The Catlins
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Natuur
- Interessant
- Stranden

The Catlins

door Getaway Travel

The Catlins is een van de schilderachtigste plekken van Nieuw-Zeeland. En nog nauwelijks ontdekt! Dit is echt een spectaculair gebied vol bijzondere natuurverschijnselen en dieren. Er loopt een mooie kustroute van Invercargill naar Balclutha. Omdat er onderweg vele mooie uitzichtpunten zijn, kun je er dagen over doen.

Er zijn niet zoveel faciliteiten zoals je in de rest van Nieuw-Zeeland bent gewend, maar er zijn genoeg prettige accommodaties. Je geniet hier in alle rust van de prachtige natuur. In de hele regio wonen niet meer dan 1.200 mensen! Dikke kans dat je aan de wilde kust in je eentje uitzicht hebt op zeeleeuwen, walvissen en dolfijnen.

ZELF NAAR The Catlins?

Bekijk alle 13 reizen naar The Catlins

Oerbossen

Onderweg zie je prachtige watervallen, goudgele stranden, oude dennen- en beukenbossen, hoge kliffen, gefossiliseerde bomen en geheime grotten. Er staan nog enkele boomsoorten van oerbossen, zoals de kahikatea, de totara en de miro. Deze zie je vooral achter de zandduinen van Tahakopa en Tautuku Bay. Bij deze laatste baai kun je goed de verschillende vegetatiezones zien die in dit natuurgebied voorkomen.

Er leven veel dieren waaronder pinguïns, robben, zeeleeuwen, walvissen en zeldzame hector-dolfijnen. Zeehonden kun je spotten bij The Nuggets, een serie opvallende rotsen in de vorm van golven.

De diversiteit aan vogelsoorten is een walhalla voor vogelaars. Hier leven bijvoorbeeld geeloogpinguïns, kaka's, blauwe eenden en de zeldzame mohua.

The Catlins vind je in het meest zuidoostelijke gedeelte van het Zuidereiland.

Reizen The Catlins

Meer The Catlins

Reviews The Catlins

Off the beaten track: The Catlins, Nieuw Zeeland (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Niels van den Hoogen op 02 februari 2017

Vanuit Invercargill een prachtige reisroute via 'The Catlins'. De route loopt via Waipapa Point Lighthouse en Slope Point naar Curio Bay. Hier zie je de dolfijnen dicht bij de kustlijn door golven springen. Aan de andere kant van deze camping kan je zeldzame Geel-oog pinguïn spotten als je geluk hebt. De route vervolgt zich richting Kaka Point, waar je afslag naar Nugget Point Lighthouse niet mag missen. Wees voorbereid om flinke stukken over gravel te rijden, maar het is dan ook elke kilometer waard. Fijne reis en geniet van alles wat je hier tegenkomt.

Pluspunten The Catlins

  • Prachtige natuur
  • Uniek dierenrijk
  • Minder toeristen

Minpunten The Catlins

  • Veel gravelroad
Ultieme tip: Curio Bay Holiday Park: Verlaten strand waar dagelijks de dolfijnen komen spelen in de golven. Aan de andere kant de thuisbasis van de zeldzame geel-oog-pinguïn.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors