Goat Island Marine Reserve

Goat Island Marine Reserve

door Getaway Travel

Goat Island is een prachtig natuurlijk zeereservaat, gelegen aan het bijna noordelijkste puntje van het Noordereiland. Het reservaat heeft een kustlijn van vijf kilometer en beslaat vijfhonderd hectare. In 1971 was dit het eerste kustgebied in Nieuw-Zeeland waar je niet meer mocht vissen.

Goat Island werd hiermee een beschermd stukje zee. Een uniek project omdat het maar een om een doodgewoon en onaantrekkelijk stuk kust ging.

ZELF NAAR Northland?

Bekijk alle 35 reizen naar Northland

Onderwateraquarium

Nu is de Goat Island Bay een heus onderwateraquarium met ongelofelijk helder water waarin je tot vijftien meter zicht hebt. Het is een geliefde plaats voor duik en snorkelavonturen. De baai heeft een prachtig onderwaterlandschap met een witte zandbodem, keien bedekt met zeewier en kleurrijke sponzen.

De echte attractie is de enorme hoeveelheid zeedieren dat hier leeft. Je ziet hier grote blauwe snappers van soms wel zestig jaar oud, de blauwe Maomao en de tienpotige pantserkreeft, de Langoest. Als je erg veel geluk heb tref je misschien een bottle-nose dolfijn of zelfs een orka.

Eco-tours

Het water heeft altijd een aangename temperatuur van minimaal 13 en maximaal 22 graden en een diepte van vijf tot tien meter. De beste duik maak je bij Shag Rock, honderd meter vanaf het strand.
Voor duikers die het gebied goed willen verkennen zijn er de speciale eco-tours.

Deze boottochtjes duren vier tot vijf uur en stoppen op de mooiste plaatsen. De eco-boten varen alleen in het zomerseizoen op de maandag en woensdag.

Glazen bodem

Behalve duiken kun je de onderwaterwereld ook verkennen per kajak of met de Habitat Explorer. Dit is een boot met glazen bodem die je in een tour van 45 minuten het hele gebied laat zien. Een unieke kans om de wereld onder water te bezichtigen zonder je voeten nat te krijgen.

Goat Island ligt aan de oostkant van het Noordereiland, ten noorden van Auckland en drie kilometer vanaf Leigh. Neem de State Highway 1 over Auckland Harbour Bridge tot Orewa. Bij Warkworth moet je rechts afbuigen richting Leigh. Goat Island Marine Reserve staat daar ook al aangegeven.

Reizen Northland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors