Routeburn Track

Routeburn Track

door Getaway Travel

De Routeburn Track is een klassieker onder de Great Walks van Nieuw-Zeeland. Deze is 39 kilometer en gaat zowel door het Fiordland National Park als door het Mount Aspiring National Park. Het is een van de kortste Great Walks maar is het meest divers aan landschappen.

In drie à vier dagen loop je zowel door regenwoud als besneeuwde bergtoppen en over hangbruggen dwars door de bossen en over rivieren en valleien. Dit is echt een prachtige track! Gegarandeerd heb je overal een spectaculair uitzicht.

ZELF NAAR Fiordland National Park?

Bekijk alle 42 reizen naar Fiordland National Park

Middle Earth landschap

Je loopt van de Divide aan Milford Road naar de Routeburn Road aan de noordkant van het Lake Wakapitu te komen. Hoewel de filmtrilogie The Lord of the Rings hier niet is opgenomen, waan je je hier in Middle Earth.

Tijdens je track word je omgeven door hoge, uitstekende bergpieken, fjorden, gigantische valleien, watervallen, schitterende meren, regenwoud en zie je in de verte de Tasmanzee schitteren. Tussen de bergen door vliegt de enige alpiene papegaai van de wereld rond: de kea.

Hoogste punt

De lange klim naar het hoogste punt van de Routeburn Track, Harris Saddle van 1.255 meter, is elke stap meer dan waard. Bovenaan heb je uitzicht op Lake Harris, dat afhankelijk van het weer de ene keer helderblauw is en dan weer grijs, Martins Bay en de Tasmanzee en word je omgeven door schitterende bergpieken.

Energie over, klim dan door naar Conical Hill van 1515 meter hoog, vanwaar je een prachtig panorama van 360 graden hebt!

Overnachten

Onderweg zijn er vier hutten en twee campings waar je kunt overnachten. Hiervoor moet je altijd reserveren bij de DOC informatiepunten die door heel Nieuw-Zeeland liggen. Je kunt de Routeburn Track alleen doen tussen oktober en april wanneer het klimaat zachter is.

Het regent hier minder dan in het nabijgelegen Milford Sound, maar neem altijd regenkleding mee. Wanneer je de route begint, check altijd de weersverwachting want het kan er flink tekeer gaan.

Routes

De Routeburn Track loopt van de Routeburn Road en eindigt bij de Divide Road, of andersom. Veel mensen beginnen al eerder. Zij starten aan de Queenstown kant van de Southern Alps en eindigen in Te Anau. Vanuit daar reizen ze verder naar de Milford Sound. De route vraagt niet om veel wandelervaring maar een goede conditie is wel erg handig.

Een luxe accommodatie die wij zeer aanraden in Te Anau waar je goed tot rust kan komen na een stevige wandeling is Fiordland Lodge.

Het Fiordland National Park ligt in het zuidwesten van het Zuidereiland aan Highway 94. Te Anau is ook via Highway 94 te bereiken.

Reizen Fiordland National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors