Camperroute Noordereiland in drie weken

Camperroute Noordereiland in drie weken

door Getaway Travel

De adrenaline giert door je lijf wanneer je van 134 meter hoog naar beneden springt. Daar bungel je dan aan een elastiekje boven de Nevis-rivier. De keiharde gil weerkaatst schel tegen de rotsige klif, terwijl je weer langzaam naar boven wordt getakeld. 

Met een camper reis je langs de spannendste bezienswaardigheden van het Noordereiland in drie weken. In Nieuw-Zeeland spot je uitheemse dieren in prachtige omgevingen. Je gaat op zoek naar de kiwi en rijdt langs honderden kuddes schapen. En natuurlijk ga je hiken over de onstuimige Tongariro Alpine Crossing

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Deze camperroute begint in Auckland en eindigt in hoofdstad Wellington. Je neemt een kijkje bij de filmset van The Lord of the Rings in Matamata en bewondert de blauwe gloeiwormen van Nieuw-Zeeland in Waitomo. Na een rit van bijna 2.000 kilometer heb je alle hoogtepunten van het Noordereiland in drie weken bekeken. 

Het startpunt van je camperreis door het Noordereiland in drie weken 

Dag 1-5 Je haalt je camper op in het bruisende Auckland, waar je vanuit de Sky Tower uitkijkt op de glanzende wolkenkrabbers en uitgestrekte haven. Loop een rondje door het grootste en oudste park van Auckland: Auckland Domain. In de zomer heb je kans om er een gratis openluchtconcert te zien!

Dan is het tijd om te vertrekken naar Paihia. Vanuit camping Waitangi Holiday Park ben je binnen tien minuten rijden bij de paradijselijke Bay of Islands. Voor de snelheidsduivels onder ons is het erg leuk om het water te verkennen op een jetski. Maar er zijn ook verschillende reisorganisaties die cruises aanbieden om vanaf een boot dolfijnen te spotten. 

Op naar de mooiste campings in Nieuw-Zeeland

Dag 6-10 Rijd door naar Matamata, waar een deel van The Lord of the Rings is opgenomen. Het landschap is permanent omgetoverd tot het lieftallige Hobbiton. Bekijk de groene heuvels en de kleine huisjes met de overbekende ronde deuren. ‘s Avonds parkeer je de camper aan het water bij camping Opal Hot Springs & Holiday Park.

De volgende hotspot zijn de Waitomo Caves. In het donker vaar je door de magische grotten, terwijl je blauwe gloeiwormen bewondert. Daarna rijd je door naar de gouden kustlijn van Bay of Plenty. Mount Maunganui Main Beach is een van de mooiste stranden die op je camperroute door Nieuw-Zeeland ligt. Je slaat namelijk achterover op je handdoek aan de voet van de Maunganui-berg. Overnacht bij het Rotorua-meer op camping All Seasons Holiday Park Rotorua. 

Dag 11-15 In het oosten van Bay of Plenty ligt het rustige stadje Opotiki. Veel surfers komen hiernaartoe om een golfje te pakken. Langs de kust zijn ook allerlei hikes uitgestippeld waar je door de dichtbegroeide bossen en over het knisperende zand loopt. Eindig de avond aan het strand bij camping Ohiwa Beach Holiday Park. Daarna rijd je naar East Cape Lighthouse waar je vanuit de witte vuurtoren uitkijkt op de ruige kustlijn. Vooral bij zonsopgang is deze plek magisch. Overnacht vlakbij  op camping Te Araroa Holiday Park. 

De volgende bestemming zijn de geothermische geisers van Rotorua. In deze stad rijd je langs borrelende modderpoelen en kokende kraters. Het vulkanische landschap komt pas echt tot uiting in het Tongariro National Park. Tijdens de Tongariro Alpine Crossing beklim je het rotsige landschap en loop je langs azuurblauwe wateren. Midden in het park rust je uit bij de camping Whakapapa Holiday Park. 

Laatste dagen van je camperreis door het noorden van Nieuw-Zeeland

16-21 Dan is het tijd voor het reusachtige Lake Taupo. Het meer is eeuwen geleden gevormd door een explosie van de Taupo-vulkaan. Nu is het een van de meest serene meren in Nieuw-Zeeland, waar volop gebruikt wordt gemaakt van de ruimte. Vissen, zeilen, peddelen en nog veel meer activiteiten onderneem je op het water. Neem ook een kijkje bij de immense Huka Falls. De camping Great Lake Holiday Park ligt maar op tien minuten rijden vanaf deze watervallen.

De allerlaatste stop van je camperroute door Nieuw-Zeeland is Wellington. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. In het Te Papa Museum zijn er exposities over de Maori-cultuur. En natuurliefhebbers moeten er een bezoekje brengen aan het Zealandia Ecosanctuary, waar je kans hebt om de zeldzame kiwi te spotten. Loop nog een rondje door het centrum, voordat je het vliegtuig pakt naar Nederland!

Praktische informatie over camperreizen in Nieuw-Zeeland

Wil je een camperreis in Nieuw-Zeeland plannen? Dan zijn er bepaalde dingen die handig zijn om vooraf te weten, zoals waar je wel of niet gratis mag kamperen. Alle praktische informatie over het huren van een camper in Nieuw-Zeeland, het reserveren van de campings en allerlei handige tips vind je hier.

Beste reistijd voor Nieuw-Zeeland

De beste reistijd voor een camperreis door Nieuw-Zeeland is de herfst. De temperaturen zijn in deze periode aangenaam. Het zal meestal tussen de 17 en 21 graden zijn.Daarnaast reis je in de herfst buiten het hoogseizoen en zijn over het algemeen de prijzen lager. Hierdoor is het rustiger op de weg en hoef je niet lang te wachten bij alle bezienswaardigheden.

Routebeschrijving

Deze camperroute door Nieuw-Zeeland begint in Auckland waar je de camper ophaalt. Rijd via Highway 1 naar de Bays of Islands. Daarna rijd je via de SH-27 naar Matamata. Als je naar het oosten rijdt, houd je de SH-35 aan voor Eastern Light House. Vanaf Rotorua houd je de Highway 1 aan totdat je bij Wellington aankomt. Hier lever je de camper weer in!

Wil jij deze camperroute over het Noordereiland zelf alfeggen in drie weken? Bekijk hier het beste reisaanbod!

Reizen Nieuw-Zeeland

Foto's & video's Camperroute Noordereiland in drie weken

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors