste nationale schatten en culturele bezienswaardigheden.

Wellington is dé cultuurstad met het bekende Museum of New Zealand, het Wellington International Film Festival en verschillende belangrijke kunstgaleries.

Steden Nieuw-Zeeland

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors