Porpoise Bay Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Porpoise Bay

door Getaway Travel

Aan de zuidkust van het Zuidereiland in Southland ligt Porpoise Bay. Deze prachtige baai in het indrukwekkende gebied The Catlins, is een geliefde broed, speel- en rustplaats voor dieren. Walvissen, zeehonden, zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen; je ziet ze er allemaal.

Rustige kustlijn

Het bijzondere landschap van Porpoise Bay wordt gekenmerkt door vier kilometer goud-wit zandstrand en een levendige natuur. Slechts enkele huizen sieren de kustlijn van Porpoise Bay. Voor de locals een ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte. Voor jou een gebied wat je niet mag missen, vanwege de rust, de schoonheid en de unieke dieren die je hier kan spotten.

ZELF NAAR The Catlins?

Bekijk alle 13 reizen naar The Catlins

Zwemmen met dolfijnen

Porpoise Bay is één van de weinige plekken op aarde waar je vanaf je vakantiehuis of camping, op blote voeten naar de zee wandelt, een duik neemt en kunt zwemmen met wilde dolfijnen. Het gebied is niet voor niets een geliefde zomerbestemming voor menig Nieuw-Zeelander.

Eén van de meest unieke diersoorten die je hier ziet is de hector-dolfijn. Deze zwart-witte dolfijn is heel klein en de meest zeldzame dolfijnensoort ter wereld! Ze leven alleen nog in de wateren rond Nieuw-Zeeland, maar hier zijn ze gelukkig nog in grote aantallen te zien. Een dolfijnentour is dan ook een absolute aanrader!

Dolfijnentour

In het stadje Waikawa, vlakbij Purpoise Bay, is het Dolphin Information Centre gevestigd. Het wordt gerund door een vriendelijk Kiwi-echtpaar en geeft informatie over de dieren die leven in Purpoise Bay en de hector-dolfijn in het bijzonder. Ook doen ze onderzoek naar het gedrag van de dieren, en kun je er dolfijnentours boeken. In Purpoise Bay is een groep van ongeveer twintig dolfijnen constant aanwezig. Met een bootje ga je bij Purpoise Bay de zee op, wat je de kans geeft om de bijzondere hector-dolfijnen van heel dichtbij te bewonderen.

Tussen Curio Bay en Purpoise Bay bevinden zich verschillende campings, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de zee. In het zomerseizoen brengen de dolfijnen het grootste deel van hun tijd door in de baai, dichtbij de kust. Vanuit je campingstoel kun je dus al genieten van spelende dolfijnen.

Reizen The Catlins

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors