Punakaiki Pancake Rocks

Punakaiki Pancake Rocks

door Getaway Travel

Aan de kust in het Paparoa National Park bevinden zich zeer opmerkelijke geologische vormen: de Punakaiki Pancake Rocks. Deze bizarre verschijnselen doen inderdaad denken aan enorme stapels, versteende pannenkoeken.

Dankzij duizenden jaren regen, wind en opstuivend water hebben zich laagjes kalksteen ontwikkeld die worden gescheiden door dunne repen zachter kleisteen.

Waterexplosies

Extra bijzonder zijn de 'blowholes'. Deze ronde gaten zijn ontstaan doordat het koolzuurhoudende regenwater geleidelijk in de spleten van het kalksteen doordrongen. Tijdens hoogwater doen deze plek zijn naam eer aan want dan stroomt het water onder hoge druk naar binnen. Met als gevolg spectaculaire explosies van water en damp!

Check de getijden bij de i-SITE, vlakbij bij de Pancakes en Blowholes. Elke dag wordt hier bijgehouden wanneer de waterexplosies op zijn hevigst zijn.

Woeste kustlijn

De vijftien minuten durende wandeling van het informatiecentrum naar deze bezienswaardigheden is al een attractie op zich. Je loopt door subtropische bossen en langs de woeste kustlijn met grotten, spuitgaten en een waterval.

De Pancake Rocks en de Blowholes liggen aan de westkust van het Zuidereiland onder Westport en zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Highway 6.

Like deze pagina

Reizen West Coast

Foto's & video's Punakaiki Pancake Rocks

Meer Punakaiki Pancake Rocks

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors