Curio Bay

Curio Bay

door Getaway Travel

Aan de zuidkust van het Zuidereiland ligt Curio Bay, een prachtige baai. Hier zie je de Yellow Eyed Penguin, de inheemse pinguïn van Nieuw-Zeeland, ook wel Hoiho genoemd. Deze is met een lengte van 75 centimeter behoorlijk groot en hij heeft gele strepen bij de ogen.

Terwijl je de wildernis aan het verkennen bent, kan er zo een Yellow Eyed Pinguin tussen de versteende boomstronken door komen huppelen.

ZELF NAAR Curio Bay?

Bekijk alle 1 reizen naar Curio Bay

Jurassic Park

Het strand van Curio Bay gaat over in een 'petrified forest': een versteend bos van meer dan 160 miljoen jaar oud! Het adembenemende landschap kenmerkt zich door gefossiliseerde boomstronken en omgevallen boomstammen. Je hebt het gevoel op de set van Jurassic Park te zijn beland. Curio Bay behoort namelijk tot één van de meest spectaculaire geologische wonderen op aarde.

Het bos, dat ooit met uitsterven leek te zijn bedreigd, is op een wonderlijke manier fijn geboetseerd in verstilde vorm en is helemaal uitgespreid over het strand. Je bent toeschouwer van het enorme contrast tussen de betrekkelijk jonge geschiedenis van de mens en de miljoenen jaren oude geschiedenis van de natuur. Dit is echt heel indrukwekkend!

Pinguïntours

Er is een natuurreservaat waar je pinguïntours kunt maken. Er zijn faciliteiten aangelegd waardoor je heel dichtbij de dieren kunt komen. De Yellow Eyed Pinguin is een zeer zeldzame pinguïnsoort; er zijn er nog maar een paar honderd op de wereld over. Het is dan ook heel bijzonder dat ze zich in dit gebied zo makkelijk laten zien. Doorgaans leven er ruim twintig pinguïns in Curio Bay.

Met sixwheeldrive golfkarretjes verken je het gebied opzoek naar de dieren. Let wel goed op dat je de pinguïns niet stoort. Het gebruik van flits op je camera wordt dan ook afgeraden: hier schrik je de zeldzame vogels mee af.

Reizen Curio Bay

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors