Punakaiki Pancake Rocks
7,3
8,0 Algemene ervaring
8,0 Mooi
6,0 Bereikbaarheid
- Wildlife

Punakaiki Pancake Rocks

door Getaway Travel

Aan de kust in het Paparoa National Park bevinden zich zeer opmerkelijke geologische vormen: de Punakaiki Pancake Rocks. Deze bizarre verschijnselen doen inderdaad denken aan enorme stapels, versteende pannenkoeken.

Dankzij duizenden jaren regen, wind en opstuivend water hebben zich laagjes kalksteen ontwikkeld die worden gescheiden door dunne repen zachter kleisteen.

ZELF NAAR Punakaiki Pancake Rocks?

Bekijk alle 5 reizen naar Punakaiki Pancake Rocks

Waterexplosies

Extra bijzonder zijn de 'blowholes'. Deze ronde gaten zijn ontstaan doordat het koolzuurhoudende regenwater geleidelijk in de spleten van het kalksteen doordrongen. Tijdens hoogwater doet deze plek zijn naam eer aan want dan stroomt het water onder hoge druk naar binnen. Met als gevolg spectaculaire explosies van water en damp!

Check de getijden bij de i-SITE, vlakbij bij de Pancakes en Blowholes. Elke dag wordt hier bijgehouden wanneer de waterexplosies op zijn hevigst zijn.

Woeste kustlijn

De vijftien minuten durende wandeling van het informatiecentrum naar deze bezienswaardigheden is al een attractie op zich. Je loopt door subtropische bossen en langs de woeste kustlijn met grotten, spuitgaten en een waterval.

De Pancake Rocks en de Blowholes liggen aan de westkust van het Zuidereiland onder Westport en zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Highway 6.

Reizen Punakaiki Pancake Rocks

Meer Punakaiki Pancake Rocks

Reviews Punakaiki Pancake Rocks

Supermooie natuurlijke vormen (bezocht in juni 2007)

Review geschreven door Nadja Benschop op 17 mei 2017

Dit was een tip van een vriendin. Ze zei: als je in de buurt bent, moet je naar Pancake rocks. Geen idee wat te verwachten, maar we reden er naartoe. De weg er naartoe was al heel erg mooi, prachtige uitzichten over de zee met schitterende zonsondergangen. Je kunt hier met gemak twee uur kwijt als je rustig wandelt. Een sneller bezoek zou dertig minuten duren. Je loopt tussen de rotsen die er inderdaad uitzien alsof het stapels pannenkoeken zijn. De naam is dus erg toepasselijk. Een aanrader.

7,3
8 Algemene ervaring
8 Mooi
6 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Punakaiki Pancake Rocks

  • Gratis bezoek
Ultieme tip: Neem de tijd om er langs de kust naar toe te rijden, in je eigen tempo.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors