Visum Nieuw-Zeeland

Visum Nieuw-Zeeland

Hieronder vind je de belangrijkste zaken die je moet weten om jouw visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland snel en goed af te ronden.

Heb ik een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Je mag maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wel moet je sinds 1 oktober 2019 in het bezit zijn van een New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) voordat je Nieuw-Zeeland inreist. Een NZeTA is géén visum. Het aanvragen van een NZeTA kan online of via de NZeTA-app (IOS en Android) en duurt zo'n tien minuten. De verwerking kan tot 72 uur duren, vraag de NZeTA daarom tijdig aan. Hier zijn kosten aan verbonden.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Sinds 1 juli 2019 geldt er bovendien een toeristentoeslag van NZD$35, de zogenaamde International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL). Deze toeslag draagt bij aan het onderhoud van de toeristische infrastructuur en het behoud van de natuurgebieden in Nieuw-Zeeland. Deze toeslag betaal je direct bij de aanvraag van de NZeTA.

Naast een NZeTA moet je ook een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van een bewijs van voldoende financiële middelen, een geldig paspoort en een uitreisticket. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Nieuw-Zeeland vind je op Visumcentrale.nl.

Wil je langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de Nieuw-Zeelandse ambassade in Den Haag. Dat is ook het geval als je serieuze gezondheidsproblemen hebt die een gevaar kunnen zijn voor de Nieuw-Zeelandse volksgezondheid, een strafblad hebt of ooit een land uit bent gezet.

Geldigheid paspoort Nieuw-Zeeland

Je paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn bij aankomst in Nieuw-Zeeland. Het toeristenvisum dat je bij aankomst in Nieuw-Zeeland krijgt, is een elektronisch exemplaar. Je krijgt dan ook geen stempel in je paspoort.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors