Milford Sound Highway
9,9
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Plaatsen
9,5 Wandelingen
10,0 Bereisbaar

Milford Sound Highway

door Willeke van Doorn

Stap in de auto voor een korte, maar spectaculaire roadtrip op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De Te Anau - Milford Sound Highway snijdt dwars door een landschap getekend door ruige watervallen, besneeuwde bergtoppen en kraakheldere meren.

Soms is de weg naar een bezienswaardigheid even mooi als de bestemming zelf. Dat geldt zeker voor de Te Anau - Milford Sound Highway in Nieuw-Zeeland. Dit 120 kilometer lange stuk van de Highway 94 brengt je van Te Anau naar Milford Sound. De snelweg doorkruist het Fiordland National Park en brengt je via de Homer Tunnel naar het kilometerslange fjord.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Bezienswaardigheden langs de Milford Sound Highway

Links van je ligt Lake Te Anau, het grootste meer van het Zuidereiland. In de reflectie van het heldere water zie je de witte pieken van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Bij het gelijknamige dorp dat aan het meer grenst, start je roadtrip over de Te Anau - Milford Sound Highway.

Je volgt de snelweg langs het water naar Te Anau Downs. Hier kun je de auto inruilen voor een stel stevige wandelschoenen en beginnen aan de Milford Track. Of je rijd verder tot de Mirror Lakes waar je even de benen strekt.

Zoals de naam al aangeeft, dienen deze kleine meren als spiegels voor het achterliggende gebergte. Goed om te weten: een paar kilometer verderop vind je bij Knobs Flat de laatste toiletten tot Milford Sound.

Na een korte tussenstop vervolg je de reis door het Fiordland National Park naar The Divide. Bij deze bergpas stap je uit de auto voor een drie uur durende wandeltocht over de Routeburn Track. Dit wandelpad brengt je naar de Key Summit. Vanaf hier kijk je uit over de groene golvende heuvels, de met sneeuw bestippelde pieken en diepblauwe meren van het natuurpark.

Vanaf The Divide is het nog zo'n zestien kilometer rijden tot de Homer Tunnel. Dit is een van de hoogtepunten van deze reisroute. Tussen de torenhoge wanden van een door een gletsjer gevormd amfitheater wacht je tot het stoplicht groen kleurt. Dat kan soms een kwartiertje duren, want de tunnel is eenrichtingsverkeer.

Na een rit door de 1.200 meter lange Homer Tunnel ben je bijna bij je eindbestemming. Vanaf hier is het nog vijftien kilometer tot Milford Sound. Parkeer hier de auto en stap op een cruiseschip of in een kano voor een tocht door de adembenemende natuur van het zestien kilometer lange fjord.

Beste reistijd Milford Sound Highway

In principe kun je het hele jaar door een roadtrip maken over de Te Anau - Milford Sound Highway, maar de zomermaanden zijn het populairst. In de winter is het rustiger, maar moet je rekening houden met sneeuw, ijs en lawines. Op risicovolle dagen zijn sneeuwkettingen verplicht. Die zijn te huur bij alle tankstations in Te Anau.

De Te Anau - Milford Sound Highway is ideaal voor een dagtrip. Zonder te stoppen, rijd je in ongeveer tweeëneenhalf uur naar Milford Sound. We raden aan om vroeg in de ochtend te vertrekken zodat je voldoende tijd hebt om te stoppen bij alle bezienswaardigheden langs de snelweg en om aan het einde van de rit een cruise te maken door Milford Sound.

Routebeschrijving

Deze populaire route trap je af in het dorpje Te Anau op het Zuidereiland. Vanuit hier volg je de Highway 94 in noordelijke richting naar Milford Sound. Net voordat je het fjord bereikt, rijd je door de Homer Tunnel die op 945 meter boven zeeniveau ligt.

De Tutoko Suspension Bridge, die alleen toegankelijk is voor voetgangers, verbindt de Te Anau - Milford Sound Highway met het fjord. Tussen Te Anau en Milford Sound vind je geen tankstations, zorg dus dat je met een ruim gevulde tank aan deze roadtrip begint.

Rijd je liever niet zelf? Bekijk dan deze aanbiedingen van verschillende reisorganisaties!

Fotocredits: Eddy Milfort | Ryan Smith

Reizen Nieuw-Zeeland

Reviews Milford Sound Highway

Milford Sound Highway (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Tjalling Dolman op 06 november 2017

Dit zou eigenlijk het slechtste tijdstip van het jaar moeten zijn vanwege de beginnende sneeuw en donkere luchten. Gelukkig was de sneeuw er wel en vielen de donkere luchten mee. Een van de meest onvergetelijke stukjes weg die ik ken. Nadat we uit een bos een open vlakte opreden werd het compleet stil in de auto vanwege het stukje landschap wat zich voor ons toonden. Ga hier altijd heen, ook als je niet in de buurt bent.

Ultieme tip: Je moet hier heen gaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

geen regen in de Milford Sound (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Conny Halter-Thorenaar op 05 november 2017

Wat een geluk hebben we gehad. Van de 365 dagen regent het hier 300 dagen en wij hadden een heerlijke zonnige frisse voorjaarsdag. Bij het aankomen lag er een heel mooi schip wat zich klaar maakte voor vertrek. Het gaf een mooi plaatje. De milford sound highway was ook zeker een aanrader. Wel druk met veel bussen met toeristen. Je moet er wel even de tijd voor nemen voor deze 120 kilometer. Wij hadden een camping geboekt aan het einde van de weg zodat we lekker vroeg aan de boottocht konden beginnen.

Pluspunten Milford Sound Highway

  • veel te zien

Minpunten Milford Sound Highway

  • veel toeristen
  • geen tank gelegenheid
Ultieme tip: Neem de tijd voor deze highway. Er zijn echt veel leuke bezienswaardigheden te bezoeken onderweg naar de sounds.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op weg naar het einde van de wereld (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Vivian Hesen op 09 juni 2017

De weg naar Milford Sound is een ervaring op zichzelf. Met een rit van twee uur door prachtige natuur, waarbij je al snel geen radio of telefoonontvangst hebt. Deze rit geeft zoveel rust, waarbij je terug komt in de natuur.

Aan het einde van deze weg is de Fjord Milford Sound, waar je door een boottocht de fjord beter kunt verkennen, super leuk en zeker een aanrader!

Doordat het behoorlijk regende op de heenweg naar Milford Sound, hebben we genoten van de enorme hoeveelheid watervallen die van de bergen naar beneden stroomden.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Milford Sound Highway

  • Prachtige natuur
  • Geweldige ervaring

Minpunten Milford Sound Highway

  • Veel touristen
Ultieme tip: Baal niet als het hard regent, normaal zijn er zo'n 3 vaste watervallen in het gebied, maar bij flinke regelval kunnen dit er 70.000-80.000 worden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors