Moeraki Boulders
-
- Algemene ervaring
- Mooi
- Bereikbaarheid
- Wildlife

Moeraki Boulders

door Getaway Travel

Wanneer je langs het strand bij Moeraki loopt, stuit je op een bijzonder geologisch fenomeen: de Moeraki Boulders. Dit zijn ronde, gladde, grijze keien met verschillende formaten, waarvan de grootste wel een omtrek van vier meter hebben, en liggen kriskras verspreid over vijftig meter langs de kust en voor de klippen achter het strand. Het is echt een apart gezicht.

De Moeraki Boulders hebben een vulkanische oorsprong en zijn zo'n zestig miljoen jaar geleden gevormd door chemische processen in de zeebodem. Door erosie komen ze uit de kliffen tevoorschijn.

ZELF NAAR Moeraki Boulders?

Bekijk alle 7 reizen naar Moeraki Boulders

Maori-legende

Maori's hebben een heel andere ontstaansgeschiedenis voor deze gigantische stenen bollen. Volgens hun legende waren dit voedselmanden die uit de Araiteuru-kano's waren gevallen. De Araiteuru waren de grote voorouderlijke kano's waarmee Maori's voor het eerst naar Nieuw-Zeeland vaarden.

Nadat deze op het strand aanspoelden veranderden ze in steen. De Maori-naam voor deze stenen is Te Kaihinaki, kai betekent voedsel en hinaki betekent manden. Souvenirjagers hebben veel van de kleine keien gestolen maar de grote waren gelukkig te zwaar om mee te nemen, dus die kun je nog steeds bewonderen.

Hector-dolfijnen

Ga je iets verder naar het noorden naar Katiki Beach, kom je op een strand waar minder toeristen komen en nog wat kleinere keien te zien zijn. Bij de Moeraki Point heb je een grote kans kleine Hector-dolfijnen te zien spelen.

De Moeraki Boulders liggen zo'n tachtig kilometer ten noorden van Dunedin en veertig kilometer ten zuiden van Oamaru, op het Zuidereiland aan Highway 1. Kom je vanuit het noorden, neem in plaats van Highway 1 de Kakanui Beach Road. Dit is een rustige weg waar je schitterende uitzichten over de kust hebt.

Reizen Moeraki Boulders

Meer Moeraki Boulders

Reviews Moeraki Boulders

Rotsen uit zee! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Cindy Goey op 18 november 2018

Een natuurverschijnsel waar niemand echt het antwoord op weet. Deze rotsen ofwel boulders is door moeder natuur zelf gecreëerd. Geen enkele mensenhanden die hier aan te pas zijn gekomen. De place to Be voor mooie strandfoto’s met zonsopgang of ondergang omringd door de mystieke boulders van Moeraki!

Ultieme tip: Ga s’ochtendsvroeg. Mooiste licht met zonsopgan tot aan de middag! Plus zwermt het niet van andere fotografen ;)

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors