Rainbow Warrior

Rainbow Warrior

door Getaway Travel

Nieuw-Zeeland dat erg ver weg aan de andere kant van de wereld ligt, komt niet vaak in het nieuws. Maar in 1985 kreeg het de volle aandacht. Het land had altijd een groene politiek en een krachtig anti-kernwapenbeleid. In dat jaar ontzegde het Amerikaanse oorlogsschepen met kernwapens aan boord de toegang tot de Nieuw-Zeelandse havens.

De Amerikanen schortten het verdrag tussen hen, Nieuw-Zeeland en Australië op: het ANZUS-verdrag. Franse saboteurs bliezen het Greenpeace-schip, de 'Rainbow Warrior', op in Auckland. Een fotograaf van Greenpeace, Fernando Pereira, werd hierbij gedood.

ZELF NAAR Northland?

Bekijk alle 31 reizen naar Northland

Regenboogkleuren

Het skelet van het schip werd naar de Cavalli Islands, ten noorden van Northland bij Matauri Bay, vervoerd en ligt nu op 25 meter diepte onder water. Op, onder, in en rond het schip leven verschillende zeedieren en groeien anemonen met de meest fantastische kleuren op en doen de naam van het schip eer aan. Het is nu een veilig schip om naar te duiken en een populaire duikspot.

Vanuit onder andere de Bay of Islands, Pahia en Russell, worden verschillende duiktrips naar de Rainbow Warrior verzorgd.

Monument

Het schip ligt vlakbij de schitterende Cavalli Islands, waar vaak dolfijnen en walvissen worden gespot. Matauri Bay is zelf ook zeker een bezoek waard. Hier liggen verschillende prachtige stranden waar nog maar weinig toeristen komen. Op de top van een heuvel in het achterland staat een monument ter nagedachtenis aan de Rainbow Warrior.

De Rainbow Warrior ligt bij Matauri Bay, ten noorden van de Bay of Islands op het Noordereiland.

Reizen Northland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors