Poor Knights Islands

Poor Knights Islands

door Getaway Travel

De wateren bij Poor Knights Islands, ten oosten van Northland, zijn de mooiste duikspots van Nieuw-Zeeland en behoren zelfs tot de mooiste duikplekken van heel de wereld! De bekende oceanoloog Jacques Cousteau was het vanwege de opmerkelijke helderheid van het water hiermee eens.

Subtropische golfstroom

Het reservaat profiteert van een subtropische golfstroom waardoor het hier warmer. Omdat deze eilanden redelijk geïsoleerd van het vaste land liggen, is dit bijna een heiligdom van bijzondere onderwater flora en fauna!

ZELF NAAR Northland?

Bekijk alle 35 reizen naar Northland

Er leeft hier een variëteit aan (sub)tropische vissen die nergens anders worden gezien en zelfs de prehistorische reptiel tuatara loopt nog op de eilanden rond. Helaas zijn de eilanden doorgaans verboden toegang voor bezoekers, maar de wateren zijn gelukkig open voor een van je mooiste duiktrips.

Spectaculair zeelandschap

Dankzij het eroderen van vulkanisch gesteente is er een spectaculair zeelandschap van tunnels, bogen en grotten ontstaan, waar kleurige vissen zwemmen en sponzen leven. En hier kun jij tussendoor, onderdoor en omheen zwemmen en genieten van al het moois dat de wateren van de Poor Knights Island je te bieden hebben.

De beste tijd om te gaan duiken is van januari tot mei en er vertrekken boten van onder andere Whangarei en Tutukaka.

De Poor Knights Islands liggen zo'n 24 kilometer voor de kust bij Tutukaka in Northland op het Noordereiland. Tutukaka ligt aan een zijweg van Highway 1. Whangarei ligt ook aan de oostkust van Northland maar wel direct aan Highway 1. Op de website van Poor Knights Islands vind je meer over de duik mogelijkheden  en andere praktische informatie.

Reizen Northland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors