Farewell Spit

Farewell Spit

door Getaway Travel

Farewell Spit is het meest noordelijke puntje van het Zuidereiland én een van de meest bijzondere natuurgebieden van heel Nieuw-Zeeland! Het is de grootste natuurlijke zandbank van de wereld.

Deze landtong dankt zijn naam aan Captain James Cook die na zijn verkenning van Nieuw-Zeeland vanuit dit punt het land verliet. Farewell Spitt is een uniek natuurgebied met 26 kilometer aan lange en hoge zandduinen. Daarachter vind je een moddervlakte waar zeehonden leven en vele soorten bijzondere vogels broeden, zoals zwarte zwanen, Pacifische jan-van-gents en grutto's.

ZELF NAAR Farewell Spit?

Bekijk alle 1 reizen naar Farewell Spit

Wetland of International Importance

Door deze bijzonderheden is het gebied uitgeroepen tot 'Wetland of International Importance' en heeft een beperkte toegang. Je kunt alleen 2,5 kilometer van de binnenkust bewandelen en vier kilometer van de buitenkust. Wil je meer van Farewell Spit zien, doen dan een 4WD Safari! Neem wel warme kleding mee want het kan behoorlijk koud worden.

Kracht van de natuur

Met een 4WD tourbus rijd je tot een kilometer van Cape Farewell, het uiterste puntje van Farewell Spit vanwaar je een ongekend uitzicht hebt. Hier ligt de oceaan bijna helemaal rond om je heen en voel je 'the forces of nature' wanneer woeste water tegen het zand aanbeukt en je jezelf staande probeert te houden in de gigantisch harde wind.

De wind is er zo krachtig dat het zand er zelfs gaat golven en lijken de duinen een grote zee van zand! Dit is echt heel indrukwekkend.

Pillar Point

Dan ga je met de 4WD naar Pillar Point: een vuurtoren die maar liefst 350 meter boven de zee uittorent. Hier heb je een superuitzicht van 360 graden! Tijdens je wandeling terug kom je langs spectaculaire geologische landschapsvormen, bijzondere vogels en subalpine flora.

Wanneer je terug naar het Farewell Spit Visitor Information Centre gaat, kom je langs Fossil Point. Langs deze rotsen zie je oude schelpenfossielen, minimosselen en zeeanemonen en vaak spot je er ook nog eens walvissen.

Farewell Spit ligt op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland, vlakbij het einde van Highway 60. In het nabijgelegen Collingwood aan Highway 60 zitten verschillende aanbieders van tours naar Farewell Spit.

Reizen Farewell Spit

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors