Kerikeri

Kerikeri

door Getaway Travel

Kerikeri is een plezierig historisch stadje in het noorden van het Noordereiland. Gelegen in een subtropisch klimaat vlakbij de prachtige Bay of Islands met veel accommodatie-mogelijkheden is het een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Maar ook in Kerikeri zijn er een aantal attracties.

Oudste koloniale gebouw

Het is een van de oudste plaatsen van Nieuw-Zeeland en gebouwd op de plek van een voormalige Maori-nederzetting. In 1819 stichtte dominee John Butler de tweede missiepost van het land, die werd beschermd door de machtige Maori-leider Hongi Hika. Deze dominee liet in 1921 het Kemp House bouwen als onderdeel van de missiepost en is het oudste koloniale gebouw van heel Nieuw-Zeeland.

ZELF NAAR Kerikeri?

Bekijk alle 1 reizen naar Kerikeri

De aangrenzende Stone Store uit 1822 werd gebruikt als opslagplaats voor de Anglicaanse missie en is een van de oudste stenen huizen van het land. Nu is het een souvenirwinkel.

Maori-dorp

Aan de overkant van de rivier ligt Rewa's Maori Village. Dit is een gereconstrueerde kainga, een Maori-dorp uit de tijd voor de komst van de Europese kolonisten. In de traditionele gebouwen als de marae - verzamelplaats - en de pataka - gemeenschappelijke opslagruimte - zijn veel inheemse materialen gebruikt.

In Kerikeri wonen veel kunstenaars van wie je in verschillende winkels en galeries werk kunt zien, vaak wanneer ze er nog mee aan het werk zijn. Ga hiervoor naar Kerikeri Road en Highway 10.

Wil je een goede indruk krijgen van de geschiedenis van dit stadje, doe dan de Historical Walk. Deze begint achter de Stone Store op The Basin en duurt maar tien minuten. Je komt langs de belangrijkste historische hoogtepunten, zoals de Kororipo Pa, het fort van het stamhoofd van de Hongi Hika-stam.

Kerikeri River Track

Er is ook de Kerikeri River Track die zo'n vier kilometer is en je via de Wharepoke Falls naar de Rainbow Falls voert. Deze laatste watervallen storten zich van een hoogte van 27 meter naar beneden en zijn schitterend. Er zijn verschillende uitkijkplatforms voor een mooi zicht. Bij de Wharepoke Falls liggen de Fairy Pools waar je kunt zwemmen en picknicken.

Kerikeri ligt in het noorden van het Noordereiland vlak aan Highway 10. Vanuit Paihia vertrekken er dagelijks bussen naar Kerikeri.

Reizen Kerikeri

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors