Visum Nieuw-Zeeland

Visum Nieuw-Zeeland

Op Nieuw-Zeeland.nl lees je over de mooiste plekken op dit prachtige eiland. Logisch natuurlijk dat je ze met eigen ogen wilt gaan bekijken! Een belangrijke stap bij het voorbereiden van je reis naar Nieuw-Zeeland is het regelen van je visum. Je wilt immers niet aan de poorten van het paradijs geweigerd worden, toch? Hieronder vind je de belangrijkste zaken die je moet weten om jouw visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland snel en goed af te ronden.

Heb ik een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de Nieuw-Zeelandse ambassade in Den Haag. Dat is ook het geval als je een strafblad hebt of ooit een land uit bent gezet.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 128 reizen naar Nieuw-Zeeland

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Nieuw-Zeeland, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van een bewijs van voldoende financiële middelen en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Nieuw-Zeeland vind je op Visumcentrale.nl.

ETA nodig 

Net als in de Verenigde Staten en Canada wordt er vanaf 1 oktober 2019 een Electronic Travel Authority (ETA) ingevoerd om Nieuw-Zeeland in te komen.

Per 1 juli 2019 wordt er ook een toeristentoeslag ingevoerd van $35. Deze toeslag draagt bij aan het onderhoud van de toeristische infrastructuur en het behoud van de natuur. Deze toeslag betaal je direct bij de aanvraag van de ETA.

Geldigheid paspoort Nieuw-Zeeland

Je paspoort moet minstens een maand na je vertrek uit Nieuw-Zeeland geldig zijn. Het toeristenvisum dat je bij aankomst in Nieuw-Zeeland krijgt, is een elektronisch exemplaar. Je krijgt dan ook geen stempel in je paspoort.

Onafhankelijk advies over je reis naar Nieuw-Zeeland

De reisspecialisten van de Nieuw-Zeeland Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Nieuw-Zeeland. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Nieuw-Zeeland Desk!

Like deze pagina

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors